Orijinalini görmek için tıklayınız : [Yardım Lütfen]Flash Haberin Yerini Değiştirme ?
audision
16-04-2007, 21:35:20
Arkadaşlar resimde okla gösterdiğim yerleri nasıl değiştirebiliriz.Yani orda flash haber var o flash haberin okla gösterdiğim diğer yerde çıkmasını istiyorum.Anasayfada olsa bile flash haber orada çıkıcak bu mümkünmü ?.DW deki flash haber modülünü kullanarak bunu yapmak istemiyorum sadece benim belirlediğim bir flash haber öğesi çıksın.Yada yukarıda gördüğünüz fiyatlar ve ürünler var joomlaya bi ezkatalog mu ne vardı o tür modüller yüklesem ürünleri orada göstermesini sağlıyabilirmiyim bunu hangi modülde nasıl yapabilrim(Bilginize göre farketmez hangi modül olucağı).Yardım ederseniz sevinirim...
http://img127.imageshack.us/img127/7789/hheg9.jpg
gunemerhaba
16-04-2007, 22:00:01
seni çok anlayamamış olmakla birlikte şöyle söyleyeyim. Yönetim Panelinde Site >> Görünüm >> Pozisyonları ile beraber içeride yi seç. orda flash haber in hang imodül pozisyonunda yayınlandığına bak. mesela user 3 ise temanın index.php dosyasını aç. orda user 3 modülünü "suspendisse magna est" yazan bölümün üstüne al. İşin hallolur. Bu söylediklerimi yapamayacaksan belirt, kalemi kafası benden iyi birileri daha detaylı bir şekilde yardımcı olur :)
audision
16-04-2007, 23:01:44
Yok söylediklerini yapabilcek düzeydeyim.Flash haberin nerede çıkabilceğini ayarlıyabiliyorum ama benim yapmak istediğim eklemiş olduğum bi flash haberin sürekli o alanda durması.Ben o haberi editledikçe oradaki yazı değişicek editlemediğim sürece orada kalıcak.Senin dediğin gibi yaparsam flash haber orada çıkıyor fakat sitede bulunan bütün flash haberler sırası ile orada gösteriliyor.
ilgin içinde teşekkür ederim.
ersen
17-04-2007, 01:07:43
şimdi aslında anlamadım ama anladığımı söyleyeyim üst taraftaki pozisyonun top pozisyonu olduğunu düşünelim. site modüllerinden yeni tıkla açılan sayfaya konuyu(içeriği gir) top pozisyonunda yayınla yok ben yanlış anladıysam daha açıklayıcı yaz bakalım :)
yok main pozisyonunda yayınlansın istiyorsan modülü içerik içinde yayınlamalısın bunun için link verebilirim ama kafa karışmasın diye şimdilik vermiyorum konudan haberdar et :)
audision
17-04-2007, 01:56:37
şimdi aslında anlamadım ama anladığımı söyleyeyim üst taraftaki pozisyonun top pozisyonu olduğunu düşünelim. site modüllerinden yeni tıkla açılan sayfaya konuyu(içeriği gir) top pozisyonunda yayınla yok ben yanlış anladıysam daha açıklayıcı yaz bakalım :)
yok main pozisyonunda yayınlansın istiyorsan modülü içerik içinde yayınlamalısın bunun için link verebilirim ama kafa karışmasın diye şimdilik vermiyorum konudan haberdar et :)
Peki orayı top olarak nasıl yapıcam modülü oluşturdum top yaptım orayı nasıl top yapıcam.Bu arada Template Full CSS ben dw ile sitenizdeki derslerden yararlanıp joomla templatesi yapmaya çalışıyorum amacım kendimi geliştirmek :D
audision
17-04-2007, 02:00:15
Olduuu :D teşekkür ederim yaptığımı söyliyim.
Dediğiniz gibi modül oluşturdum.Yayınlanmasını istediğim yeri "user5" yaptım ve oraya dw eklentisininde user2 fln vardı aynı kodu alıp "<?php mosLoadModules ( 'user5' ); ?>" user 5 yaptım ve yazdığım yazı orda çıktı.
İlginiz için teşekkürler.
Birde bu ilki idi :D.
2.si bir katalog bileşeni yada modülü kursam.Bunları yukarıda fiyat yazan kısımlara nasıl uyarlarım ?.Eliniz de var ise böyle bir modül o modülü nasıl uyarlıycağımız anlatmanız mümkünmü =).
audision
17-04-2007, 02:07:52
Çok soru soruyorum galiba ama :D.
Birde pozisyonları çoğaltabiliyormuyuz (Bu o pozisyonlar değil :D)
http://img160.imageshack.us/img160/9379/pozjv2.jpg
yani burada user9'a kadar bunu user300 e kadar yapabilirmiyim ?
ersen
17-04-2007, 02:13:28
Burada ki bileşen işini görür LİNK (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=3224) ama ben senin yerine olsan nasıl olsa html tema editliyorsun istediğin alana bir table koyar onu parçalara ayırırım fiyatlı ürün bilgi resimler hazırlar o resimlrede link veririm linklerde joomlada hazırladığın içeriklere yönlendiririm böylece orjinal bir şeyler çıkar. o zaman modül yada bileşende kullanmamış olursun.
audision
17-04-2007, 02:22:03
Burada ki bileşen işini görür LİNK (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=3224) ama ben senin yerine olsan nasıl olsa html tema editliyorsun istediğin alana bir table koyar onu parçalara ayırırım fiyatlı ürün bilgi resimler hazırlar o resimlrede link veririm linklerde joomlada hazırladığın içeriklere yönlendiririm böylece orjinal bir şeyler çıkar. o zaman modül yada bileşende kullanmamış olursun.
işte benim amacım php + mysql fln bilmediğim için hazır bir portal kullanarak bir web sitesi yapmak istiyorum yani.Istediğim yerdeki içeriği panelden editlemek istiyorum mesela oraya tablo koyup içeriği yazıp link verdim diyelim ama ürünü değiştirmek istediğimde tekrar html ile editlemek zorundayım ben daha orjinal bi iş çıksın diye orayıda panel yardımı ile halletmek istiyorum ama madem öyle diyorsun birde öyle deniyelim :).
Peki yukarıdaki resimde gösterdiğim yerleşim yerlerini çoğaltma imkanım varmı ?.
audision
17-04-2007, 02:39:50
[çözdüm bunu]
üffff kafam karıştı şimdide bi sorum daha olucak.Ben asıl amacımı söyliyim size...
şimdi bi index düşünün
içerik 1
içerik2
içerik 3
içerik 4
içerik 5
burda devamlı benim panelden eklediim içerikler çıkıcak alt alta.Bunu joomla ile nasıl yaparım?.
birde joomla ile siteyi yapıcam bi tane sayfa oluşturcam joomla ile resimde yukardaa about kısmı fln var joomlada about diye bir kısım oluşturcam oraya link vercem ve oradan hiç bir yere geçemicek yani joomla olduğu anlaşılmıcak ? :D.
çok mu karışık anlattım ?
audision
17-04-2007, 03:06:47
Birşey daha sorucam :D.Bi gün cevap bulur inş bunnar :P
Şimdi ben bir modül oluşturdum user9 da gösterilmesini istedim.user9'u ödeme.php oluşturdum oraya <?php mosLoadModules ( 'user9' ); ?> yukarda About yazan kısmada ödeme seçenekleri yazıp link olarak ödeme.php yi gösterdim.Yukardaki link'e tıklandığında ödeme.php çıksın ve içinde benim user9 da çıkmasını istediğim modül çıksın ? bunu nasıl yapıcam ?
Çok soru soruyorum galiba ama :D.
Birde pozisyonları çoğaltabiliyormuyuz (Bu o pozisyonlar değil :D)
yani burada user9'a kadar bunu user300 e kadar yapabilirmiyim ?
Site yönetim alanınızda Site / Şablon Yöneticisi / Modül Pozisyonları altında tanımlayacağınız yerleşimler, Joomla!'nız tarafından tanınarak seçilebilir hale gelir. Bu alanda tanımladığınız yerleşim , etkin site şablonunuzda da bulunduğu taktirde kullanılabilir.
Birşey daha sorucam :D.Bi gün cevap bulur inş bunnar :P
Şimdi ben bir modül oluşturdum user9 da gösterilmesini istedim.user9'u ödeme.php oluşturdum oraya <?php mosLoadModules ( 'user9' ); ?> yukarda About yazan kısmada ödeme seçenekleri yazıp link olarak ödeme.php yi gösterdim.Yukardaki link'e tıklandığında ödeme.php çıksın ve içinde benim user9 da çıkmasını istediğim modül çıksın ? bunu nasıl yapıcam ?
Bunu bir okuyun. Ben pek bir şey anlayamadım. Tekrar yazmaya çalışırsanız iyi olur. Muhakkak cevabı var.
user9'u ödeme.php oluşturdum oraya <?php mosLoadModules ( 'user9' ); ?> yukarda About yazan kısmada ödeme seçenekleri yazıp link olarak ödeme.php yi gösterdim ne demek anlayamadım.
odeme.php, aynı zamanda zaten user9'da gösterilecek modül dosyası değil mi ?
Yazdıklarınızı gözden geçirerek, mümkünse imlâ kurallarına da dikkat ederek tekrar açıklama yaparsanız ortadaki anlamsızlık kalkabilir.
cemil
17-04-2007, 10:50:41
valla bende anlamadım hocam
ersen
17-04-2007, 17:01:14
1-önce 300 pozisyon belirleğini düşünelim bunları temada nasıl yerleştireceksin. sorunun cevap ise modül pozisyonlarından user10-user11-ersen-audision diye pozisyon isimleri verir DW ilede o pozisyon yerlerini belirlersin.
2-bir index düşünelim içerik 1- içerik 2 alt altta çıkmasını istiyorsun bu anasayfada olacaksa önsayfa yöneticisi ile bu işi yapabilirsin joomlada sonraki sayfa olayı var zaten(genel ayarlar>içerik>devamını oku linki). Yok içerikten içeriğe olacak diyorsan her içerik sonuna bir buton koyar link verirsin içerik 2 geçiş yaparsın.
Bu cevaplar sorunlarından anladım kadarına verilmiştir yanlışta olabilir. lütfen daha net ve açıklayıcı olursa cevaplar daha erken ve daha net gelir dikkat ettiği isen sorularına ikili cevaplar veriyorum çünkü hangi cevapı istediğini tam olarak kestiremiyorum. Kolay gelsin.
Not:joomlada yabancı olmadığını düşünerek modül pozisyonları yada genel ayarlar konusunda detaya girmedim.
audision
17-04-2007, 18:30:20
Büyük bir kısmının cevabı tamam teşekkürler ödeme.php den kastımın ne olduğunu açıklıyayım.
Sitenin en üstünde navigation bar var gibi düşünün burada
Anasayfa|Hakkında|Odeme|Kayıt Ol
gibi menüler var.
Şimdi "Hakkında" link'ine tıklandığında yeni bir sayfa açılsın html ile yapılmış gibi sadece içerik var.Joomla ile alakalı başka hiç birşey yok.Yani orada sadece içerik çıkıcak fakat o içerik modüllerde eklediğim gösterim yerini örn:user5 yaptığım yerde gösterilicek böylece ben panelden user5 içeriğini değiştirdiğim zaman Hakkında sayfasının içeriğide değişicek.
Şimdi anlatabilmişimdir umarım. ilginize teşekkür ederim.
Tahsin ALTAY
18-04-2007, 01:59:48
Sanırım arkadaşın söylemek istediği ben diyor bir içerik öğesi hazırlıyorum bunun içinde ödeme dosyası olacak ve aynı zamanda bu ödeme sayfasındada bir modülü yayınlamak istiyorum.Yani istediğiniz bir içeriğin içinde modül göstermek. Önceden pozisyon ataması yapmadan. Doğru mu?
ersen
18-04-2007, 02:28:47
eğer istediği buysa bu linki takip edebilir LİNK (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=2981)tabi önce soruyu çözelim diyerek bende soru acaba bu mu diyorum joomladan bağımsız bir sayfa hazırlamak istiyorsun ama devamlı o sayfada oynama yapmak istemediğin içinde içerik değiştikçe sayfa değişsin istiyorsun diye mi sormak istedin.
audision
18-04-2007, 13:39:41
eğer istediği buysa bu linki takip edebilir LİNK (http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=2981)tabi önce soruyu çözelim diyerek bende soru acaba bu mu diyorum joomladan bağımsız bir sayfa hazırlamak istiyorsun ama devamlı o sayfada oynama yapmak istemediğin içinde içerik değiştikçe sayfa değişsin istiyorsun diye mi sormak istedin.
Aynen öyle.
joomladan bağımsız bir sayfa hazırlcam ve sayfa ile oynamadan içerik değiştirmek istiyorum :blush:
ersen
18-04-2007, 13:40:34
cevabım olmaz ama olur diyen varsa yazsın :) şimdiye kadarlara çözüm bulduk ama buna benden bir çözüm yok
audision
18-04-2007, 14:25:14
cevabım olmaz ama olur diyen varsa yazsın :) şimdiye kadarlara çözüm bulduk ama buna benden bir çözüm yok
:D galiba çok zor birşey istedim.İnş bir çözümü vardır.
Zor bir şey yok. Bu sözlerden anladığım doğru ise yapmanı gereken şu:
Modül yönetiminden yeni butonuna tıklayın.
İçeriğinizi burada oluşturun.
Modüle temanızda tanımlanmamış bir yerleşim atayın; temanızda tanımlanmamış ama yerleşim listesinde olan bir konum.
Yayında olarak modülü kaydedin.
Yeni bir sabit içerik oluşturun ve bu sabit içerik içinde {mosdloadposition modülünyeri} şeklinde modülü çağırın (mesela {mosloadposition advert1} ve kaydedin. Ayrıca içerik girmenize gerek yok.
Bu durumda menüden tıklandığında sayfada boş içerik içinde bu modül ve dolayısıyla modülün içeriği gelecek.
ersen
18-04-2007, 18:28:18
sanırım bunu önerdik ama arkadaşın dediği joomla olduğu belli olmasın diye bir istedği vardı.
Joomla olduğu belli olmasın deniyorsa adres düzenlemesi yapılması ve tema düzenlenmesi yeterli. Olayın teknik bir yanı yok.
audision
19-04-2007, 13:25:58
Ilginiz için teşekkürler şu anda uni nedeni ile dışarıdayım eve gittiğimde hepsini tekrar deniycem.
audision
29-04-2007, 12:17:21
Zor bir şey yok. Bu sözlerden anladığım doğru ise yapmanı gereken şu:
Modül yönetiminden yeni butonuna tıklayın.
İçeriğinizi burada oluşturun.
Modüle temanızda tanımlanmamış bir yerleşim atayın; temanızda tanımlanmamış ama yerleşim listesinde olan bir konum.
Yayında olarak modülü kaydedin.
Yeni bir sabit içerik oluşturun ve bu sabit içerik içinde {mosdloadposition modülünyeri} şeklinde modülü çağırın (mesela {mosloadposition advert1} ve kaydedin. Ayrıca içerik girmenize gerek yok.
Bu durumda menüden tıklandığında sayfada boş içerik içinde bu modül ve dolayısıyla modülün içeriği gelecek.
Dediğinizi uyguladım ve uygularken mantığınıda kavradım fakat şimdide şöyle bir sorun var ben mainbody'i kullanmıyorum.Sanırım sabit içerikler mainbody kısmında gösteriliyor.Bunun içinde bir çözüm varmıdır?
ersen
29-04-2007, 23:36:51
mainbody kullanıyorum ne demek ben bunu anlamadım. ozaman içerikleri nerede yayınlıyorsun
audision
30-04-2007, 15:18:36
mainbody kullanıyorum ne demek ben bunu anlamadım. ozaman içerikleri nerede yayınlıyorsun
Özelden size site link'ini attım J!yı nasıl kullandığıma oradan bakabilirsiniz belki sonrası daha kolay olur.Içerik olarak sabit içerikte oluşturmuyorum yani benim mainbody ile bir işim yok(şimdilik)anasayfada bazı yerlere modül pozisyonları belirliyorum ve yeni bir modül oluşturarak içeriği bu modüle yazıyorum.
Şimdi konuyu tümüyle değerlendirirsek, Joomla!'nın içerik yapısı ile hiç bir alakanız yok ama bir içerik ve Joomla! yapısı kullanmak istiyorsunuz. Tam olarak neden Joomla! seçtiğinizi anlayabilmiş değilim.
Bir modülü, içerik yayınlamak amacıyla kullanabilir ve farklı yerlerde gösterebilirsiniz. Ancak modüldeki içeriği, ana içeriğin bir kısmını göstermek amacıyla kullanırken, mainbody gibi Joomla!'nın temal yapısındaki içerik gösterim alanını kullanılmaksızın içeriğe yönlendirmek için Joomla!'dan bağımsız bir html dokümen kullanmak yeterli olmaz. Esasında bu yeterli olsa da, html içeriğin kontrolünü modül üzerinden sağlayamayacağınız için, istediğiniz şey tam olarak yerine gelmez.
Modülde html ana içeriğe url bağlantısı vererek ve html dokümanı çervereleyici (wrapper) içinde göstrerek -ki bu sayfada tüm blokları gizleyip sadece sayfa üst bölümü nü (header) göstermek mantıklı bir çözüm olabilir- uygulama yaptrığınızı varsayarsak, yine de içeriği modülden değiştirmeniz mümkün olmaz...
Modül, Joomla!'da içerik yönetimi kabiliyeti olan bir araç değildir. Esasında tüm web tabanlı uygulamalarda da modül zaten veritabanından bağımsız çalişan bir yardımcı olduğu için içeriğe etki etmez; içerikten etkilenebilir.
Farklı html dokümanları hazırlayarak, modülde bunları dilediğiniz şekilde yayınlamayı tercih ederseniz, içeriği modülden değiştirmek dışındaki tüm bahsettiğiniz uygulamaları yapmanız mümkün olur.
Bu arada, mainbody alanını kaldırmak yerine yok sayacak şekilde barındırmak ve gerektiği taktirde kullanmak doğru olacaktır.
ersen
30-04-2007, 16:07:01
siteye baktım ilginç bir yöntem şimdi siz sabit içerikte hazırlayacağınıza her şeyi yeni modül olarakta hazırlayabilirsiniz nasıl olsa sabit içeriğe yazacağınız veya kullancağınız resimleri yeni modül olarakta kullanabilirsiniz böylece istediğiniz pozisyonda yayınlarsınız. Şuanda aklıma gelen bu ama akşam biraz daha düşünmek lazım.
audision
30-04-2007, 18:00:33
Local'de joomla ile bir kaç deneme daha yaptım ve istediğim şeyi yapamanın yanlış yolu izlemek olduğunun farkına vardım mainbody'de çıkan yazılardan rahatsız oluyordum (Flash haberler fln) bunları kaldırdım ve localde siteyi birde mainbody'i kullanarak yaptım gayet güzel istediğim sonucu elde edebildim herkeze yardımlarından dolayı tekrar tekrar teşekkür ederim.Baya bi zamanınızı aldım sağolun.
**
Yapmak istediğim aslında bir kaç ufak ayar ile gerçekleştirilebiliyormuş :) Ifade edemediğim için herkezin kafasını bulandırdım özür dilerim.
**
Konu başlığını [çözüldü]olarak değiştiricektim sanırım eski mesajlarımızı düzenliyemiyoruz.
Dilediğinizi yapabilmeniz güzel. Bir terslik olduğu zaten belliydi :) Tam olarak almak istediğiniz neticeyi belirtmek, yardım alma esnasında kolaylık sağlayacaktır.
Eski iletilerinizi belli bir süre içinde düzenleyebiliyorsunuz. Süre aşımından sonra düzenleyemiyorsunuz. Ben gereğini yaparım.
Teşekkür ederiz.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.