PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Virtuemartta Ürün Nitelikleri

cheki
20-10-2009, 22:12:57
Online tişört satışı yapabileceğim bi sistem kurdum. Tişörtlerin tabiki beden seçenekleri var S,M,L,XL bedenleri ürün niteliklerine girebiliyoruz. Müşteri satın alırken bu bedeni seçebiliyor haliyle. Benim yapmak istediğim her beden için adet girebilmek. Yani örneğin bir model tişörtten S beden 10 adet, M beden 15 adet, L beden 20 adet olarak tanımlamak istiyorum. ve bunların otomatik stok takibinin yapılmasını istiyorum.

btoruntr
20-10-2009, 23:52:34
Selam,

Buna benzer bir ürün grubu için çok uğraştım. Ancak farklı bir ürün olarak kaydedip öyle stoklandırabildim.

Kolay Gelsin !

cheki
21-10-2009, 16:52:18
Olayı çözdüm. İleride ihtiyacı olacaklar için çözümü yazayım.
Kısaca ana ürünümüzün içine alt ürünler ekleyebiliyoruz. çeşitli niteliklerde. örneğin ana ürün olarak cmsturk tişörtü ekledim ona alt ürün olarak s beden cmstürk tişörtü ekledim. alt ürünlerede stok sayısı verip stok kontrolü yaptırabiliyorsunuz.

bunun için öncelikle normal bir ürünümüzü giriyoruz hiçbir nitelik belirtmeden. ürünümüzü kaydettikten sonra tekrar açıyoruz ve sağ üstte bulunan nitelik ekle butonuna basıyoruz. burda ben nitelik olarak Beden yazdım. niteliği kaydettikten sonra üstteki virtuemart menüdeki ürünler sekmesine "mevcut ürün" adında bir alt menü ekleniyor. burdan öğe ekleyi seçiyoruz ve yeni bir ürün ekleme sayfası açılıyor. buradan istediğimiz alt ürünü giriyoruz örneğin ben dediğim gibi her beden için ayrı ürün girdim. tekrar resim yüklemeye gerek yok ürün için. çünkü ana ürünün resmini kullanıyor. dikkat etmemiz gereken alt ürünün ismi ve öğe durumu sekmesinde eklediğimiz niteliğe bir değer vermek.