PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ftp hakkında

mavi01
03-05-2007, 22:41:10
Bilgisayarımdaki Ftp proğramı ile editlediğim dosyaları sunucuma atamıyorum. Sürekli hata veriyor. Normalde Joomla da olmayan birşeyi yüklediğimde bir sorun yok ama varolan dosyaların bir benzerini yüklemek istediğimde yüklenmiyor. Biraz araştırdım. JoomlaXplorer diye bir bileşen bulup yükledim. Onunla istediğim dosyayı atabiliyorum. Ama ben Ftp proğramı ile yapmak istiyorum. Bunu düzeltmek için ne yapabilirim.?

cmSeo
03-05-2007, 22:59:39
programı yenile bir sorun olabilir

mavi01
03-05-2007, 23:23:24
programı yenile bir sorun olabilir
Yok kullandığım proğramla alakalı birşey olacağını zannetmiyorum. Çünkü dediğim gibi Joomlada olmayan herhangi bir dosyayı yüklüyor. Ama varolan bir dosyanın bir benzerini üzerine yazmıyor. Ve Joomlayla birlikte gelen bir dosyayı silmek istediğimdede şu hatayı veriyor;

Unable to transfer.
This is most likely due to insufficient permissions. Verify both the destination path and permissions, then try again. If the problem persists, contact your system administrator or hosting provider.

ersen
04-05-2007, 00:07:21
chmod ayarları yazılamaz olduğu için üstüne yazdıramıyor üstüne atmak istediğin dosyanın chmod ayarlarını 777 yap sonra dosyayı at tekrar 755 yada 644 olarak değiştir. unutmadan host linux mu yoksa windows mu?

mavi01
04-05-2007, 00:28:05
Hostum linux. Ftpden dosya yazılabilirliği 777 yapmaya çalışıyorum ama şu hatayı veriyor;

Request denied.
Please verify that the file or folder exists and that you have the necessary permissions on the server to perform the requested operation.

Servis sağlayıcına başvur cinsinden birşey yazıyor sanırsam. JoomlaXplorer ile olan şey Ftp ile olmuyor. :s

ersen
04-05-2007, 00:34:03
uyarıda olduğu gibi sanırım hostunuz güvenlik önlemleri almış belki farkında olmayabilirler onlarla sorununuz konuşun düzelteceklerdir.

sakkaya
04-05-2007, 00:58:52
apache dosyaları sahiplenmiş. hostunla görüş ayarları düzenlesinler.

Akar
04-05-2007, 12:12:01
apache dosyaları sahiplenmiş. hostunla görüş ayarları düzenlesinler. Joomla! 1.0.12 sürümde dosyaları apachenin sahiplenmesi problemi en sık yaşanan sorun. 1.0.x sürümlerin nihayeti olduğu söylenen 1.0.12 için hiç de olumlu bir şey değil tabii ki. İşin kötü tarafı, problemin ne olduğunun tesbiti, konuyu daha önce tecrübe etmeyenlerce çok zor. Bu da yanlış müdahaleler ile geri dönülmnez hataların da yapılabilmesine ya da tüm emeklerin sıfırlanmasına sebep olabiliyor.

Dosya izinleri ile bir probleminiz olduğunu farkettiğiniz anda, barındırma (hosting) hizmeti aldığınız firmaya başvurarak destek istemelisiniz. Zira bu problem tekrar edebilir.