Orijinalini görmek için tıklayınız : Temalarımızı nasıl uyarlayacağız ?
BycarteL
14-06-2010, 15:06:09
Selamunaleykum arkadaşlar, bu 1.5 için olan temaları 1.6 sürümünde nasıl kullanabiliriz ,hangi kısımlarında değişiklik yapmak gerekiyor ?
Temaların çoğu kurulabiliyor. Bazı özel ayar dizileri kullanlar sorun olabiliyor. Örneğin bu kategoride Artist Emlak teması için böyle bir düzenlemeden bahsetmiştim. Kuramadığınız tema varsa ona bakalım.
Joomla! 1.5 eklentileri genelde 1.6 için uygun olacak.
BycarteL
15-06-2010, 00:40:51
Bende o konunuzdan faydalanarak tema kuruldu ancak user1,user2 vb bölümleri sanırım yenisinde ayrı adlandırılmış bu yüzden bu bölümler çıkmıyor.Onu anlayamadım :S bu bölümlerin çıkması için ne yapmalı ?
Yok hayır, neticede yerleşim isimleri temada belirlenir. Modülün yerleşimi değil de altta bulunan yayınlanma yerlerini bir kontrol edin bence.
BycarteL
15-06-2010, 01:42:03
Örneğin aartisteer ile bi tema yaptım 1.5 için ancak üst menuyu sitenin en üstünde gösteremedim daha doğrusu gösterdim ama yazılar alt alta geldi ve resimsiz menu arkaplanı kayıp :S acaba bu program ile yapılan temaları tam çalışabilmesi için düzenlemem gereken yeri bilsem sorun yok 1.6 yı tam olarak çözeceğim elbet :D
Örneğin aartisteer ile bi tema yaptım 1.5 için ancak üst menuyu sitenin en üstünde gösteremedim daha doğrusu gösterdim ama yazılar alt alta geldi ve resimsiz menu arkaplanı kayıp :S acaba bu program ile yapılan temaları tam çalışabilmesi için düzenlemem gereken yeri bilsem sorun yok 1.6 yı tam olarak çözeceğim elbet :DBen de bu konuda bir doküman henüz okumuş değilim. Edindiğim tecrübelerde ise hata veren kodların düzeltilmesi şeklinde, bir kaç sorunla karşılaşıp düzelttim. Söylediğiniz gibi bir sorun 1.6 için olmaması lazım. Arkaplan yok dediğiniz yerde, orasıyla aynı renkte bir hata mesajı falan yazıyor olmasın ?
BycarteL
15-06-2010, 02:33:29
Hayır bir hata mesajı yok siteyi zaten localhostta bakıyorum menu aynen bu şekilde görünüyor.
http://img819.imageshack.us/img819/5485/menua.png
Başka görünüm yok user3 de göster dedim gösterdi ama sade şekilde gösteriyor.Üst menu nun butun ayarlarını denedim. Normalde ben yan yana görünmesini istiyorum ayrıca öncedende dediğim gibi tasarım yok sadece yazı ile yani menu stilleri yok
umbul98
16-06-2010, 08:36:53
Hayır bir hata mesajı yok siteyi zaten localhostta bakıyorum menu aynen bu şekilde görünüyor.
http://img819.imageshack.us/img819/5485/menua.png
Başka görünüm yok user3 de göster dedim gösterdi ama sade şekilde gösteriyor.Üst menu nun butun ayarlarını denedim. Normalde ben yan yana görünmesini istiyorum ayrıca öncedende dediğim gibi tasarım yok sadece yazı ile yani menu stilleri yok
user3 pozisyonunda yayınladığınız menü ana menü ise orada üst menü yayınlayın bazı temalarda bu şekilde bir ayarlama olabiliyor
Başka görünüm yok user3 de göster dedim gösterdi ama sade şekilde gösteriyor.Üst menu nun butun ayarlarını denedim. Normalde ben yan yana görünmesini istiyorum ayrıca öncedende dediğim gibi tasarım yok sadece yazı ile yani menu stilleri yokMenü sınıf son eki ve modül sınıf son eki düzenlemesi gerekebilir. Normalde o alanda menü sınıf son eki -nav olur. Modül sınıf son eki olarak da _menu kullanılması gerekebilir. Temaya bağlı bunlar. 1.5 üzerinde o menü modülünün son eklerine bir bakın derim.
BycarteL
17-06-2010, 23:52:07
Ne yaptımsa olmadı her yolu denedim...
Temayı paylaşabilir misiniz, bir bakayım ben yerelde.
logorizma
19-06-2010, 12:59:27
Artisteer ile tasarımı yaparken üst menü header kısmının altında olması gerekiyor sizin menüyü yerleştirmeye çalıştığınız yer için söylüyorum, eğer altında ise user3 pozisyonunda oturması gerekiyor.Yani artisteer programında header kısmının üstüne koyayım sonra sitemdede header kısmının altına koyayım derseniz özellikleri kaybedecek, resimdeki hali alacaktır.Modül sınıf son eki -nav olacak, sarkan menü olarak tasarladıysanız (Alt-menü öğelerini herzaman göster) işaretli olması gerekiyor.Bir artisteer versiyon kaç kullanıyorsunuz 2 versiyon arasında (güncellemeleri saymaz isek) çok fark var.
Artisteer ile tasarımı yaparken üst menü header kısmının altında olması gerekiyor sizin menüyü yerleştirmeye çalıştığınız yer için söylüyorum, eğer altında ise user3 pozisyonunda oturması gerekiyor.Yani artisteer programında header kısmının üstüne koyayım sonra sitemdede header kısmının altına koyayım derseniz özellikleri kaybedecek, resimdeki hali alacaktır.Modül sınıf son eki -nav olacak, sarkan menü olarak tasarladıysanız (Alt-menü öğelerini herzaman göster) işaretli olması gerekiyor.Bir artisteer versiyon kaç kullanıyorsunuz 2 versiyon arasında (güncellemeleri saymaz isek) çok fark var.Bu zaten kullanılan tema imiş logorizma, Joomla! 1.6'da kullanmak isteyince böyle olmuş.
logorizma
19-06-2010, 16:58:39
Joomla! 1.6 'da hiç denemedim açıkcası :) Bana joomla'dan kaynaklanan bir hata değilmiş gibi geldi o nedenle açıklama yapma gereği duydum, artisteer'in sitesinde böyle bir hata alan yok şu ana kadar...
BycarteL
20-06-2010, 00:46:51
Merhabalar,Akar bey temayı ekledim bi zahmet bakın,belkide çok kolay bir çözüm ancak çözemedim gitti :).Bu arada artisteer in 2.3 versiyonunu kullanıyorum yani 1.5 te her yaptığım tema çalıştı zaten şuanda kullandığım bir temayı ekledim. 1.5 teki görünüşünü de ekleyeyim aradaki farkı anlayın.
http://img820.imageshack.us/img820/6562/15gorunus.png
Baktım ama henüz çözemedim. Bileşenlerde değişen sitiller gibi modüllerde de değişen bazı tanımlar var 1.6 temel sitil yapısı için. Onları tam olarak tesbit etmeden de temalarda bunlara atıfta bulunan alanları bularak değiştirmemiz mümkün olmayacak.
Burada geçerli olan sorunumuz şu ki; art-menu sınıfı 1.6 tarafından görünmüyor, doğrudan ul ve menu sınıflarını görüyor.
BycarteL
26-06-2010, 21:45:22
Çok araştırdım ama ne yazıkki halen bulamadım,inşallah çözeceğiz bu tema işini...
mimicom
18-12-2010, 20:43:31
joomcorp temasını ftp den temalar bölümüne yükledim. Yönetici bölümünden tema kısmına geldiğimde joomcorp temasının orda bulunmadığını gördüm. Birkaç uğraşı sonucunda problemi çözemedim.
Bir ipucu olabilir mi?
Keşfet özelliği ile bakın bakalım sistem keşfediyor mu diye.
mimicom
19-12-2010, 00:13:30
3 saattir mahçup olmamak için keşfet öezlliğinin yerini bulamadım. Artık yüzümü yere vurmak vakti geldi.
İtiraf ediyorum. Akar bey.
Bu keşfet nerede?
Ayrıca bu resimdeki tema yöneticisindeki iki tane kaydet ne işe yarıyor.
(Resim ekleyemedim özür dilerim, yetkim yok herhalde)
eklenti yöneticisinde keşfet i buldum. Orda iki tema da yok. İki tema atmıştım. Onlar görünmüyor.
1.6 ya uyumlu tema bulmak lazım. Her aklımıza gelen temayı 1.6 da kullanamayacağız.
Denemeye devam.
Neden mahcub olasınız canım, yeni bir sistem. Her noktasını yeni keşfediyoruz diyebiliriz. Hiç çekinmeyin sormaktan. Ayrıca 1.6 bölümünün yeni olması sebebiyle de sorulara ihtiyacı var. Soru olacak ki bir çok kişiye faydası olacak :)
Keşfet bir sekme olarak yer alıyor:
Eklentiler > Eklenti Yöneticisi
http://www.cmsturk.net/forum/attachment.php?attachmentid=6414&stc=1&d=1292710828
Bu alana geldiğinizde, sağ üstteki Keşfet düğmesini kullanırsınız ve sistem, eğer kurulumu yapılamamış ama dizileri ve içlerindeki dosyaları olan eklentileri keşfeder. Varsa böyle eklentileri buradan etkinleştirebilirsiniz. Mesela bir temayı dizin olarak atıp buradan keşfederk tecrübe edebilirsiniz.
Tema yöneticisinde iki tane kaydet yok ama sanırım Kaydet, Kaydet-Kapat, Kopyasını Kaydet düğmelerinden ilk ikisini demek istediniz.
http://www.cmsturk.net/forum/attachment.php?attachmentid=6415&stc=1&d=1292710955
Kaydet düğmesi eskiden Uygula olan düğmenin yerine hareket ediyor. Kaydediyor ama çıkmıyor sayfadan. Kaydedip çıkmak için ise Kaydet-Kapat düğmesi kullanılıyor. O sayfadaki ne ise; kopyalamak için ise kopyasını kaydet kullanılıyor.
Resim ekleme yetkiniz var ama bu bölüm ile ilgili bir sıkıntı vardır belki. Onur'a söyleriz, sorun varsa çözer inşeallah.
mimicom
19-12-2010, 00:39:32
Evet hepsinde bu düğmeler böyle. ama sadece tema yöneticisi seçeneklerine tıkladığınızda iki tane kaydet var. Ben de bunun birinin öyle olduğunu düşünmüştüm.
Resim ekleme yetkim olsa idi hazırlamıştım. Burda paylaşacaktım.
Yine de teşekkür ederim.
(Özür dilerim gelişmişe tıklamalıymışım, yeni farkettim.)
Resim burda
6416
Evet hepsinde bu düğmeler böyle. ama sadece tema yöneticisi seçeneklerine tıkladığınızda iki tane kaydet var. Ben de bunun birinin öyle olduğunu düşünmüştüm.
Resim ekleme yetkim olsa idi hazırlamıştım. Burda paylaşacaktım.
Yine de teşekkür ederim.
(Özür dilerim gelişmişe tıklamalıymışım, yeni farkettim.)
Resim burda
6416
administrator/language/tr-TR/tr-TR.ini dosyasını açıp şunu bulun (84. satır):
JSAVE="Kaydet"
Şununla değiştirin:
JSAVE="Kaydet & Kapat"
Bunu ya ben atlamışım, ya da daha evvel hatalı yazılmıştı sonradan düzeltildiğini farketmedim. Sizin geri bildirimizni ile bir dahaki sürüm için düzeltmiş oldum.
Teşekkürler :)
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.