Orijinalini görmek için tıklayınız : anasayfada bolüm başlığı,ilk içerik ,altında diğer içerik linkleri.
merhaba cmsturk.net'ün yeni üyesiyim,enxdesigN arkadaşın güzel anlaşılır açıklamaları için teşekkür ederim diğer sitelerdende takip ettiğimiz bir arkadaş artık sanırım burda. bu siteye katkılarda bulunan diğer arkadaşlarada teşekkür ederim.İnşallah bizim de katkılarımız olur.
soru: anasayfada Bölüm yada kategori başlığının altında ilk içerik görüncek sonra içeriği altında diğer içerik kısayolları örnek site vermek istiyorum çünki tam anlatamamış olabilirim.Örnek site (http://tr.fgulen.com (http://tr.fgulen.com/)/) burda 2007 Köşe Yazıları,2007 Haberleri gibi kategorilerin altında son içerik var ve onun altında sırasıyla içerik linkleri gelmiş siteme bende bunu yapmak istiyorum ama nasıl?
Anasayfa içerik konumlandırmasını dilediğiniz şekilde yapmak için, menüden anasayfa menü öğesine girin.
Leadings / Sürmanşet (Haberlerin üstünde tek kolonda yayılmış haber sayısı
İntro / Giriş - Özet Yazısı
Columns / Kolon - Sütun (Haberlerin kaç tütun halinde gösterileceği)
Links / Daha (Haberler alanının en altında ve içeriğine url bağlantısı atanmış haber başlığı sayısı)
Sizin vermeniz gereken değerler şöyle olmalı
Leadings: 1 ya da 0 tek kolon yayınlarında aynı neticeyi verir. Çünkü siz 3 kolonda da yayın yapsanız leadings sürmenşet olduğu için tek kolona yayılır.
Intro : Dilediğiniz kadar (alt alta gelecek haber özeti sayısı)
Columns : 1
Links : 5 (mesela)
Bunu, içerik gösteren tüm menü öğelerinizde uygulayabilirsiniz. Her birinde ayrı şekilllerde konumlandırma yapabilirsiniz.
M.Enes AYDÜZ
07-05-2007, 12:02:40
Sanıyorum o dediğiniz gibi olması için bir modül mevcut. Tabi yanlış hatırlamıyorsam. Yoksa onu standart joomla ayarları ile yapamıyorsunuz.
Birazdan istanbul'a gideceğim. İstanbul'da internete girebileceğim biryer ve modülü bulursam gönderirim..
Çözüzmle ilgili başka fikri olan?
Verdiğiniz adresi ilk denemede açamamış ve anlatımınızdan anladığım kadarı ile cevap vermiştim. Kusura bakmayın.
Şimdi görüyorum ki, anasayfada yapılan iş modüllerle halledilmiş.
Enx'in dediği gibi tümünü tek yerden kontrol ettiklerini sanmıyorum...o tür bileşenler var ama bu sanki her alan kendi modülü gibi yapılmış.
modül araştırmasını bende yapıyorum iJoomla News Portal (bileşen),yada janews gibi modül istediklerimi yapıcak tabi bunlar ücretli birde nasıl kullanılır bunuda çözmek gerek daha başka seçenekler bulursam ve çözersem cmsturk e haber vericem.sizlerde bulursanız iletirseniz sevinirim ilginiz için teşekkürler.
indir.cmsturk.net alanımızda bileşenler bölümünde anahaber bileşeni ve modüller bölümünde de anahaber modülü var.
Bileşen aynı zamanda modülü de içeriyor.
Kullanabilirsiniz.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.