Orijinalini görmek için tıklayınız : içeriğe arkaplan olurmu??
GuinSo
26-04-2007, 15:29:58
ya arkadaşlar eklediğimiz içeriğin arkaplanına resim koyabilirmiyiz??
Mesela ben duvar yazıları eklemek istiyom arkasınada duvar resmi koymak istiyom nası olcak?
Bunu, bir html düzenleme ile yapmanız mümkün. Çalışmayı kod olarak kaydedip içerikte "html" butonunu kullanarak giriş yapabilirsiniz. basit bir örnek çalışma şöyle olabilir: <table><tr><td background="images/duvarresmi.jpg">Duvar Yazısı</td></tr></table>
GuinSo
26-04-2007, 18:47:04
tam olarak nasıl yapcaz anlamadım.. anlatırmısın
Bu verdiğim kodu kendinize göre düzenleyin. Resim adres alanına yazacağınız isimdeki arkaplan rengini images klasörüne atın.
Duvar yazısı dediğim yere de yazınızı yazın.ü
Kodu içerik ekleme alanında yazım düzenleyicinin html butonuna tıklayarak açılan pencereden girin. Onaylayın ve kaydedin.
GuinSo
26-04-2007, 19:47:43
yaa çok sağol çok güzel olduda yazıların hepsi yanyaya çıktı hikaye gibi?? niye alt alta çıkmıyolar
<br> kodunu kullanmayı dene
GuinSo
26-04-2007, 20:11:24
yazıları komple bi yerden alıntı yapıyom normal içeriğe ekleyince alt alta çkıyo tek tek onlamı uğraşcam :D
yazıları komple bi yerden alıntı yapıyom normal içeriğe ekleyince alt alta çkıyo tek tek onlamı uğraşcam :DYok tek tek uğraşmayın, sizin düşüncenize göre düzenleyerek Joomla! içeriğine aktarıp veritabanına kaydeden, vazgeçerseniz geri alan bir editör var. Adı webmaster ve her istediğinizi uygun bir maaşla yapar...mesela 750 lira.
Gösterilen yolu uygulamalısınız elbette...ya da o işi yapmamalısınız.
sakkaya
28-04-2007, 14:48:24
<table><tr><td background="images/duvarresmi.jpg">
içeriğini buraya eklersen yan yana uzayıp gitmez
</td></tr></table>kopyaladığın içeriği tablo içerisine yapıştırmalısın
GuinSo
28-04-2007, 15:13:11
afedersin ama ben nereye yapıştırıyom
sakkaya
28-04-2007, 21:06:27
tablonun genişliğini sitene göre ayarlarsan uzayıp gitmez. o kadarını biliyorsundur herhalde!
sakkaya
29-04-2007, 00:13:34
şimdi sana html dersi mi vereyim!
<table><tr><td background="images/duvarresmi.jpg">
içeriğini buraya eklersen yan yana uzayıp gitmez
</td></tr></table>
burdaki <table> etiketi ile tablo oluşturuyor içeriğini onun içine ekliyorsun. o etiketi sitene göre <table width="500"> olarak değiştirirsen tablo genişliği 500 piksel olur. kırmızı yerede içeriğini eklersin 500 piksel sınırına gelince otomatik alta kaydırır satırı.....
ya en azından yüzeysel html öğrenin arkadaşım verilen cevabı anlayabilmek için
GuinSo
29-04-2007, 00:18:15
kardeşim ne diyon anlamıyom.. ben diyom alt alta çıksın yazılar kopyaladığımda.. onlar yanyana çıkıyo sen ne diyon
ersen
29-04-2007, 09:47:09
GuinSo ipana arkadaş sana yolu göstermiş hala ne diyon gibi bir cümle kuruyorsun içerik girerken biraz meşakat olur. Yeni içeriği tıkla açılan sayfada html butonunu bul ve tıkla popup olarak bir sayfa açılacak bu kodu oraya yapıştır o zaman kopyaladığın içerik ne kadar geniş olursa olsun aşağıya doğru kayacaktır.
Not:yardım etmeye çalışan arkadaşlara karşı uslubunuzu doğru seçmenizi isteyeceğim bu devam ederse tedbir almak zorunda kalabiliriz. Herkes iyi niyetle size yardım etmeye çalışıyor.
<table width="500"><tr><td background="images/duvarresmi.jpg">BURAYA KOPYALADIĞIN İÇERİĞİ YAPIŞTIR.</td></tr></table>
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.