PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ana sayfadan Admin panelini Yönetebilirsiniz

ıstıranca
07-02-2010, 20:24:11
Admin panelini administrator dışındanda kontrol edebilirsin yani anasayfadan. Download (http://www.cmsspace.com/download.html) linkinden Frontend Admin for Joomla 1.5.x bileşenini indir. Bunu admin panelinden yükle. Sonra admin panelinden menüler/menü yöneticisinden yeni birtane menü başlığı oluştur. 'Admin giriş' diye bilirsin. Karşına çıkan bütün kutulara Admin giriş yaz modul başlığını da admingiris yap. Modül yöneticisine geç yeni sekmesine tıkla. çıkan listeden 'Menü' yü bulup seç. Sonraki de. Modül başlığını 'admingiris' olarak yaz. Erişim seviyesini 'özel' olarak seç ve sağdaki modul özelliklerinden açılan kutudan demin oluşturduğun Admin Giriş'i seç son larak kaydet çık. Menulere gel Orada oluşturmuş olduğun Admin Giriş menu başlığını tıklayarak aç. Yeni sekmesine tıklayarak karşına çıkan listeden Frontent Admin/Config Düzen çift tıkla oluşturmuş olduğun menü öğesinin adınıda Admin Giriş olarak verebilirsin yayınlandı olarak belirtmeyi unutma ve bunun da erişim seviyesini 'özel' yapmayı unutma son olarak kaydet çık. Ana sayfadan özel olarak atadığın kullanıcıların normal giriş formun dan giriş yaparak, sadece özel kullanıcıların göreceği bu admin paneli menüleri çıkacaktır. Alttaki linktekigibi anasayfadan görüntü alabilecek ve çalışma yapabileceksin. Frontend Admin (http://www.cmsspace.com/demo/frontend-admin.html)

Ramazan SAKİN
07-02-2010, 21:14:00
Oldukça kullanışlı bir eklentiye benziyor. Ancak kullanan birileri var mı? Yorum yaparlarsa bizlerde bilgilenmiş oluruz.

Akar
07-02-2010, 21:18:16
Reklam metni gibi olmuş. Birisine mi yazdınız bunu yoksa yazılmış olarak bir yerden mi alıp yapıştırdınız ?

Ben de geçende buna değineyim diye düşünmüştüm. Sizin vermeniz iyi olmuş.

---
Not: Evet diğer forumda birine cevap olarak yazmışsınız gördüğüm kadarıyla.

ıstıranca
07-02-2010, 22:16:49
Reklam metni gibi olmuş. Birisine mi yazdınız bunu yoksa yazılmış olarak bir yerden mi alıp yapıştırdınız ?

Ben de geçende buna değineyim diye düşünmüştüm. Sizin vermeniz iyi olmuş.

---
Not: Evet diğer forumda birine cevap olarak yazmışsınız gördüğüm kadarıyla.

Akar bey bir aya yakın belirli aralıklarla bu işi nasıl halledeyim diye uğraşıyordum.Admin temaları ilk önce denedim sonra editor ararken buna rasladım.Bu şekilde uyarladım. Yani kimsenin reklamını yapmıyorum.Malum sitelerlede de ilgim yok İngilizcemde zayıf. Dil sorunu ve zor arayış buraya kadar getirdi.Bu konuda bilgiolmadığını yazan bir üyeye cevap olarak yazdım.Bir iki forumda cevap olarak yazdım ,burada ki arkadaşlarla da paylaşayım dedim.Aklınıza başka birşey gelmesin.
Tabii bu uygulamanın negibi sakıncaları olur güvenliliği nekadardır bilemiyorum.Bunuda siz değerlendireceksiniz.
Ayrıca bu bileşende information ve Global Check-in seçeneklerini iptal etmek gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum şimdiden teşekkürler.

Akar
07-02-2010, 22:41:06
Akar bey bir aya yakın belirli aralıklarla bu işi nasıl halledeyim diye uğraşıyordum.Admin temaları ilk önce denedim sonra editor ararken buna rasladım.Bu şekilde uyarladım. Yani kimsenin reklamını yapmıyorum.Malum sitelerlede de ilgim yok İngilizcemde zayıf. Dil sorunu ve zor arayış buraya kadar getirdi.Bu konuda bilgiolmadığını yazan bir üyeye cevap olarak yazdım.Bir iki forumda cevap olarak yazdım ,burada ki arkadaşlarla da paylaşayım dedim.Aklınıza başka birşey gelmesin.
Tabii bu uygulamanın negibi sakıncaları olur güvenliliği nekadardır bilemiyorum.Bunuda siz değerlendireceksiniz.
Ayrıca bu bileşende information ve Global Check-in seçeneklerini iptal etmek gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum şimdiden teşekkürler.Ben kötü bir şey demedim zaten :) Nitekim yazdığınız şey yeni açılan bir konu gibi değil başka şey gibi duruyor, sanırım bu gayet net anlaşılabilir bir durumdur. Reklamdan kastım birinin reklamını yapmak değil, yazının bir reklam metni gibi durmasıydı. Bunun için başka yerden alınıp yapıştırıldığını düşündüm. Biz kimseyi bulunduğu, gittiği geldiği yerlerle yargılamıyoruz, merak etmeyin :) Öyle bir özelliğimiz yok, haddimiz de değil.

Eklentiyi detaylı şekilde incelemedim. Ancak denk geldiğimde daha evvel de gördüğümü ve o zaman da aynı şeyi düşündüğümü hatırlayarak bir ara inceleyip forumda paylaşayım demiştim. Sizde görünce anımsadım hemen. Henüz incelemediğim için bir şey diyemiyorum.

ıstıranca
07-02-2010, 22:53:21
Evet yazıma tekrar baktım sanırım yazdığım başlık böyle bir çağrışım getiriyor.