Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitemde güvenlik açığı varmış
abone19
25-07-2010, 23:49:58
Sitemi bu son bir ay içinde 2 defa saldırı oldu. Sitemin index dosyalarını değiştirip tuhaf yazılar yada uyarı yazıları atıyorlar.Bugün ise sitenizde ciddi güvenlik açıkları var demiş. jomla 1.5.18 sürümü kurulu, acaba kurduğum bileşen veya modüllerde mi açık var? phoca Resim galerisi 2.7.3 sürümü kurulu joomlaComment 4.0 RC1 yorum bileşeni ile ,easyBook Ziyaretçi defteri 2.0modül olarakta mod_slideshow, mod_vvisit_counter, mod_powerslide modüllerini kurmuştum kurmuştum.Puplic html 777 idi onu 755 yaptım. Saldırıdan sonra güvenlik açıklarını kapatmam için ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ramazan SAKİN
25-07-2010, 23:57:13
1. Süperadministrator bilgileriniz basit olabilir.
2. Dosya izinlerinizden kaynaklı olabilir
3. Eklentilerden birisinde açık olabilir.
Daha geniş bilgi için forumdaki güvenlik bölümünü inceleyiniz.
GezWeb
26-07-2010, 01:14:41
:) Serverinizde sorun olabilir... çok çektik çokk
Sitemi bu son bir ay içinde 2 defa saldırı oldu. Sitemin index dosyalarını değiştirip tuhaf yazılar yada uyarı yazıları atıyorlar.Bugün ise sitenizde ciddi güvenlik açıkları var demiş. jomla 1.5.18 sürümü kurulu, acaba kurduğum bileşen veya modüllerde mi açık var? phoca Resim galerisi 2.7.3 sürümü kurulu joomlaComment 4.0 RC1 yorum bileşeni ile ,easyBook Ziyaretçi defteri 2.0modül olarakta mod_slideshow, mod_vvisit_counter, mod_powerslide modüllerini kurmuştum kurmuştum.Puplic html 777 idi onu 755 yaptım. Saldırıdan sonra güvenlik açıklarını kapatmam için ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.Herhangi birinde sorun olabilir.
1. Son sürüm Joomla kulanın. Bugün için Joomla sürümünüz eski ve güvenlik açığı var.
2. Güvenli olmayan eklentiler - CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=36553) adresinden eklentilerinizin açığı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Biz değil, siz bakacaksınız buna :)
3. iframe Virüs Temizliği - CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=32943) ve Dikkat ! Yeni bir virüs dalgası gelebilir - CMSTURK.NET İYS (CMS) Forumları (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=40009) gibi en çok karşılaşılan virüs türlerinin temizliğine ait konuları okuyun. Sorun yaşadığınızda bunlara göre sitede ve bilgisayarda bir temizlik yapın, ardınan erişim bilgilerini değiştirin.
Siteye ne yaparsanız yapın bigisayarınızı temizlemediğiniz sürece sorun tekrar edebilir. Ne kadar temizlerseniz temizleyin, iş bitince erişim bilgilerini (ftp ve hatta joomla yönetim ve sunucu paneli) değiştirmezseniz sorun tekrar edebilir. Ne kullanıyorsanız kullanın son srümü kullanın ve yukarıda verdiğim bağlantıdan eçık içerip içermediğini kontrol edin.
abone19
26-07-2010, 13:55:08
Akar hocam teşekkürler jomlanının son sürümünü yükleyeyim.
Akar hocam teşekkürler jomlanının son sürümünü yükleyeyim.Ama yetmez. Verdiğim bağlantılardaki konuları inceleyip, onlardan aldıklarınıza göre sisteminizi kontrol etmelisiniz.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.