PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klasörün içindeki index.html ile ilgili

BycarteL
14-06-2010, 23:59:31
Merhaba arkadaşlar,joomla klasörünün içindeki index.html adında dosya var bu dosya klasore direk erişimde işe yarıyor koruma sağlıyor buraya kada anlıyorum,yanılmıyorsam daha önce bu forumda duydum,bu index.html dosyasındaki "<html><body bgcolor="#FFFFFF"></body></html>"kodunu silsem frame virüsü bulaşamıyormuş bu doğrumu yani içinde kod bile olmayan dosyayı göremiyormu.Eğer ben bu index.html dosyasındaki kodu silipte koysam yerine bir işe yararmı ? Bu konu hakkında beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Akar
15-06-2010, 00:09:53
Forumda bundan ben bahsetmiştim ancak epeyce araştırmama rağmen bununla ilgili bir değerlendirme bulamadım. Aynı olay bu düzenlemeden sonra tekrar başıma gelmediğinden durumu teyid edemedim. Bu bahsin geçtiği durum, zamanla yayılan bir virüs ile ilgiliydi. Dolayısıyla belki o boş dosyalara henüz bulaşmamıştı...bilemiyoruz. Virüsün yayılma alanı herhangi bir html etiket ya da belirli etiketler (html, body gibi genel etiketler) ise bu mümkün. Neticede bunu bilmiyoruz, sadece teyid edilmemiş bir tecrübeden çıkan fikirdi.

BycarteL
15-06-2010, 00:38:50
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim,o zaman şimdilik kalsın.