PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce en iyi altyapısı olan portal hangisi?(teknik yönden)

ZEUS__
06-05-2007, 11:45:59
slmlar arkadaşlar..evet sorum bu..büyük oynuyoruz mesela diyelim..ilerde üye sayısı artınca vs.. bizi teknik yönden zora sokmucak,ağır veritabanını kaldıracak kadar sağlam olan ki en önemlisi bu forum+portal hangisi sizce..tabi geliştirilebilirliği de önemli ama altyapısı daha önemli..özellikle portalı soruyorum ama isteyen forum içinde yorum yapsın..teşekkürler...;)

Massian
06-05-2007, 11:57:59
Portal = Joomla
Forum = vBulletin

Bana göre tartışmasız..

M.Enes AYDÜZ
06-05-2007, 12:41:41
Ücretsiz bir forum olarak SMF'yi öneririm. Nice büyük smf forumlar var. Ve sorunları da yok.. Portal olarak joomla'yı tavsiye ederim. www.satrancokulu.com 'un 9bin üyesi ve 10 binden fazla haber var. Ama site canavar gibi çalışıyor. Ve joomla sitesi bu site..

Fakat biraz daha bekle. Fireboard'un yeni sürümü çıksın. Ondan sonra Joomla artı Fireboard derim :)

2yNeT
06-05-2007, 14:30:03
walla ben wp den gayet memnunum makale sitesi fln yapılcaksa en iyisi wp

ZEUS__
06-05-2007, 15:31:43
kendim smf+mkportal kullanıyorum..memnunumda..ama daha sağlamı varsa şimdiden geçerim diye de bilgilenelim dedim biraz..forumlarda bi kaç yerde okuduğum kadarıyla joomla ile smf yi bridge ile birleştiriliyomuş ve bu sorun yapıyomuş..smf ile joomla kullanmayın diyolar tavsiyelerinde sıkıntılı olabiliyomuş..duyduğum bu yani..

birde evet joomla nın görselliği beni çok etkiledi..ama hem çok açıkla sanırım geliyo tabi uğraşmadan olmaz açıkları kapamadan...o yüzden kararlı sürüm joomla fireboardu bekliyorum joomla yı denemek için

sakkaya
06-05-2007, 16:25:25
joomlanın kendisinde açık yoktur. bilip bilmeden kullandığımız eklentilerde açıklar vardır. joomla msf entegresi sorun çıkartıyorda joomla.org nasıl bu entegreyi kullanıyor? ;)

ZEUS__
06-05-2007, 18:33:26
ben sorunlu diye yazılanlardan okudum diye joomla ya bulaşmadım hiç..bari joomla deneyeyim..teşekkürler bilgi için

BarisAkcinar
06-05-2007, 18:57:44
Joomla=Tartışılmaz
Koobi: Bu portal için aklınızı bayağı bir yormanız gerekiyor.Ama Joomla ya pek benzemesede onun kadar işe yarayabilecek bir poral.

HaritSu
06-05-2007, 19:02:17
joomlanın kendisinde açık yoktur. bilip bilmeden kullandığımız eklentilerde açıklar vardır. joomla msf entegresi sorun çıkartıyorda joomla.org nasıl bu entegreyi kullanıyor? ;)

Joomla'nın kendisinde açık var. com_content bileşeninde bile açık var :)

Ancak yinede piyasadaki en iyi ve diğerlerine göre en iyi portal Joomla'dır.

Eğer Ücretli bir forum düşünüyorsanı IPB derim. Joomla ile sorunsuz entegre oluyor. Ücretsiz forum kuracağım derseniz; SMF tavsiye ederim.

Ancak Entegrelerden meydana gelen sorunların hiçbirisni yaşamak istemiyorum diyorsanız enxdesigN'in dediği gibi FireBoard'ı beklemenizi tavsiye ederim :) !?

Pentacle
06-05-2007, 19:44:48
@dexigner

acık degil de bug diyelim istersen?

BarisAkcinar
06-05-2007, 22:51:07
@dexigner

acık degil de bug diyelim istersen?

Merak ettim neden açık değilde bug ???

sakkaya
06-05-2007, 23:31:22
peki nedir bu bug? nasıl kapatırız?

HaritSu
07-05-2007, 01:15:07
Bug'ın türçedeki tam karşılığı HATA kelimesidir. Dolayısıyla Hata'dan doğan bir bölüm açığa sebeb olabilir ;) ...

BarisAkcinar
07-05-2007, 07:08:41
Saçma gibi geliyor bana güzelim TÜRKÇE kelimeler varken , milw0rm bu kelimeyi çıkardı piyasaya herşey bug oldu :D

Onur
07-05-2007, 09:33:51
Joomla + vBulletin derim. :)

Pentacle
07-05-2007, 13:53:53
hata != acık

acık != bug

@ahmetbey acıklayıcı olmustur umarım. derdim yabancı kelime kullanmak degil.

@dexigner senin mantıgına gore her bug bir acık olusturmalı. misal com_mediada bir bug var. bazen birden fazla dosya yuklemek 1.5te ie6nın hata vermesine sebep oluyor. bu bir acık mı? :)

cemil
07-05-2007, 14:38:13
Joomla + Vbulletin olmazsa kendi tasarım portalı + kendi forumun :)

sakkaya
07-05-2007, 17:09:28
peki nedir bu bug? nasıl kapatırız?
veya kapatmamız gerekiyor mu? sitemize bir zararı dokunuyormu şu haliyle? joomla!ya güvenip çok büyük bir portala imza atmamız hatamı olur?
(sıradan bir kullanıcı, php dahil hiç birşey bilmeyen birisi açısından cevaplarsanız sevinirim. az buçuk joomla biliyorum sadece!)

ZEUS__
07-05-2007, 17:38:20
arkadşalar bu konuda ustalara saygısızlık etmek istemem.süperim diyemem bu işte ama bug açık değildir..hatadır yalnızca..modla çakışır kodlar vs. ya da kurulumda es geçilen bi şey ya da portalın kendi sisteminde olan hata vs. bi ara joomla türkiye de dosyalar internet exp. da inmiyodu mesela bu bi bug örneği olabilir..ama güvenlik vs. gibi bi açıklık durumu yoktur..ayrıca @ipana nın sorusunu bende merak ediyorum..dediğim gibi birazda bu sorunun cvbını öğrenmek için konuyu açtım..joomlayı bilmiyorum mesela ama mkportal biliyorum yalnızca..ama mesela mkportal 1.1.1+smf 1.1.2 de forumdaki avatarların portal da kişisel menüde gözükmemesi de bugtır mesela..ya da mkportalı netten css sinde oynayınca anlamsız ters slashlar koyması bugtır..açık değildir ama amiyane tabirle aptalca hatalardır yani..tabi çözümleri mevcut her şeyin zıttı vardır..neyse çok konuştum :P...büyük veritabanı diyoduk :D..mesela smf dede bazıları db çok şişiyo diyodu..neyse siz daha iyi bilirsiniz..ben okuduğumu söylüyorum yani..devamlı çeşitli iys leri deneme fırsatım olmuyo :)

dostumsunuz
31-10-2008, 14:12:33
Teşekkurler arkadaşlar. Bence azda olsa yol gösterici yorumlar ve soru cevaplar var teşekkurler.

Drupaller
01-11-2008, 18:55:09
Bu başlık eski bir başlık, sizden önceki mesaj 1.5 yıl önce yazılmış. Güncel bir karşılaştırma için şu konuya bakın:
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=16116

rumi1453
11-02-2009, 17:46:46
Peki arkadaşlar madem konu açılmış sadece forum sistemi olarak (joomla ile entegre olması önemli değil) (tabi ücretsiz) ne önerirsiniz. Şimdi ben joomla ile doğal olarak
Fireboard kullanıyorum.
Ama ayrıca bir forum sitesi yapmak istesem eksiğiyle fazlasıyla hangi forum uygundur acaba?
Herkesten yorum bekliyorum...

Drupaller
12-02-2009, 15:34:06
Bunun için ayrı bir başlık açsanız daha iyi; sonuçta bu başlığa bakan birisi bir portal sistemi aradığı veya portal sistemleri hakkında görüş belirtmek istediği için bakıyor. Siz de forum sistemleri için benzer bir başlık açabilirsiniz; böylesi daha faydalı olur.

rumi1453
13-02-2009, 17:10:47
Teşekkürler ben de öyle düşünmüştüm.