PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi marka bilgisayar kullanıyorsunuz?

İlyas
23-02-2010, 11:49:12
Bakalım en çok tercih edilen markalar nelerdir. Lütfen bir de neden tercih ettiğinizi ve memnun kalıp kalmadığınızı yazın ki herkes bilgi sahibi olsun.

emre_0119
23-02-2010, 11:52:42
Toshiba Laptop 2 yıl önce almıştım gayet memnunum.Toshiba alma sebebim görünüşü hoşuma gitti. İyiki almışım :)

Akar
23-02-2010, 12:41:29
Masaüstünde topluyorum, dizüstünde ASUS.

Topladıklarımdan da ASUS'lardan da memnunum. Ailemde Acer ve HP dizüstü makineler de var ama onlar o kadar iyi gelmiyor bana.

Onur
23-02-2010, 12:49:09
Kişisel masaüstü bilgisayarda toplama,
Kişisel dizüstü bilgisayarda HP ve IBM(Lenovo)
Avea sistemlerinde kullandığımız bilgisayarlar da HP.

HP'den memnunum diyebilirim.

İlyas
23-02-2010, 12:55:18
masaüstüm var toplama taş gibi hiçbirşey olmuyor 8 yıl oldu :) dizüstü ise acer 2 yıl oldu memnunum herhangi bir sıkıntısını görmedim gayet de ucuz birşey yani.

!_PaylasImcI_!
23-02-2010, 13:02:43
Masaüstü toplama, 2003'den beri elimde be halen görevini hayli ile yerine getiriyor
Masaüstü Fujitsu Siemens seçeneklerde göremedim, ev halkı kullanıyor gayet memnunum

Dizüstü HP Pavilion 5 ay oldu alalı ve gayet memnunum özellikle HQ ekranına hayranım

İlyas
23-02-2010, 14:11:36
masaüstünde oldukça fazla isim var o yüzden masaüstü diye genel kullandım

mcjmt
23-02-2010, 17:23:17
Masaüstü toplama kullanıyorum. Hiç hazır almadım ama hala da içime sinen bir pc görmedim :)...

İnternet kafelerdeki dandik pc ler benimkinden hızlı açılıyor ama bendeki bu 4 çekirdekli manyak çanavar da normal yani pek bir artısı yok gerçi oyun moyunlarda iyi ama jet gibi degil hala...

okyanus41
23-02-2010, 20:50:08
fujitsu siemens kullanıyorum memnunum. neden yok şıklarda?

ersen
23-02-2010, 21:02:50
Masaüstü toplama 6 senedir tık demedi. Laptop Asus ilkini 7 ayda pert ettim. İkinci ne zaman tırtlar bilmiyorum çünkü kızımın performansına bağlı :) Elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyorum bakalım.

İlyas
23-02-2010, 21:41:19
fujitsu siemens kullanıyorum memnunum. neden yok şıklarda?

ekledim kardeşim.

Çağrı
23-02-2010, 22:32:45
laptop'um acer, 2 yıldır kullanıyorum.. Halen kullanılır,ama sanırsam bir müddet sonra bana yetmeyecek gibi...:D

emfi
23-02-2010, 23:43:30
Toplama kullanıyorum 2-3 yıl oldu hala memnunum. Çok sağlam bir toplama olduğunu düşünüyorum :)

Akar
24-02-2010, 08:30:31
Masaüstü toplama 6 senedir tık demedi. Laptop Asus ilkini 7 ayda pert ettim. İkinci ne zaman tırtlar bilmiyorum çünkü kızımın performansına bağlı :) Elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyorum bakalım.:lol:

Emy
24-02-2010, 12:06:24
masaüstü -toplama 7 yıl, dizüstü asus 4 yıldır kullanıyorum.

pisdoktor
25-02-2010, 21:17:53
masaüstü toplama dizüstü Toshiba ;)

mavi01
25-02-2010, 21:57:14
Asus kullanıyorum. Almadan önce baya bir araştırdım, bu forumda dahil çok yerde Asus diyorlar başka birşey demiyorlar. Arıza olarak sadece fanı acayip sesler çıkarmaya başladı, bende söktüm fanın pervanesini, göbeğine makina yağı damlattım iki aydır ses seda yok. Asus F5 SL güzel makina ama şarjı bir saat anca gidiyor. Bir daha alırsam şarjı fazla gideninden alırım.

Stronq
25-02-2010, 22:01:58
Crea masaüstü ve Crea NetBook kullanıyorum.İnanılmaz derecede memnunum. :)

mimicom
25-02-2010, 22:06:27
Ben 1985 den bilgisayar işi ile iştigal ettim. Bu mesleğe yıllarımı verdim. Macintosh bilgisayarlar ile başladığım serüvene Tatung makinelerle devam ettim.
Türkiyenin elektrik yapısını göz önüne alarak sizlerle paylaşacğım bilgilerimi. Bu bakımdan bilgilerimi bu mecrada değerlendirilmesini istirham ediyorum.

Eğer bilgisayar donanım bilgisine sahipseniz marka bilgisayar zaten tercih etmeyeceğinizden eminim. Bu paralelde
en iyi
bord = gigaybyte >kondansatörleri ve dirençleri sağlam
ram = kingston > performansı inanılmaz
ekran kartı= bord'un markasına göre ati veya nvidia, fanlı olmasına dikkat
dvdwriter= lg > cd, dvd seçmez, uzun ömürlüdür
hd= segeate, western digital > çabuk kafa atmaz, ısınmaz
lcd monitor = samsung, philips > görüntü teknolojisi mükemmel ötesi
klavye mouse = A4 tech > tuş takımı süper, kullanımı çok iyi, uzun ömürlü, fiyatı makul
Kasa: asus (pahalı ise)> 450 watlı everest, frisby,
webcam= A4 tech
yazıcı laser= HP, Canon

bu bilgiler yıllarca yaşadığım deneyimlerden kendime ait çıkarımlarımdır. Ticaret hayatım boyunca hep alışveriş yaptığım firma temsilcilerinden geri dönüşüm alırım, hep sorarım.
Farklı düşünebilirsiniz. Son derece saygı duyarım.

mimicom
25-02-2010, 22:17:12
Yıllardır dizüstü bilgisayar sattım, tamir ettim. binlerce eve ve işyerine gittim. Müşteri deneyimlerim, müşteri geri dönüşüm bilgilerim ve notbook tamir merkezlerinden aldığım geri dönüşüm bilgilerinin sentezi olarak burda ifade ediyorum.

Dizüstü bilgisayarda uzun ömürlü ve performansına güvenilecek tek bilgisayar DELL dir. Bundan emin olun. Tüm markaları satan biri olarak gördüğüm kadarı ile birçok müşterim dizüstülerin değiştirdiler. Ama dell alan müşterilerim inanın çocuklarına akrabalarına verdiler kendilerine yenilerini aldılar.
Neden DELL
Asla ısınmaz. Çoğu bilgisayar ısınır, uzun zaman kullanamazsınız. Şarjı çabuk bozulur. Pil ömrü zaman geçtikçe kullanımınıza bağlı olarak zamanla değişime ihtiyaç duyar. DELL de asla

Şu anda şu yazıyı yazdığım bilgisayar da 5 yıllık bir dell dizüstüdür. Daha önce kullandığım bilgisayarım 3 yıldan sonra kızıma verdim. O kullanıyor daha henüz açmamışız bir şeyini değiştirmemişiz
Benim kullandığım bilgisayarı inanın bana 20 saat kullanıyorum desem yalan söylemem. İnsanlar bile hergün bu kadar çalışsalar bir yerlerinde arıza çıkar.
Kendime yeni bir bilgisayar alacağım bunu oğluma vereceğim. Onunla anlaştık. Yine bir dell alacağım.
DELL türkiye'de yerinde hizmet veren tek markadır. Telefon açarsınız gelirler alırlar götürür yapar getiriler. Başına gelen arkadaşlar bilirler. Diğerlerinde siz yollara düşersiniz. Gider gelirsiniz, hem de birkaç defa

Farklı düşüncelere saygı duyarım. Bunlar benim düşüncelerim. Her markaya saygılıyım. Asla hiç bir markanın düşmanı değilim. Hala isteyene istediği markayı satıyorum. Denge bayisiyim. Sistemimizde hepsi var. Ben sadece yeri geldiği için katkısı olur diye deneyimlerimi paylaşıyorum.
Teşekkür ediyorum.

logorizma
26-02-2010, 10:27:25
DELL 'in üstüne tanımam bukelemun gibi herşeye uyum sağlıyor...

Akar
26-02-2010, 11:05:40
Ben 1985 den bilgisayar işi ile iştigal ettim. Bu mesleğe yıllarımı verdim. Macintosh bilgisayarlar ile başladığım serüvene Tatung makinelerle devam ettim.
Türkiyenin elektrik yapısını göz önüne alarak sizlerle paylaşacğım bilgilerimi. Bu bakımdan bilgilerimi bu mecrada değerlendirilmesini istirham ediyorum.

Eğer bilgisayar donanım bilgisine sahipseniz marka bilgisayar zaten tercih etmeyeceğinizden eminim. Bu paralelde
en iyi
bord = gigaybyte >kondansatörleri ve dirençleri sağlam
ram = kingston > performansı inanılmaz
ekran kartı= bord'un markasına göre ati veya nvidia, fanlı olmasına dikkat
dvdwriter= lg > cd, dvd seçmez, uzun ömürlüdür
hd= segeate, western digital > çabuk kafa atmaz, ısınmaz
lcd monitor = samsung, philips > görüntü teknolojisi mükemmel ötesi
klavye mouse = A4 tech > tuş takımı süper, kullanımı çok iyi, uzun ömürlü, fiyatı makul
Kasa: asus (pahalı ise)> 450 watlı everest, frisby,
webcam= A4 tech
yazıcı laser= HP, Canon

bu bilgiler yıllarca yaşadığım deneyimlerden kendime ait çıkarımlarımdır. Ticaret hayatım boyunca hep alışveriş yaptığım firma temsilcilerinden geri dönüşüm alırım, hep sorarım.
Farklı düşünebilirsiniz. Son derece saygı duyarım.Eh, doğru söze ne hacet. Yalnız bilmeyen arkadaşlar hemen bu donanımları gidip alıp kullanabileceklerini düşünmesinler. Bunlar özellikle birbirine uygun modelleri tercih edilmesi gereken ekipmanlar. Marka olarak çok doğru, ancak modeller birbiri ile uyumlu olmazsa sizin için hiç iyi olmaz.

Yıllardır dizüstü bilgisayar sattım, tamir ettim. binlerce eve ve işyerine gittim. Müşteri deneyimlerim, müşteri geri dönüşüm bilgilerim ve notbook tamir merkezlerinden aldığım geri dönüşüm bilgilerinin sentezi olarak burda ifade ediyorum.

Dizüstü bilgisayarda uzun ömürlü ve performansına güvenilecek tek bilgisayar DELL dir. Bundan emin olun. Tüm markaları satan biri olarak gördüğüm kadarı ile birçok müşterim dizüstülerin değiştirdiler. Ama dell alan müşterilerim inanın çocuklarına akrabalarına verdiler kendilerine yenilerini aldılar.
Neden DELL
Asla ısınmaz. Çoğu bilgisayar ısınır, uzun zaman kullanamazsınız. Şarjı çabuk bozulur. Pil ömrü zaman geçtikçe kullanımınıza bağlı olarak zamanla değişime ihtiyaç duyar. DELL de asla

Şu anda şu yazıyı yazdığım bilgisayar da 5 yıllık bir dell dizüstüdür. Daha önce kullandığım bilgisayarım 3 yıldan sonra kızıma verdim. O kullanıyor daha henüz açmamışız bir şeyini değiştirmemişiz
Benim kullandığım bilgisayarı inanın bana 20 saat kullanıyorum desem yalan söylemem. İnsanlar bile hergün bu kadar çalışsalar bir yerlerinde arıza çıkar.
Kendime yeni bir bilgisayar alacağım bunu oğluma vereceğim. Onunla anlaştık. Yine bir dell alacağım.
DELL türkiye'de yerinde hizmet veren tek markadır. Telefon açarsınız gelirler alırlar götürür yapar getiriler. Başına gelen arkadaşlar bilirler. Diğerlerinde siz yollara düşersiniz. Gider gelirsiniz, hem de birkaç defa

Farklı düşüncelere saygı duyarım. Bunlar benim düşüncelerim. Her markaya saygılıyım. Asla hiç bir markanın düşmanı değilim. Hala isteyene istediği markayı satıyorum. Denge bayisiyim. Sistemimizde hepsi var. Ben sadece yeri geldiği için katkısı olur diye deneyimlerimi paylaşıyorum.
Teşekkür ediyorum.Evet DELL gerçekten çok iyi. Aslında aynı zamanda Türkiye'ye alınabilir fiyatla ithal edilen ilk dizüstü DELL. Benim İBB'deki görevim esnasında kontrolümdeki makinelerden 3'ü DELL dizüstüydü. Gerçekten uzun ömürlü makineler.

Akar
26-02-2010, 11:06:48
Bu arada ankette crea, casper, vestelk bile var...neredeyse beko-arçelik bile olacak ama iMac yok.

Emy
26-02-2010, 11:10:50
Asus kullanıyorum. Almadan önce baya bir araştırdım, bu forumda dahil çok yerde Asus diyorlar başka birşey demiyorlar. Arıza olarak sadece fanı acayip sesler çıkarmaya başladı, bende söktüm fanın pervanesini, göbeğine makina yağı damlattım iki aydır ses seda yok. Asus F5 SL güzel makina ama şarjı bir saat anca gidiyor. Bir daha alırsam şarjı fazla gideninden alırım.
Bende de fanda garip sesler çıkıyor o şekilde kullanıyorum, yağı denesem sorun olmz sanırım :confused:

mimicom
01-03-2010, 01:54:17
Fanın ota kısmında yanmaz folyoyu kaldırın hafifçe. Orayı ıslatmadan, yağlamadan pimin olduğu kısma minik bir damla yağ dökün. İşinizi kolaylştıracaktır.
Ayrıca fanın iç tarafını da eğer kirlenmişşe ince bir kesici aletle kazıyın. Onlarda etkili oluyor bazen.

Ramazan SAKİN
01-03-2010, 19:39:29
5 Yıllık DELL notebook ve 1 yıllık ACER notebook kullanıyorum.
DELL bir kez hard disc yedi kendiliğinden. Ama servisinden çok memnun kalmıştım.
ACER notebook ta ise 1 yıl dolmadan adaptör bozuldu. Garantisi devam ediyordu. Gebze'den kalkıp Kadıköy'e servisine gittim. Adamlar bana adaptörü tamir etmek veya değiştirmek için noteboku bırakmamı ve 5 ile 30 gün içinde geri alabileceğimi ayrıca pc ye format atacaklarını söylediler. Açıkçası şok oldum. Bende gidip dışarıdan adaptör almak zorunda kaldım. Servise bırakmadım.

İlyas
01-03-2010, 21:13:35
Bu arada ankette crea, casper, vestelk bile var...neredeyse beko-arçelik bile olacak ama iMac yok.

vardı onu sildim sonradan :D

nizam
14-04-2010, 17:40:59
masaüstünde toplama vardı oğlum sağolsun 2 yılda anakartı yaktı ben de perte çıkarıp yerine casper neo aldım 1 yıldır güzel çelışıyor dizüstü ise msi megabook m670 4 yıldır kullanıyorum en son windows7 yükselttim pardusla beraber geçinip gidiyorlar

Akar
14-04-2010, 19:46:40
ASUS bilgisayarus, sunucus, dizistus, sağlamus, ekonomikus.
Homoasus.

spdial
14-04-2010, 19:49:33
ASUS bilgisayarus, sunucus, dizistus, sağlamus, ekonomikus.
Homoasus.

Abi son kelimeyi anlayamadım :)

Akar
14-04-2010, 20:11:06
İlk gelişmiş bilgi işlemeci türünün adı (mesela).

gurkanlokman
15-04-2010, 09:32:45
acer aspire5920 kullanıyorum 4 senesi arasıra teklesede iyi gibi ama uygun bir işletim sistemi bulamadım henüz :D 6 ayda bir format atmak zorunda kalıyorum xp de normalgibiydi vistada da birazdaha hızlı ama omru kısa 3 4 ayda şişiyor windows win7 de ise 1 2 sn donmalar oluyordu onun dışında win 7 gayet iyiydi not şuan vista kullanıyorum . üstünde aradığınız her program kurulu şişmeside ondan olabilir fontlar falan cabası :D iyi günler

Ümit ŞAHİN
29-04-2010, 15:49:46
Sade dizüstü bilgisayarım var Asus N61Jq

diaz
30-04-2010, 21:14:39
Dizüstünde daha yeni HP' yi tercih ettim. Masaüstünde tabiki de toplama!

pdr_4D
04-08-2010, 11:51:42
LG maddelerde diğeri işaretlemek zorunda kaldık :)

esgal
17-11-2010, 13:12:15
Hepimiz toplama kullanıyoruz :) sadece marka amplemini görmemek lazım

-:- Ortaköylü -:-
17-11-2010, 14:58:27
Yaklaşık 2 senedir kendi topladığım Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 kullanıyorum. Şimdilik sorun yok . . .

$irine
18-11-2010, 20:36:07
seçeneklerde niye Samsung yok?? :D

6 ay önce yetti artık diyerek gidip Samsung N150 -JA07TR aldım gayet de memnunum win7 starter, ama photoshop, dreamweaver hepsi mükemmel çalışıyor tek sorunum bazen ekranın ufaklığının sorun yaratması ama olsun her an her yerde yanımda el çantama sığıyor olması yetiyor bana. genelde bayanlar tercih eder ufakları ama ben memnunum minimden :))

5 yıl boyunca Toshiba kullandım ama Toshiba'ların belli bir son kullanım tarihi var gerçekten 1 yıl içinde ölüyor format atsan da artık hiçbir zaman eskisi gibi olmuyorlar ve yavaş yavaş diğer fonksiyonları da bozulmaya başlıyor, özellikle de garanti süresi bittikten sonra başlıyor sorunlar o nedenle, Toshiba hariç bütün laptopları tercih ederim. aklımda HP veya Dell almak vardı ama kısmet Samsung imiş :)

Çok memnunum :) herşeye yetiyor özellikle de tasarım programlarını çalıştırması yeterli =)