PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : server

adsız
02-05-2007, 21:08:59
arkadaşlar ben şimdi evime server kursam bunun aylık trafiğini belirleyen ne olur?

Tahsin ALTAY
02-05-2007, 23:07:51
aylık trafiğini sizin adsl hattınız belirler örneğin 1 MBitlik bir hat aylık max 320 Gb band kullanabilir. 24 saat tam kapasite kullanırsa. İsterseniz eve server kurma konusunda başka bir foruma yazdığım mesajı aynen buraya yazabilirim. Sizi neler bekliyor sorusuna cevaben...

adsız
03-05-2007, 17:22:09
server kurmasını anlatan bi makale yazılırsa çok makbule geçer arkadaşlar

Tahsin ALTAY
03-05-2007, 17:46:14
Linux (CentOS 4.4 Final) server kurulumunu anlatan bir makale hazırladım. Yakında Sunucu Yönetimi ile alakalı özel bölüm açacağız makalelerin belli bir sayıya ulaşması için çalışıyorum.

Fakat şunu diyebilirim eğer evde bu işi yapacaksanız ADSL ile başarılı olma şansınız %20-30 gibi bir rakamdır. Sadece 1 veya 2 site yi çalıştırabilirsiniz. Eğer o siteler çok ziyaretçisi olan siteler ise onu da yapmanız gerçekten zor(hatta imkansız). Eğer bu işin özellikle ticaretini yapacaksanız ve evinizde 24 saat çalışan klima - sunucu - (en düşük) gh.dsl internet bağlantısı - ups(elektrik kesintileri için) yoksa kesinlikle bu işe kalkışmayın. Sunucu Bulundurma ya da Kiralama hizmetine yönelmenizi tavsiye ederim. Ama yok ben işi öğrenmek istiyorum diyorsanız ilgili bölüm 1 hafta içinde tamamlanmış olur büyük ihtimalle çünkü bu sıralar aşırı yoğunum. Sıfırdan hiç bilmeyen birisini belli bir düzeye getirmeyi amaçlayarak hazırladığımız yazıların amacına ulaşacağına inanıyorum..

adsız
04-05-2007, 15:56:38
eyer performans iyi olursa bu işin ticaretini yaparım ama şuan hedefim kurulumunu öğrenim arkadaşlarımla ftp den dosya paylaşımı yapmayı denemek makalelerini sabırsızlıkla bekliyorum kolay gelsin