PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla sitelerinin üyelik sistemlerini birbirine bağlamak

pisdoktor
09-02-2010, 02:16:45
Valla can sıkıntısı adama neler yaptırıyor :) Oturdum sizler için uğraştım ama heralde sonunda oldu. Ana dizine bir joomla 1.5.15 kurdum daha sonra başka bir dizine yeni bir joomla 1.5.15 kurdum. Bir siteye üye olan kişinin diğer siteye de üye olmasını istedim ve bunun için bir eklenti yazdım. Bilgisayarımda denedim oldukça güzel çalışıyor. Siz de bilgisayarınızda veya internet üzerinde denemek isterseniz buyrun indirin, deneyin ve değerli yorumlarınızı buraya yazın.

Nasıl çalışıyor?
Eklentiyi joomla 1.5.15 ana sitemizin yönetim panelindeki eklenti yükleme kısmından yükledikten sonra "Uyumlu Ek Yöneticisi" ne gidin ve orada sağ üstteki çeşit seçimi kısmından da "user" seçin. Eklentimiz "Sub site" orada görünüyor olması lazım. Onu tıklayın ve parametreler kısmına alt dizine kurduğunuz joomla sitenizin veritabanı bilgilerini girin.

Her iki sitenin de configuration.php dosyasındaki $secret değerinin aynı olması gerekiyor. Aksi halde hata ile karşılaşabilirsiniz.

Deneyin, çalıştırın, kurcalayın. Hataları ve görüşlerinizi buradan paylaşın ki ben de yeni şeyler yapabileyim.

spdial
09-02-2010, 02:22:15
İhtiyacım olmadığı için denemedim ama uğraşıp yapmışsın eline sağlık.Sağolasın.

pisdoktor
09-02-2010, 02:32:59
Sağol dostum. Umarım birilerinin işini görür ;)

gokhangunay
12-02-2010, 01:45:11
iki ayrı host - iki ayrı domain için kullanabilirmiyiz bunu
localhost yerine http :// diye yada http ://95.1xx.xxx.xx gibi yazarak..............

Ayrıca çalıştırmak için sadece sağ taraftaki alana bilgileri girip kaydet/etkinleştir dmek mi gerekiyor $secret değerlerini aynı yaptım. - farklı domainlerde bulunan iki tane joomla sitesi

pisdoktor
12-02-2010, 02:16:28
iki farklı domain olabilir mi hiç denemedim. ben sadece bilgisayarımda alt dizine kurduğum joomlayı ana dizindekiyle birleştirdim. belki şöyle olabilir;

iki farklı domain ama ikisi de aynı sunucunun aynı yerinde. yani bir domain diğerinin altında çalışıyorsa belki olabilir.

Akar
12-02-2010, 04:17:45
Bu adından da (sub site) anlaşılacağı gibi birbirine bağlı tek eleden yönetilen projeler için düşünülmüş. Farklı yönetimlere sahip projelere tek yerden üyelik amacıyla oluşturulmamış. Bunun için farklı sunuculara göre yazılmamış. 1 ana site, altında birkaç alt faaliyetler gibi ya da 1 genel öğrenci kulübü, altında faaliyet kulüpleri gibi.

fesuphanallah
15-02-2010, 20:19:14
aslında güzel bir düşünce.tema ve eklenti çakışmalarını önlemek için farklı alt siteler tek elden yönetiliyor.haber siteleri için bulunmaz nimetdiye düşünüyorum.

vipere
16-02-2010, 14:47:13
birkaç ay önce benzer bir konuda böyle bir entegre mümkün olabilirmi diye sormuştum gerçekten çok güzel bir eklenti olmuş....ellerinize sağlık..

aynısının diğer arkadaşların sorduğu gibi farklı domainlerdeki sitelerde geçiş imkanı olanınıda şahane olurdu..

benim kullanmak istedim bir projede çok faydalı olacağını düşünüyorum..denedikten sonra görüşlerimi belirteceğim..tşk..

pisdoktor
16-02-2010, 18:15:00
eklenti şu anda sadece üyeleri birbirine bağlıyor. bir de "bir siteye giriş yapınca diğerine de giriş yaptırırsak" tadından yenmez heralde bu eklenti :) onu da ya başka birisi yapar ya da vakit bulursam uğraşırım inşallah ;)

Akar
16-02-2010, 22:30:55
eklenti şu anda sadece üyeleri birbirine bağlıyor. bir de "bir siteye giriş yapınca diğerine de giriş yaptırırsak" tadından yenmez heralde bu eklenti :) onu da ya başka birisi yapar ya da vakit bulursam uğraşırım inşallah ;)2 site ile sınırlı değil, değil mi ?

pisdoktor
17-02-2010, 00:51:38
2 site ile sınırlı. noldu ki?

Akar
17-02-2010, 01:26:42
2 site ile sınırlı. noldu ki?
jFusion'u incelersen iyi olur :)

JFusion - JFusion Feature Overview (http://www.jfusion.org/index.php/feature/jfusion-features)
JFusion - JFusion - View topic - [INSTRUCTIONS] dual joomla installation how to (http://www.jfusion.org/index.php/forums/viewtopic.php?p=23681#p23681)

TUPPER
17-02-2010, 15:14:30
iki farklı domain olabilir mi hiç denemedim. ben sadece bilgisayarımda alt dizine kurduğum joomlayı ana dizindekiyle birleştirdim. belki şöyle olabilir;

iki farklı domain ama ikisi de aynı sunucunun aynı yerinde. yani bir domain diğerinin altında çalışıyorsa belki olabilir.

güzele benziyor.sonuda iyi gelir inş..

dagg3r
24-04-2010, 23:41:14
sadece iki siteyi değilde daha fazlasını bağlayamazmıyız acaba

textx
03-01-2011, 23:48:19
peki bunu üç site için kullanabilirmiyiz, ne yapmamız gerekir

eyasin
11-01-2011, 22:25:16
Ellerine Sağlık kullanmaya başladık gakat bağımsız domainler içindeğilde aynı IP'li host kullanan iki site kullanıcısı birleştiriliyor sanırım. Çünkü local hostları aynı. Kullanıcı isimleri farklı olduğundan görebilir tahminindeyim.

Kullanmaya Başladım inşallah sonu hayırlı olur. (Eski üyeleri alt siteye taşımak gerekiyor...)

eyasin
14-01-2011, 14:01:44
Bu uyumlu ek sayesinde Üye yönetimi daha kolay oldu. Fakat dediğim gibi iki site arasında kurulum zamanı farkı olduğunda ilk kurduğunuz sayfadaki üyeler alt sitede eski üyeleri görmek mümkün olmuyor. Belki kullanmak isteyen olur diye yapılan işlemi paylaşıyorum.

ilk kurduğunuz üye listesi var olan sitenin veri tabanından;

bak_core_acl_aro
bak_core_acl_aro_groups
bak_core_acl_aro_sections bak_core_acl_groups_aro_map
bak_core_log_searches

ve

jos_core_acl_aro
jos_core_acl_aro_groups
jos_core_acl_aro_sections
jos_core_acl_groups_aro_map
jos_core_log_searches

tablolarını alt site (sub-site) veri tabanına taşımanız gerekiyor.

Kolay Gelsin...