PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seyret'ten başka video modül/bileşeni yokmu ?

Leonnn
29-11-2009, 15:14:18
Arkadaşlar bir haber sistemi kuruyorum.Arıyorum bakıyorum ama bir türlü seyret bileşeninden başka birsey bulamıyorum. 1.5.10 kullanıyorum seyret çalışmıyor.

Eğer arşivinde Videolar eklentisi olan varsa paylaşırsa cok memnun olurum.
(Bir de Ricam videolar'a yeni eklenen videoları anasayfada gösterme gibi bir şansım varmı)
Teşekkür ederim

mamupa
29-11-2009, 16:23:37
burda istediğini seçebilirsin (http://extensions.joomla.org/extensions/multimedia/video-players-a-gallery)

Arasından bunu tafsiye edebilirim (hwdVideoShare) haberler için diyorsan allvideos diye ararttır forumda çıkar onuda kullanabilirsin kullanımı filan forumda mevcuttur.Anasayfada göstermek için modülleride olanları vardır seyret bileşeni çalışıyor normalde 1.5 te belki kurulumda filan hata yapmış olabilirsin

Leonnn
30-11-2009, 18:25:48
işte Seyret'ten aldığım hata :| Neden bu geliyor anlamıyorum . Ekte verdim hatayı yardımınızı bekliyorum :angry:

zozan
30-11-2009, 18:45:16
Lokal hostta deniyorsunuz sanırım. Normal sunucuda hata vermeyebilir. Bu yüzden diğerlernide de bu tip hatalar alabilirsiniz. İkincisi joomla sürümünüzüde güncellemenizi tavsiye ederim.

Leonnn
30-11-2009, 21:28:46
Evet Local'de deniyorum.Kullandığım temadan dolayı 1.5.10'dayım.Güncelleştirsem kurulu olan modüllere zararı olurmu?

Akar
30-11-2009, 22:41:32
Evet Local'de deniyorum.Kullandığım temadan dolayı 1.5.10'dayım.Güncelleştirsem kurulu olan modüllere zararı olurmu?Sürüm Yükseltme Şekli

Tam sürüm ile dizin güncellemelerinde 'installation' dizini kullanılmaz. FTP'den güncelleme için tam sürümü gönderirken 'installation' klasörünü ayırmayı unutmayın.
Geçiş Yaması ile güncellemelerde Türkçe Rumuz eklentisi gelmemektedir. Türkçe Rumuz eklentisi sadece yeni kurulumda kurularak etkinleşmektedir. Mevcut siteniz CMSTÜRK paketi ile kurulmadıysa, güncellemeden sonra Türkçe Rumuz eklentisini kurarak SEF adreslerde Türkçe Karakter sorunlarından siz de kurtulabilirsiniz.
Tam Sürüm paketimizi güncelleme maksatlı kullananlar Türkçe Rumuz uygulama ekini kurmak için önce plugins klasöründeki turkish.php ve turkish.xml dosyalarını silmeliler. Bu dosyalar kurulumda veritabanı komutları ile tanıtılmaktadır ve paketi yeni kurulum için kullanmadığınız takdirde çalışmaz.
Dizin güncellemeleri kullandığınız eklentileri ya da verinizi yitirmenize sebep olmaz. Ancak Joomla! dışı bir uygulamayı (forum vb.) Joomla! ile bütünleştirmek için kullandığınız köprüler varsa bunları güncellemeden evvel pasif konuma almalısınız.
Kod seviyesinde müdahale ederek değiştirdiğiniz çekirdek dosyalar var ise dizin güncellemesinde bu değişiklikler kaybolacaktır. Joomla ile gelmiş ya da hazır olarak indirilip eklenmiş hiç bir uygulama dizin güncellemelerinde kaybolmaz.
Veritabanı güncellemesi yapılmamaktadır. Tablo yapılarında bir değişikliğe gidilmediğinden, yeni tablolar eklenmediğinden böyle bir değişiklik söz konusu değildir.
Her hâlukârda güncelleme yapmadan evvel sitenizi muhakkak yedekeleyiniz. Önemli işlemler öncesi yedekleme tedbirini alışkanlık haline getiriniz.
Güncelleme ile ilgili detaylar gözünüzden kaçmış sanırım. EKlentileriniz ya da verilerinizde bir sorun oluşmaz...yukarıdaki şartlar dahilinde tabii.

Bir de hata satırlarını, ilgili dosyaları açarak incelerseniz faydası olabilir. Hata satırlarında verilen dosya ve satırındaki görev yerine getirilmemişse onun ne görevi olduğunu bilmek, sorunun çözümü için gereklidir. Elbette bunları bulup anlamakta zorluk çekilebilir. Yardım alırken detaylara yer vermenizin faydası olur. Örnek olarak "Alınan hata şu, alınan hatada verilen dosyanın ilgili satırında şu var" şeklinde siz yardımcı olursanız bizim yardımcı olmamız da kolaylaşır.

enesahmedoglu
30-11-2009, 23:59:05
all video bileşenini tavsiye ederim. haber sitesi için gayet güzel olacaktır diye düşünüyorum.

http://joomlacode.org/gf/project/allvideos15/frs/

Burdan da bileşen hakkında bilgi edinebilirsin: http://allvideos.fritz-elfert.de/

wertpo
15-12-2009, 01:16:13
arkdaşlar sitemi ftp'ye yükledim her şey çalışıyordu tabii seyret bileşeni haricinde.. Seyrette video yüklerken no coult move gibi bir hata alıyordum tam hatırlayamadım ama sonra sırf bu yüzden kaldırdım bileşeni bunun bi çaresi yok mu?

SineKeyif
12-03-2010, 01:30:29
versiyon yukselt veya hostingindeki php ve bisenlerin versiyonlarını göz at uyuşmuyor olabilir eger olmazsa allvideo kurmanı tavsiye edicemseyret video her kurulum sistemine bir kimlik verir buda sorun yaratıyo olabilir her kurugunda databaseye bu kimlik bir kere yerlesiyor ve bir daha krdugunda algılaması gerek alıgılamyorda olabilir veya dosyalarda sorun vardır...

HeLiSh
17-03-2010, 13:43:28
Seyret bileşenin den başka video sitesi icin kullanabileceğim kullanışlı bir bileşen biliyormusunuz ?
Yahoo Youtube Vimeo sitelerinden videolar cekilecektir.

Not : Seyret Bileşeni'nin 1.5 versiyonunun indirme linkinide bulamadım.

Akar
17-03-2010, 14:28:10
Seyret bileşenin den başka video sitesi icin kullanabileceğim kullanışlı bir bileşen biliyormusunuz ?
Yahoo Youtube Vimeo sitelerinden videolar cekilecektir.

Not : Seyret Bileşeni'nin 1.5 versiyonunun indirme linkinide bulamadım.
İndirme adresi kendi sitesinde.

HwdVideoShare öneririm. Ücretsiz sürümü ile de bir çok şey yapılabilir. Bir de tam sürüm satın alırsanız tadından yenmez.

Tanıtım Uygulaması: hwdVideoShare (http://demo15.hwdmediashare.co.uk/)
Gereksinimler: Server Requirements for hwdVideoShare - HwdMediaShare Documentation (http://documentation.hwdmediashare.co.uk/wiki/Server_Requirements_for_hwdVideoShare)
Ücretsiz Sürümü: Downloads (http://hwdmediashare.co.uk/downloads)

HeLiSh
17-03-2010, 14:42:23
Teşekkür ederim Akar, indirip kullanıcam hemen birde önerebileceğiniz bir tema varmıdır video sitesi icin ?

emfi
17-03-2010, 15:15:23
işte Seyret'ten aldığım hata :| Neden bu geliyor anlamıyorum . Ekte verdim hatayı yardımınızı bekliyorum :angry:

Ben seyret bileşenini windows hosting de kurulu bir sitemde kullanıyorum. Orda da böyle hatalar var maalesef. Ama linux hosting kullanırsan problem olmuyor.

komikmen
22-03-2010, 00:22:03
öncelikle, seyret bileşenini kurdum bileşen çalışıyor ancak eklentileri modül olan 2 tane eklentisi var zaten, kendi sitesinden indirdim. modülleri kuruyorum herşey yolunda ancak. modülleri aktif hale getirip yayınladığımda site açılmıyor. pasif yapıyorum site açılıyor. sunucu linux, ayrıca bileşen kurulumunda sorun yoktu.neden olabilir acaba
bir de akar abi yukarda yazdığın video bileşenini indirdim hwdVideoShare (tüm eklentilerini indirip kurdum ) ancak onda da hiç bir menü kullanılmıyor. safe mod benim sunucuda on. gereklilikler kısmında off olması gerekiyor diyor, bu nedenle çalışmıyor olabilir mi. tşk.ler cevaplar için

Akar
22-03-2010, 01:48:26
Evet iki bileşende de sorununuz bu.