PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptop'um bozuldu :(

M.Enes AYDÜZ
30-05-2007, 23:06:27
Geçen gün bilgisayarım durduk yere hiç uyarı vermeden şakk diye kapandı. Tekrar açtım. Sonra bi daha aynı şekilde kapandı. Sonra bir baktım laptop aşırı derecede sıcak. Ve bir daha baktım ki fan çalışmayı bırakmış..
Sonra içini açtım garantisi kola dökülünce biten laptopumu. Birsürü vida söktüm. Heryeri söktüm, sonra düğmeye bi bastım. Fan çalıştı, bilgisayar normal olarak çalışıyor. Neyse dedim, kapatmaya başladım yavaştan yavaştan. 2 tane vida arttı nedense..
Ekran hafiften sallanıyordu. Vida tutamaçları kırıldığı için sallanıyormuş. Onları falan japon'la iyice yapıştırdım falan.. fakat tornavidanın ucu bozulduğu için ve japonu sürerken yaptığım teknik bir hata yüzünden laptopum 2 parça halinde :(

Ama halen daha taş gibi çalışıyor. ASUS harbiden sağlam bilgisayar yapmış diyebilirim..:)

Hem bu laptop arızası hemde final sınavları yüzünden forumda 1 hafta daha çok fazla aktif olamayacağım.
Kendinize iyi bakın :)

ahdes
30-05-2007, 23:38:26
Sınavlarında başarılar Enes.
Allah zihin açıklığı versin.
Loptop için de üzüldüm, geçmiş olsun.
Umarım tamir ettirebilirsin.

memoc@n
31-05-2007, 07:29:43
Abi sende bu kadar aksiliği üst üste nasıl almışsın ya hayret bir şey, neyse işini görüyor sonuçta mesele yok geçmiş olsun vida arttırma olayı herkesin başına geliyor adamlar inadına fazla koyuyorlar içine :)

Onur
31-05-2007, 13:05:12
Abi işe ihtiyacın varsa buraya gel bilgisayarcıda iş ayarlarız :D
Geçmiş olsun :)

Tahsin ALTAY
31-05-2007, 13:18:32
Çabuk hallet eğer düzelmeyecek birşeyse benimkini göndereyim sana hemen. Ben masaüstüyle idare ederim. Masaüstü sağa sola gitmiyor ama :D bakacağız artık birşeyler

sakkaya
31-05-2007, 13:26:54
2 tane vida arttı nedense..

ustanın iyisi parça artırırmış :D
geçmiş olsun ;)

M.Enes AYDÜZ
31-05-2007, 17:16:57
Tamir ettim. Eskisi gibi olmasada ekran dik durabiliyor. Ayrıca eskisi kadarda sallanmıyor.

Her türlü laptop, masaüstü bilgisayar, telefon; sadece ve sadece meyve bıçağı ve japon yapıştırıcısı ile tamir edilir..!

KaRaKoD
31-05-2007, 17:20:22
Bende dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum ya :)

gungorahsap
01-06-2007, 17:57:34
Geçenlerde Sehpanın Üzerinden Düşürdüm, Benim Laptop 'da Aynı Şekilde Bazen Kapanıyor (Alalı İki yıl Oldu) Tamire Göndermektende Korkuyorum Çevremde Packard Bell Servisi Yok

üstelik DVD Sürücüsünüde Tanımıyor, Ne Yapacağımı Şaşırdım,Ege Bölgesinde Kim Bu İşin Ustası? Tavsiye Alabilirmiyim?

Turkishstyle
01-06-2007, 18:07:29
Ege bölgesinde pek usta yok bendede bozuk bir Sony Waio var ama tamir ettiremedim gitti. Bu taraflarda salam birileri varsa göndereceğim. En son Egebilser'e yolladım oradanda bugün yapılamadı haberi geldi ama azimliyim yaptıracağım. Son şans olarak Enes'e bile teslim edebilirim.

Sınavlarda başarılar Enes ayrıca geçmiş olsun.

gungorahsap
01-06-2007, 18:10:55
Etrafta Bukadar Forum, Blog vs. var?
Arızalı Bilgisayarzedeler Yardımlaşma Forumu Kuralım:D

Akar
01-06-2007, 18:21:21
Geçenlerde Sehpanın Üzerinden Düşürdüm, Benim Laptop 'da Aynı Şekilde Bazen Kapanıyor (Alalı İki yıl Oldu) Tamire Göndermektende Korkuyorum Çevremde Packard Bell Servisi Yok

üstelik DVD Sürücüsünüde Tanımıyor, Ne Yapacağımı Şaşırdım,Ege Bölgesinde Kim Bu İşin Ustası? Tavsiye Alabilirmiyim?Bodrum'a en yakın PB servisi Antalya'da bildiğim kadarıyla.

Ege bölgesinde pek usta yok bendede bozuk bir Sony Waio var ama tamir ettiremedim gitti. Bu taraflarda salam birileri varsa göndereceğim. En son Egebilser'e yolladım oradanda bugün yapılamadı haberi geldi ama azimliyim yaptıracağım. Son şans olarak Enes'e bile teslim edebilirim.

Sınavlarda başarılar Enes ayrıca geçmiş olsun.

Problem ne ? Belki yönlendirebilirim.

gungorahsap
01-06-2007, 18:25:03
Bilgilendirme İçin Teşekkür Ederim

Turkishstyle
02-06-2007, 04:43:26
Problem ne ? Belki yönlendirebilirim.
Bilgisayar çalışmıyor.
Anakart üzerinde bir problem var ama ne olduğu tam tespit edilemedi. Bir yer enerji giriş katındaki entegreler dedi. İstanbul Bilişim entegrelerde sorun yok anakart değişecek dedi. Bu son verdiğim yer bir tespit dahi yapamadı. Bu işten gerçekten anlayan birilerine teslim etmek lazım sanırım. Anakart üzerinde arıza tespiti yapabilecek birilerine..

İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.

gKAANs
07-06-2007, 10:14:54
Her türlü laptop, masaüstü bilgisayar, telefon; sadece ve sadece meyve bıçağı ve japon yapıştırıcısı ile tamir edilir..!

Adres'i alabilirmiyim :D.. Benmkinin biraz dayak yüzü görme zamanı geldi..
DVD bozuk, Fan cızırdıyor, ekran sadece yukrı aşağı oynarken yeni çıkan her tarafa dönebilen cinsinden oldu..

Birde bu Laptop'ların yazın çıkardığı sıcaklık sorunu nasıl çözebiliriz ki.? Dıştan bir fan mı taksam ki.?

M.Enes AYDÜZ
07-06-2007, 12:28:03
Ben balkonda kullanıyorum. Sıcaklık dert olmuyor. Püfür püfür esiyor maşallah..

Bilgisayar ısındığında herhangi bir uyarı veriyor mu? Yada yanık kokusu geliyor mu? Eğer bunlar olmuyorsa, istediği kadar ısınsın. Fan çalışıyorsa birşey olmuyor.

Ekranın oynama sebebi ise büyük ihtimal bağlantı vidalarının sabitlendiği yerde kırılmalar olmuştur. Meyve bıçağını yıldız tornavida gibi kullanarak aç. Sonra japonla yapıştır.
Kolay gelsin..

Ashton
07-06-2007, 12:32:26
Birde bu Laptop'ların yazın çıkardığı sıcaklık sorunu nasıl çözebiliriz ki.? Dıştan bir fan mı taksam ki.?

Desktop'lar için nasıl çeşitli soğutucu seçenekleri mevcut ise notebook'lar için de bu tarz şeyler var. İsterseniz PM geçebilirim size?

Bence bir notebook'ta "Arabistan çölleri haricinde bir yerde.." soğutucu kullanılması mühendislik hatasıdır. Sizce soğutucu kullanmak normal midir ? Benim aklım almıyor. :huh:

HaritSu
07-06-2007, 13:17:39
Sağlam notebook diyorsanız Toshiba derim abiler. Kaç tane toshiba gördüm ve düşüş anında yanındaydım :D ... Ama çok fazla ısınıyorlar.

Geçenlerde arkadaşıma yeni bir notebook aldık. Kaç defa düştü(müş) hiçbirşey yok :D Hatta bi ara Toshiba'nın mühendisler için ürettiği özel bir serisi vardı. Ondan esinleniyorlar sanırım :lol: