PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle Bir Eklenti Ya da Kod Bilen var Mı?

sbeceren
04-01-2010, 00:26:23
Arkadaşlar Öncelikle herkese Şimdiden Teşekkür Ederim Gelecekte Edecekleri Yardım İçin.

Benim Yapmak İstediğim Şu : Diyelimki Birden Fazla sitem Var Sayı Önemli değil. Tüm sitelerimin Belli Bir alanında Mesela Sayfanın En Altında Aynı Şeyi Yayınlamak İstiyorum Bu Bir Fotoda Olabilir Metin de Olabilir. Tek Tek Tüm sitelere Eklemek yerine Tüm sitelere Ekleyebileceğim Bir Kod Var Mı? Benim İstediğim Şeyi Başka Bir Yerden Çekecek. Burada amaç Yayınlayacağım Şey de Değişiklik yaptığımda Tüm sitelerdeki Kodları Tekrar Tekrar Değiştirmemek.

Ancak Iframe Kodu Olarak Düşünmüyorum. başka bir Yolunu Bilen Varsa Cevaplarınızı Ve Çözüm Önerilirenizi Bekliyorum. Kolay Gelsin Hepinize.

Akar
04-01-2010, 09:51:46
Hepsi aynı sunucuda mı ?

sbeceren
04-01-2010, 10:23:24
Hepsi aynı sunucuda mı ?

Farklı sunucuda Olanlar da Var Aynı sunucu da Olanlar da Var. Benim İstediğim sunucu Farklı Olsa da Çalışabilmesi Bu Sistemin.

Akar
04-01-2010, 11:19:55
Veriyi çekecek bir modül yazılıp, farklı sunucuda olanlar için uzak mysql erişimi vermekle çözülebilir diye düşünüyorum.

ismailkagan
05-01-2010, 10:14:17
bence temalarda bir footer.php çağırılabilir o phpde her yerde aynı olur...

sbeceren
05-01-2010, 10:46:47
bence temalarda bir footer.php çağırılabilir o phpde her yerde aynı olur...

Kardeşim Nasıl Yapabilirim Bu Çağırma İşini Örnek Kod Verir Misin? Bana Da mantıklı geldi.

Akar
05-01-2010, 14:21:40
Benim dediğim ile aynı şey. Zira bu çağırılacak footer.php tek yerden veri alıyor olacak. Ya bir alan iframe ile çekilecek ya da veritabanı erişimi gerekecek. Yalnız atladığımı konu rss. Bir rss kanalından verilirse bu yapılabilir.

juvelin
18-01-2010, 10:37:37
Akar arkadaşımıza katılıyorum php ile yazılmış ve gerekli veri tabanı ayarlamaları yapılmış bir php sayfası ile sql den istediğin verileri çekebilirsin...
istersen örnek bir dosya verebilirim burdan...

ismailkagan
19-01-2010, 14:17:43
tam olarak ne istediğinizi anlamadım ama bir uygulama yaptım bir bakın isterseniz örnek (http://www.aylayavascananaokulu.com)

önce temaya bu kodu ekledim

<?php include_once( dirname(__FILE__).DS.'footer.php' ); ?>

buradaki footer.php nin kodlarını isterseniz eklerim

ingöğretmeni
24-01-2010, 14:45:24
Sarıcı ile de belki yapılabilir ben kullanıyorum sorunsuz çalışıyor bilgim çok çok az ama belii bu da işinizi görür

kaosteam
28-04-2010, 20:33:29
bu iş için en uygunu rss olacaktır. diğer türlüde yapılabilir ancak meşakatli bir iş olacaktır. joomla modülleri dışarı verebiliyoruz buda sizin için bir çıkış noktası olabilir.