PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bileşen olmadan ürün sergilemek?

maniacboxer
31-05-2007, 17:48:29
arkadaşlar exdesign bilir bu konuya okadar merak saldım ama bir sorunum var... bileşen falan istemiyorum çalıştığım şirkete ürettiğimiz ürünleri tanıtabileceğimiz bir site yapmam lazım lütfen bana yardım edin kafayı yiyecem.. haber blog... vss... kafayı yiyecem... nolury aaa msn adresim maniacboxer@hotmail.com

Tahsin ALTAY
31-05-2007, 18:03:03
Sadece ürünlerin resimlerimi olacak tam olarak kafanızdaki şablonu anlatırsanız rahatlıkla forum üzerinden yardımcı olabiliriz...

sakkaya
31-05-2007, 18:35:58
yeni bir kategori oluşturup ismini ürünler olarak verin. sonrada main menüye yeni link ekleyip kategoriye bağlayın. böylece o kadegorideki içeriklerinizi, dolayısıyla ürünlerinizi listeleyebilirsiniz. intro kısımlarını ürün resmi ve kısa bir içerik tutup ürün detayları ve diğer resimleri ana içerik bölümüne yani alttaki kısma eklerseniz istediğiniz sonucu almış olursunuz.

kısa zamanda ne çok şey öğrenmişim bende :)

Akar
31-05-2007, 19:13:16
Özet / Giriş metni alanında html tablo ile temal özellikler ve resim yayınlayıp, resme onmouseover etkili açılır pencere verirsniz ve bu pencerenin içeriği ürünün detay bilgi ve diğer resimlerinden oluşursa güzel bir çalışma çıkar.

maniacboxer
31-05-2007, 23:21:19
arkadaşlar çok teşekkür ederim ... bana bunları nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim :) ben kendim grafik tasarımcıyım kafaya koydum bu joomla için deli temalar yapacam bu yola baş koydum ve hep artık buradayım.. ilk önce şirketimin ürünerini tanıtabileceğim site yapmam lazım menu olayınında ürünlerin fotoları ve özellikleri olacak... mesela tekerlekli sandelye olacak ama buna tıklandığı zaman 3 farklı versiyonu çıkacak motorlu - manuel - çocuk gibi

ersen
31-05-2007, 23:23:55
önce bu derse bir bak sonra sayfa içeriklerini düzenleriz

DERS (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=2263)

maniacboxer
31-05-2007, 23:24:02
arkadaşlar çok teşekkür ederim ... bana bunları nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim :) ben kendim grafik tasarımcıyım kafaya koydum bu joomla için deli temalar yapacam bu yola baş koydum ve hep artık buradayım.. ilk önce şirketimin ürünerini tanıtabileceğim site yapmam lazım menu olayınında ürünlerin fotoları ve özellikleri olacak... mesela tekerlekli sandelye olacak ama buna tıklandığı zaman 3 farklı versiyonu çıkacak motorlu - manuel - çocuk gibi

örnek : www.rehabcenter.com.tr sitersindeki ürünlerle alakalı bir site olacak!!! menu düzeni oyle olacak

Akar
01-06-2007, 10:32:48
Ben yazdığınız adreste menü ve resim bağlantılarını açamadım ama takıldığınız yeri söylemeniz yeterli. Size sonuna kadar forum üzerinden destek olacağız.

maniacboxer
01-06-2007, 15:30:47
teşekkür ederim en yakın zamanda yapıp örnek göstermeye çalışacağım... ama sitede açılıyor...

maniacboxer
11-06-2007, 16:34:09
selamlar sitemin şablonunu hazırladım... şimdı dıra geldi üürün vs... eklemeye... ilk once oscommerce ile ürün listelemeyi denedim fakat çok editlemem gerekiyor alışveriş sitesi gibi de olsun istemiyorum...

artık kategori oluşturma içerik ekleme, menu oluşturma yapmayı biliyorum...

ve artık bileşen olmadan ürün sergilememek gibi bir sorunumda yok... bileşen falanda olabilir yeter ki ürünleri sergileyim...
örnek bu sitelerdeki gibi olabilir
http://www.formmarket.net

ama ben fiyat falan koymak istemiyorum.. ürününün özellikkleri yazsa yeter... önerilerinizi bekliyorum

Akar
11-06-2007, 16:46:53
osCommerce elternatifler içinde en zoru :)
Gösterdiğiniz adreste virtueMart e-ticaret bileşeni kullanılmış.

Ancak hala özel bir eklenti kullanmadan ürün sergilemeniz mümkün...hatta bölüm-kategori-içerik-menü mantığını kavradıysanız bence böylesi daha iyi.

Bu arada çok komplike ve e-ticarete yönelik bir bileşen kullanmanızı tavsiye etmeyeceğim. Zira maksadınız sadece ürün sergileme ve listeleme. Durum böyle olunca, eğer bir eklentiden faydalanacaksanız marketplace tarzı bir katalog bileşeni önerebilirim.

Joomla! yapısını kullanarak ve bileşensiz bu işi çözmek isterseniz, bölüm ve kategorileri doğru oluşturarak uygun şekildemenülendirmek kaydıyla çok güzel bir katalog oluşturabilir, dilerseniz vitrin, dilerseniz listeleme, dilerseniz ikisi için de uygun bir yayın yapabilirsiniz.

Her ürün için 2 içerik hazırlayın; biri vitrin alanda görünecek küçük resim ve kısa bilgi, diğeri büyük resim-resimler ve detaylı bilgi için. Vitrin alanda kullanılacak küçük resimler sadece özet içerik alanında bulunsun ve içeriğin ana metin alanı boş kalsın. Resimlere detay içeriğin bağlantısını ya da büyük resmin küçük üzerinde onmouseover etkisini verebilirsiniz. Detaylar için detay içeriğe bir bağlantı vermeniz, hatta bu bağlantı için bir buton resmi kullanmanız sözkonusu olabilir.

Detay içierikte dilediğiniz kadar resim ve özellik anlatımı kullanarak ürüne erişim için bir iletişim bağlantısı oluşturabilirsiniz.

Tüm ürünlerin bağlı olduğu bölümü bir Liste İçerik menü öğe çeşidi ile listeletebilir ve ziyaretçilerin ürünleri dilediği özelliğe ya da özgün konumuna göre listelemesini sağlayabilirsiniz. Bu listede kategorik olarak ayrı listelemeler de gösterebilirsiniz.

Esasında bu anlatım ile yola koyulursanız kataloğunuzu tamamen kendinize göre kisişelleştirerek oluşturmanız mümkün.

Eğer bu konuda tecrübenizin özel bir katalog oluşturmaya yetmeyeceğini düşünüyorsanız marketplace bilerşeni sizin için uygundur.

Kolay gelsin.

maniacboxer
11-06-2007, 16:55:19
selam akar beni listene ekleyebilirmisin... maniacboxer@hotmail.com hızlı hızlı bi kaç sormak istiyorum vaktini almayacağım :) dediklerini anladım ama

Akar
11-06-2007, 17:10:15
Ekleyenlere ben onay veriyorum dostum. Ancak forum üzerinden çözülebilecek konularda forum dışından destek vermiyoruz. Aklınızda olsun :)

maniacboxer
18-06-2007, 17:16:51
arkadaşlar siteyi oluşturdum link aşağıda
http://yeni.rehabcenter.com.tr/portal2/index.php

ben www.rehabcenter.com.tr adresindeki ürünleri burada sergilemek istiyorum... aynı bu sitedeki ürün hiyerarşisiyle işleyecek... bileşen olmadan resimlerini koyup ozelliklerini yazacağım..

örnek

ürünlere tıklanınca rehabilitasyon ürünleri çıkacak ona tıklayınca tekerlekli sandalye ve 6 ürün daha tekerlekli sandalyeye tıklayınca manuel motorlu çocuk sporcu gibi...onlarında içinde ürünler...

Çağrı
16-08-2007, 23:52:10
maniac dostum bu dediğin şey banada yarayacak...modül yada bileşen olmasada olur...liste içeik ve kategori ile yapabilirsem yapacam,sanada haber veririm...olmazsa marketplace'i kuracam...

Akar
16-08-2007, 23:58:37
1-2 gün önce gelişmiş personel tanıtımı hakkında forumda bir açıklamam olmuştu inceleyebilirsiniz.

Orada bahsettiğim 2. yöntem, ürün tanıtımı için uygun olacaktır.

Akar
17-08-2007, 00:00:49
Konu burada http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=7775