PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joom!Fish varsayılan dil?

sakkaya
17-05-2007, 15:49:55
ingilizce olarak hazırlanan bir siteyi daha sonra 10 dile çevirme kararı aldık. Joom!Fish bileşeni ile çevirileri yapıp yayınlamayı da başardık. yalnız küçük bir sorunumuz var. biz (joomla 1.0.12 tr kullanıyoruz) varsayılan dil olarak siteye ilk girildiğinde ingilizce açılmasını, türkçenin seçilebilir olmasını istiyoruz. oysa sitemiz türkçe açılıyor!
ne yapmalıyım ki Joom!Fish ile varsayılan dil olarak ingilizceyi göstermeliyim?

GökhanHT
17-05-2007, 15:56:43
genel ayarlardan sitenin dilini english yapmayı deneyin

Akar
17-05-2007, 17:13:24
Dil sıralaması bu konuyu çözer.

Bileşenler / JoomFish / Language / bu alanda doğru sıralama yapmalısınız. Ayrıca çözümü garantiye almak için site varsayılan dilini İngilizce olarak belirlemek de iyi bir çözüm olabilir.

Ayrıca JoomFish -tarayıcının taşıdığı ip.yi tanıyan özelliğiyle- zaten barındırdığı dillerden birinin resmî dil olduğu ülkelerden yapılan çıkışlarda siteyi doğrudan o dilde açar.

bengi
17-05-2007, 17:52:42
Ayrıca bir özelliği daha var içinde ingilizce tarayıcı kullanıyorsan siteyi inglizce açar bunu da es geçmeyin çok uğraşabilirsiniz aksi halde

sakkaya
18-05-2007, 12:36:52
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. asıl sorun sitenin yönetim panelini Türkçe olarak tutmak zorunda olmam ve Türkiye'den giren kişileri de ilk olarak ingilizce sayfanın karşılamasını sağlamam gerekiyor. site bir otel sitesi. dolayısıyla kalan müşteriler (%80 yurt dışı) siteye girdiklerinde türkçe bir içerikle karşılanmak istemiyorlar.

lütfen bir çözüm :)

Akar
18-05-2007, 12:47:38
Türkçe sürümde Türkçe dil dosyasına İngilizce dil dosyasının içeriğini kaydederseniz, istediğiniz gerçekleşir...en azından büyük ölçüde. Zirâ yönetim panelinde -yönetim mesela menüleri- dil dosyasından değil farklı dosyalardan Türkçeleşiyor. Dolayısıyla yönetim paneli büyük ölçüde Türkçe kalırken, önyüzünüz İngilizce olur.

sakkaya
18-05-2007, 14:59:36
hımm mantıklı. deneyeceğim teşekkürler. ;)

böcek
19-05-2007, 11:22:39
Mantıklı çözümler deneyimli kişilerden gelmektedir. Bu ipuçlarını yakalayan herkes, deneme yanılma yöntemiyle kendilerini geliştirebilirler.