PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : com_weblinks Sorunu

ZuCChiNi
10-01-2010, 15:13:39
Sitenin ana sayfasında daha önce calışan Web Bağlantıları şimdi boş çıkıyor.
Menüden sildim, yenisini oluşturdum, ayarlarını değiştirdim ama değişen bir şey olmadı.
Hatanın ne zaman ve nasıl oluştuğunu da hatırlamıyorum.
Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Akar
10-01-2010, 15:24:42
Boş çıkıyor derken ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Bir şeyin boş çıkması, onun çıkması ama iç öğelerinin boş gözükmesi demek. Şimdi siz neyi göremiyorsunuz, kategorileri ya da bir kategorideki öğeleri mi yoksa web bağlantıları sayfasının tümünü mü ?

ZuCChiNi
10-01-2010, 15:28:03
Sayfa tamamen boş çıkıyor.
Bembeyaz bir sayfa yani.
Sanki beoş bir index sayfası açılmış gibi.

Akar
10-01-2010, 15:30:51
Sayfa tamamen boş çıkıyor.
Bembeyaz bir sayfa yani.
Sanki beoş bir index sayfası açılmış gibi.Adresinde hata olabilir mi, kontrol ettiniz mi ? Bir sef eklentisi kullanıyor musunuz ?

ZuCChiNi
10-01-2010, 15:37:14
SEF eklentisi kullanmıyorum.
Ama kurulu bileşenlerden olma ihtimalini de düşünmüyor değilim.

Aklıma gelebilecek her yolu denedim.
En son Joomla! paketinin içindeki com_weblinks dosyalarını attım sunucuya.

Veritabanını indirip eski bir yedeği ile karşılaştırmayı düşünüyorum.
Bir sonuç alabileceğimi düşünmüyorum ama böylece her yolu denemiş oluyorum.

Akar
10-01-2010, 15:46:38
Mümkünse adrese bir bakalım.

ZuCChiNi
10-01-2010, 16:02:38
Develi Ticaret Odası (www.develito.org.tr)

Bileşenleri tek tek deaktif ettim ve sayfayı tek tek denedim.
Yine olmadı.
Bu arada aynı şeyi İletişim linkinde de yaşadım.
Onun da türünü değiştirdim. Şİmdilik böyle idare ediyor.

Akar
10-01-2010, 17:55:48
Evet, enteresan. Silip yeni menü öğesi oluşturduğunuzda ItemID kısmı değişiyor mu dikkatinizi çekti mi ?

ZuCChiNi
10-01-2010, 19:42:29
Silip yeniden oluşturduğumda sıradaki ID numarasını veriyor.

Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Akar
10-01-2010, 19:59:02
Silip yeniden oluşturduğumda sıradaki ID numarasını veriyor.

Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.İlginç bir sorun...acaba id değiştirmiyor mu diye merak ettim; onda problem yok demekki. Pekiyi bir de şunu sorayım, aslında anlamsız olacak:
Her iki öğe türünde de aynı şekilde mi görüntü veriyor ? (Kategori listesi ve kategori görünümü)

Ayrıca dediğiniz gibi tablolarda bir değişiklik olmuş olabilir. Yalnız tablolarda weblink değil de categories altında web bağlantısı kategorilerine bakın derim. Onun access değeri 0 olmalı. 1 olursa sadece kayıtlı erişim, 2 olursa yönetici erişim var demektir.

ZuCChiNi
11-01-2010, 09:16:25
Her iki öge türünde de aynı şekilde sonuç alıyorum.
Tablolardan bahsetmişsiniz. Veritabanındaki tabloları kastediyorsanız tablolardan bir şey anlamadım.
Onun için jos_components tablosunun ekran görüntüsünü aldım.

http://img15.imageshack.us/img15/9893/joscomponents.th.jpg (http://img15.imageshack.us/i/joscomponents.jpg/)

Bu arada bir ara acesef kurmuş ve kaldırmıştım.
Veritabanında acesef tabloları gözüme çarptı.
acesef'i tekrar kurdum ve aktifleştirdim.
Sorun büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyor.
Eğer acesef ise çözümü nedir?

ZuCChiNi
21-01-2010, 22:43:45
Sorun hala devam ediyor :(

pisdoktor
22-01-2010, 00:21:39
/index.php?option=com_weblinks&view=categories&Itemid=75

yerine

/index.php?option=com_weblinks&Itemid=75

bunu yapınca muhtemelen değişmeyecek. dolayısıyla public_html içerisinde bir error_log dosyası varsa oradaki hata kodunu görmek önemli. yoksa cpaneldeki error_logs kısmından gene hata kayıtlarına bakmakta fayda var.

memoc@n
22-01-2010, 00:31:03
Acesefi kaldır ve tablosu varsa veritabanında onu da kaldır sonra tüm tabloları seç altta açılır menüden onar'ı seç olmadı genel ayarlardan seo yu da deaktif et dene bakalım

Akar
22-01-2010, 02:32:54
Bu acesef'in kalan tabloları birkaç sefer dir sorun yaşatıyor ama onun olduğundan emin olamadım.

ZuCChiNi
22-01-2010, 12:13:38
İlginiz ve yardımseverliğiniz için teşekkür ederim.
1- AceSEF'i kaldırdım.
Ardından veritabanında görünen jos_acesef_extensions_backup, jos_acesef_urls_backup ve jos_acesef_urls_moved_backup tablolarını da kaldırdım. (Veritabanında 2,5 MB yer kaplıyormuş.)
SEO deaktif.
MySQL'de tabloyu onardım. (Bu arada jformd'ta "The storage engine for the table doesn't support r..." mesajı çıktı. Ona sonra bakacağım.)
Sonuç: Olumsuz

AceSEF'ten kaynaklandığına ihtimal vermiyorum.

2- Menüde iki adet Linkler kısayolu oluşturdum.
index.php?option=com_weblinks&view=categories&Itemid=75
index.php?option=com_weblinks&view=category&id=2&Itemid=100
Sonuç: Olumsuz.

/index.php?option=com_weblinks&Itemid=75 ve /index.php?option=com_weblinks şeklinde de denedim.
Sonuç: Olumsuz.

Sorun başka bir bileşenden kaynaklanıyor galiba.

Bu arada aynı sorun İletişim linkinde de var. Kategori görünümü yerine İletiişm görünümü seçince mesele geçici olarak halloldu.

İlgiiz için tekrar teşekkür ederim.
Bu konuda bir yol aldığımda buraya bildiririm.

NOT: Aslında web sayfasında yaptığım her işlemi kayıt altına alıyordum. Bir bileşen eklesem veya bir dosyanın kaynak kodunda bir harf değiştirsem notunu alıyordum. Ama dikkatsiz bir zamanıma gelmiş. Sorunu sonradan farkettim. Farkettiğimde ise sebebini öğrenmek için iş işten geçmişti.

Anaaaa: cpanel'den error.log dosyasına bakayım dedim. 700MB'lık bir dosya. Orda kalsın. Onu indirene kadar siteyi yeniden kurarım.

pisdoktor
22-01-2010, 14:39:28
error.log dosyasını sil ve tekrar hatanın oldugu sayfaya gir. gene hata verecek açılmayacak ve error.log dosyasına kayıt işlenecektir. bu sefer boyutu küçük oldugundan rahatça indirip hata kodunu görebilirsin.

ZuCChiNi
24-01-2010, 14:09:22
error.log dosyasını sil ve tekrar hatanın oldugu sayfaya gir. gene hata verecek açılmayacak ve error.log dosyasına kayıt işlenecektir. bu sefer boyutu küçük oldugundan rahatça indirip hata kodunu görebilirsin.

cpanel'de silme yetkim yok.
ulaşabilirsem hosttaki yetkiliye sildiririm.

denisdulici
26-02-2010, 23:38:41
Arkadaşlar sorun AceSEF ile alakalı değil, Eklentiler=>Kur / Kaldır=>Bileşenler'e gidin ve Web Bağlantıları aktif edin.

Ayrıca, AceSEF'i kaldırıldıktan sonra yedek tabloların orda durması kimseye zararı yok, bir yerden çağrılmıyor zaten, Joomla! 1.0 değil ki jos_redirections tablosu kullanılmış olsun, tecrübeli arkadaşlar nedemek istediğimi anlamıştır.

ZuCChiNi
01-03-2010, 13:18:34
Arkadaşlar sorun AceSEF ile alakalı değil, Eklentiler=>Kur / Kaldır=>Bileşenler'e gidin ve Web Bağlantıları aktif edin.

Weblinks bileşeni etkin durumda.
Maalesef çözümünü de bulamadım.
Bu yüzden müsait olduğum bir zamanda siteyi baştan kurmayı düşünüyorum.
Benimkisi kulağı tersten göstermek olacak ama başka çare bulamadım maalesef.