Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm Sorularım Bu Başlık Altında... Artık her sorumu buraya eklicem...
ZoomGalery2.0+4678
17-05-2007, 22:26:59
Arkadaşlar artık 100 tane sorum var hepsine tek tek bakmaktan sizde yanıt vermekten üşenmişsinizdir :D .. Artık tüm sorularımı bu başlık altından sorcam sizde ynaıtlarsanız sevinirim :p
Sorulara başlayalım...
1-) Mosimage nedir? ne işe yarar? nasıl kullanılır?
2-) Sitede haber eklerken yani içerik resim nasıl eklicem? FTP den resmi atıp linkini vermek zorunda kalıyorum zor oluyo.. Ayrıca bir üye eklerken ftp den atamaz o nasıl eklicek?
3-) Niye herkesin içeriklerdeki resimleri images/stories klasöründe?
4-) Haber resminin anasayfada küçük habere tıklandığında büyük olmasını istiyorum? nasıl olur bu?
5-) Sitemde logom çok küçük ezik kalıyo... Logoyu nasıl büyütebilirim?
6-) CB de kayıt olurken güvenlik kodu nasıl koyarım?
7-) Siteme doğru düzgün yorum bileşeni lazım.. Şimdi akocomment 1.4.6 TR kurdum ama admin panelin ingilizce.. Ve bişey anlamıyorum türkçe olanı varmı panelin?
şimdilik bu kadar yoruldum ... azar azar kim ne biliyosa yanıtlarsa sevinirim.. üstelik bu konu birçok arkadaşın işine yarar;)
bengi
17-05-2007, 22:29:37
Bu kadar soru sormanın sebebi araştırıcı olmamanmı yoksa forumun eksikliğimi bende sana soru sorayım
ZoomGalery2.0+4678
17-05-2007, 22:32:18
İkiside değil ;)... bulamadım işte napayım
böcek
17-05-2007, 22:56:56
Sorularını böyle bir niyetle toparlamanız güzel bir çaba. Yalnız bütün sorularınızı ayrı ayrı kendi bölümlerine açarak, favorilere kayıt etme sistemiyle izleyebilirsiniz. O vakit herkesin faydalanmasına olanak sağlanmış olur.
Forumumuzun sisteminde konu takip merkezi bulunmaktadır. O bölümleri profilinizden ayarlayabilirsiniz.
ZoomGalery2.0+4678
17-05-2007, 23:01:48
zaten öle yapmıştımda cevap gelmiyo sorulara konu çığırından çıkıyo... başka konular açılıyo böle madde madde cevap veren olursa daha iyi
sakkaya
17-05-2007, 23:25:48
1-) Mosimage nedir? ne işe yarar? nasıl kullanılır?
{mosimages} kodunu içeriğinizin neresinde yazarsanız resim orada çıkar. tabi bunun için resim ftp'den images/staroies altına yüklenmiş olmalı ve içerik eklerken sağdaki parametrelerden resimi seçip sağ taraftaki alana taşıyıp alttaki ekle butonu ile onaylamalısınız. bu yöntemle istediğiniz karad resmi yazılarınızın içerisinde yayınlayabilirsiniz. resimler paramatrelerdeki sıralamaya göre yayınlanır.
2-) Sitede haber eklerken yani içerik resim nasıl eklicem? FTP den resmi atıp linkini vermek zorunda kalıyorum zor oluyo..
cje editör kullanmanızı öneririm. içeriğe resim eklemenz gerekiyor ve resim ftp'de yüklü değilse editör içerisinden upload edilebiliyor. kullanımı kolay ve güzel bir bileşen.
Ayrıca bir üye eklerken ftp den atamaz o nasıl eklicek?
üyelerinizin içerik gireilmesi için joomlart.com sitesinden ja submit bileşenini indirip kullanın. site arayüzünden içerik ve resim eklenebiliyor.
3-) Niye herkesin içeriklerdeki resimleri images/stories klasöründe?
tam emin değilim ama joomla kodlayıcı ekibi dosya hıyerarşisine uygun ve karmaşaya yol açmayacak şekilde yüklemeler için öyle ayarlamış olabilirler. mosimages ile resim eklemek istedğinizde direkt stories klasörünün içeriğini görüyor çünkü. ama siz ana dizine atıp resim yolunu tam yazarak ordan da ekleyebilirsiniz.
4-) Haber resminin anasayfada küçük habere tıklandığında büyük olmasını istiyorum? nasıl olur bu?
içeriği girerkenki ilk alan intro kısmıdır. intro kısmı için resmin küçük halini kullanarak giçeriğinize başlar, alttaki devamını oku kısmında ise resmi büyük haliyle ve intro kısmındaki yazılarla tekrar eklersiniz. devamını oku linkine tıklandığında da intro kısmının gözükmemesini bölüm kapatırsanız istediğiniz olur. 5-) Sitemde logom çok küçük ezik kalıyo... Logoyu nasıl büyütebilirim?
temanızı masa üstüne açıp images kalasöründen logoyu bulun. yeni hazırladığınız logoyu aynı isimle üzerine yazdırın. sonrada css dosyası içerisinde resmin ismini bulup yükseklik ve genişlik ayarlarını değiştirin yeni resme göre. tabii bu diğer div'lerde kaymalara neden olabilir. onlarıda tekrar ayarlamanız gerekebilir. örneğin logonuzun üksekliği 80 px ve altındaki div için magin-top:80px; diye bir değer verilmiş ve siz logoyu 120px yapmışsanız bu değeri 120px olarak değiştirmeniz gerekebilir.
6-) CB de kayıt olurken güvenlik kodu nasıl koyarım?
plugin eklentisi ve security images bileşeni var. www.joomlapolis.com sitesindeki dosalar bölümünde bulabilirsiniz. 7-) Siteme doğru düzgün yorum bileşeni lazım.. Şimdi akocomment 1.4.6 TR kurdum ama admin panelin ingilizce.. Ve bişey anlamıyorum türkçe olanı varmı panelin?
gogıl amcadan biraz daha yardım isteyin bu konuda :)
ücretli bir bileşen olan jos comment ajax tabanlı ve oldukça kullanışlı bir bileşendir. fiyatını hatırlamıyorum ama verilen paraya değer :)
ZoomGalery2.0+4678
17-05-2007, 23:34:43
cevaplar için çok teşekkür ederim ipana.. emeğine sağlık
ama kafama takılan şeyler var
1-) mosimage joomlada kendinden kurulu bir bot demi?? yani her joomla sitesinde var
2-) CJE editörmü daha iyi JCE mi ne öyle vardı omu daha iyi... birinde açık var diyolardı
4-) Bu olayı üyeler yapamaz anlamazlar... iş çok karışık olur.. içeriğe eklenen resim belli boyutları aşarsa anasayfada thumpmail olarak gösteren bir bileşen bot veya benzeri yokmu?
KaRaKoD
17-05-2007, 23:41:50
1) Evet hepsinde var..
2) CJE Daha iyi diye biliyorum..
4) Cevabını bilmiyorum ama bildiğim birşey var.. thumpmail diye birşey ingilizce de yok..
kaldı ki ingilizce konusmana daha doğrusu ingilizce konusmaya calısmana gerekte yok çünkü bir Türk'sün ve Türkçe biliyorsun...
ZoomGalery2.0+4678
18-05-2007, 00:02:21
D: herneyse nerden bileyim önizleme işte... ayrıca yorum bileşeni lazım sağlam.. akocomment mi daha iyi jomcommentmi... ve bunların bana türkçeleri lazım ingilizce anlamam :(
ayrıca joomlapoliste securityimages bileşenini bulamadım... bu bileşen lazım bana ya flood yemekten korkuyom
sakkaya
18-05-2007, 09:27:53
1- evet varsayılan bottur ve sistem içinde standart gelir.
2-JCE editör olacak doğrusu. yazım hatası yaptığım için üzgünüm.
http://www.indir.cmsturk.net/file.php?id=175 buradan indirebilirsin.
3- soruyu göremedim cevap veremiyroum :)
4- bildiğim kadarıyla resimleri otomatik boyutlandıran bir bileşen yoktu. yalnız benzer bir görevi yapan bir bot vardı sanırım. ersen bey bahsetmişti forumda diye hatırlıyorum.
5- ihtiyaç duyduğunuz her eklenti için bence ilk bakmanız gereken adres http://extensions.joomla.org/ ikincisi ise http://www.joomlacode.org/ olmalı :)
bakınız security images bileşeni
http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,1211/Itemid,35/
bir daha bukadar çok soruyu peş peşe sorma insan cevaplarken yoruluyor yazmaktan :D
sakkaya
18-05-2007, 09:34:36
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=2756 bu başlığı da bir incelerseniz epey yardımcı olacaktır sanırım.
Pentacle
18-05-2007, 10:58:24
http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,1802/Itemid,35/
bu adreste community buildera ozel captcha eklentisi bulabilirsin.
Tek başlıkta bu kadar değişik konulara soru aranması forum mantığıyla pek örtüşmüyor.
Lütfen ayrı başlıklar açın.
ZoomGalery2.0+4678
18-05-2007, 14:06:03
http://extensions.joomla.org adresinden indirmek için üyemi olmak gerekiyo
sakkaya
18-05-2007, 14:58:08
hayır üyelik istemiyor. ordan sizi yönlendirdiği bileşenin resmi sitesi joomlapolis.com sitesi üyelik istiyor. eh o kadarını da yapın :)
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.