PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : joomla yeterlimi_?güvenlik

adsız
03-06-2007, 22:51:51
genelde firmaların sitelerini yapıyorumda VE JOOMLAYI KULLANIYORUM ama içimde bi korku var haclenme korkusu bir defa haclenme olursa kariyerim için hiçde iyi olmaz bana kendi kodlarınla kendi kalıbını bir defa oluşturup kendi kodlarını kullanman en doğrusu diyorlar joomlada fazla modül kullanmıyorum en sade şeklinde kullannıyorum yani kendi hazır modüllerinden bile kaldırıyorum sizce joomla deyilde kendi kodlarımla kendi kalıbımımı oluşturmalıyım bu işin ticaretini yapıyorum ona göre konuşacak olursak

ersen
03-06-2007, 22:58:06
hacklenmeyecek kod yada cms yoktur. Öncelikle iyi bir hostla çalışmalısın ucuz etin yahnisi başına bela olur. Birde hostunun yedeklemeleri ne kadar süre ile yaptığını öğrenmen yeterli olacaktır tercihin hergün yedek alan host olmalı. Sonrasın da yapacak bir şey yok.

adsız
03-06-2007, 23:01:45
yani hiç gerek yokmu diyorsun yani okadar külfede girmeye joomla yeterlimidir sence bu işde yol katetmiş tasarımcılardan kime sorduysam kendin yazmalısın dediler kafan rahat olur dedilerde

memoc@n
03-06-2007, 23:04:38
Kendin yazdığın script güvenlidir neden bilinmemesi ve yaygın kullanılmamasından kaynaklıdır, yani uğraşmazlar, ama bir düşman edinirsen eğer çok iyi değilseniz bu konuda onu daha çabuk gümletirsiniz. Joomla güvenlidir en azından üzerinde bir çok insan çalışıyor ve sık sık güncelleniyor yani eğer işlevsel ve çok esnek bir yapıya ihtiyacınız varsa joomla tabi yok sitenizde aman aman çok fazla fonksiyon olmayacaksa o zaman kendi yazdığınız script olabilir

ersen
03-06-2007, 23:10:25
genelde hack girişmleri lamerlar tarafından bir sitede gördükleri açık ve hackleme yolları anlatılmıştır google yardımı ile o bileşen yada modülü kullanan siteler bulunur ve hacklenir. kendi scriptin için bu geçerli olmaz memocanında dediği gibi yaygın olmadığı için lamerlar herhangi bir saldırıda bulunamaz ama bu senin yazacağım scriptte açık olmayacağı anlamına gelmez sadece popüler olmadığı için hack sitelerinde bu açıklar genelde yayınlanmaz. Genede hayatta neyin garantisi var ki deyip uygun olanı seç derim ben.

Tahsin ALTAY
03-06-2007, 23:17:16
Eğer Sağlam bir sunucunuz varsa ve Joomla için şu anda sizlere duyurduğumuz güvenlik önlemlerini almışsanız korkmanız için bir sebep yok. Yeterki önlemlerinizi belirttiğimiz şekilde alın ve Sunucu tarafında da güvenli bir sunucunuz olsun....

Ashton
03-06-2007, 23:19:24
Beta olan component, module veya mambot'ları kullanmıyorum. Stable sürümlerini kullanıyorum, dolayısı ile daha yararlı oluyor kanattimce... Her şeyin stable'i makbul değil midir :)