PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [Soru] J! Tema Yapımı ?

audision
30-04-2007, 18:43:24
Tekrar merhaba sorularımın biri bitiyor biri başlıyor :).Bu sefer yardım almak istediğim konu joomla tema yapımı.Tema yapımı derken görsel derslerde hazırlanmış olan bu (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=994) (Ayrıca bu konunun çok büyük yararı oldu enxdesigN'e teşekkür ediyorum)
konu değil benim merak ettiğim konu photoshop ile temamı tasarlıyorum herşey bitiyor ve kodlara döktüğümde ise temayı 1024x1024 yaptı isem içerik bu çözünürlüğü aşıcak kadar çok ise tema bozuluyor ve tablolar ile çalıştığım için her yer resimlerden oluşuyor.CSS ile sanırım bunun daha kolay yolları var fakat bu tür temalar oluşturulurken bir kaç resim ile template oluşturulduğunu görüyorum.Bir resim bir kaç kez tekrarlandırarak kullanılıyor ve içerik ne kadar artarsa artsın temada bir bozulma olmuyor.Bu cssnin bize vermiş olduğu nimetlerden olsa gerek :).Örneğin burada (http://www.hakanersu.com/luxugone/images/resim/)
bir arkadaşımız tasarımını yapmış ve bunu kodlara dökmüş bende tasarım aşamasından sonra artık kodlara dökmeye geçmek istiyorum ve bunun için yardımlarınızı önerilerinizi ile bekliyorum.
--
Internette epey bir araştırma yaptım fakat css ile ilgili çok fazla Türkçe açıklıyıcı makaleye rastlıyamadım bulduğum birçok makaleyi dikkate alıp okudum uyguladım fakat yapmak istediğimi hala yapamıyorum bakalım ileriki zamanlarda durumumuz ne olucak :)Bu arada makaleleri okduğum Türkçe sitelerin hepsi birer css harikası gibi gayet güzel tasarlanmışlar acaba bu tasarımların sırrınımı vermek istemiyorlar :P.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
---
Joomla!da css için kullanılan değişik yöntemler varmı?

Akar
30-04-2007, 19:15:04
Şimdi tam olarak soruları başlık başlık alırsak daha net olur kanaatindeyim. Örneğin ben şimdi burada resim boyutlandırma, resimlerin temada kullanılma tarzı, içerikte kayma gibi soru ve sorunlar olduğunu çıkarıyorum.

Tam olarak sorularınızı yorumlardan ayırarak maddelerseniz, siz de bize yardımcı olmuş olursunuz.

Bu arada hazırlanmakta olan Türkçe Joomla! CSS yapısı ve Genel CSS Dokümanı için biraz daha beklemeniz gerekecek :) Bu esnada Joomla! tema kategorimizdeki css açıklamalarından faydalanabilirsiniz.

audision
30-04-2007, 19:39:25
Teşekkürler şöyle anlatayım.
-Joomla! da kullanılan CSS yönetemi nedir kodlar vs.
-Joomla! için hazırlanmış Türkçe CSS makaleleri bulunuyormu ?
-Ben photoshop'ta bir tema tasarladığımda bunu css kullanarak nasıl tema haline getirebilirim (Sanırım bu başka bir konu altında sorulmalı).
-Diğer soruları yok sayalım başka bölümlere ait sanırım.

Akar
30-04-2007, 19:46:42
Maalesef makale mahiyetinde doküman yok ama kısa anlatımlar mevcut. Bunları bu kategorimiz altında bulabilirsiniz.

PS'tan slice tool ile kesim yaparak html çıktısı almalısınız. CSS çalışması ise bundan sonra başlıyor.

audision
30-04-2007, 20:00:21
Maalesef makale mahiyetinde doküman yok ama kısa anlatımlar mevcut. Bunları bu kategorimiz altında bulabilirsiniz.

PS'tan slice tool ile kesim yaparak html çıktısı almalısınız. CSS çalışması ise bundan sonra başlıyor.

Css makaleleri olmamasına üzüldüm.Diğer soruya gelincede html çıktısı alıyorum tablolar halinde hazır olarak siteyi veriyor fakat bu tabloların içinde resimler eklenmiş ben bunlarda ne gibi css değişiklikleri yapabilirim.CSS de sanırım div'ler kullanılıyor.

M.Enes AYDÜZ
30-04-2007, 20:11:39
bu gece hafiften bir çalışma hazırlayabilirim css kullanımı ile ilgili. isterseniz?

audision
30-04-2007, 23:17:56
bu gece hafiften bir çalışma hazırlayabilirim css kullanımı ile ilgili. isterseniz?
Tabiki çok iyi olur hem bunu sanırım birtek ben istemem herkez için yararlı olur teşekkür ederim.

---

Örnek vermek gerekir ise cmstasarim'daki GirişFormu kısımları açılıp kapanıyor bunların nasıl yapıldığınıda içeren bir döküman fena olmaz tabi zamanınız var ise.

M.Enes AYDÜZ
01-05-2007, 01:17:02
İşim daha yeni bitti. Birazdan da yatmak lazım. şimdilik buradan yetinmeye bak. 3-5 saatimin boş olduğu bir zamanda sıfırdan css tema yapmayı anlatmayı düşünüyorum. Ama biraz uzun bir ders olacağını için uzun zaman alabilir.. :)

audision
01-05-2007, 03:14:23
Çok iyi olur teşekkürler 4 göz ile bekliyorum :)

audision
10-05-2007, 21:40:27
İşim daha yeni bitti. Birazdan da yatmak lazım. şimdilik buradan yetinmeye bak. 3-5 saatimin boş olduğu bir zamanda sıfırdan css tema yapmayı anlatmayı düşünüyorum. Ama biraz uzun bir ders olacağını için uzun zaman alabilir.. :)

Hala beklemedeyim efendim :rolleyes:

M.Enes AYDÜZ
13-05-2007, 21:15:43
Halen daha gurbetteyim...

audision
15-05-2007, 01:46:33
Halen daha gurbetteyim...

Anladım ben hala bekliyorum sabırsızlıkla hazırlayınca birde bu başlık altından belirtirseniz sevirim.:rolleyes:

ones
19-12-2007, 21:56:32

Sayenizde yeni birşey daha öğrendim. Bende omenünün ne işe yaradığını merak ediyordum tesadüfen burda öğrendim