Orijinalini görmek için tıklayınız : Aranan Kelimler Modülü Diye bişey Sizce Nasıl Olur ?
cemil
16-04-2007, 12:40:27
Arkadaşlar dün sitemle ilgili aranan kelimeleri ait bir html sayfası kısaca bir tablo içine yerleştirip...Sitemde yen modül olarak bu kodları koydum...Ancak koymaktaki amacım google aramlarında bu kelimlerin aranması ve sitenin üst taraflarında çıkması idi...Arkadaşlar bu şekilde yaptığım bir modül sayesinde google sitemi daha üst sıralara çıkartırmı ve google bu modülldeki yazıları okuyoabilirmi diye size soruyorum.?
memoc@n
16-04-2007, 14:41:35
İçeriğinizle doğru orantılıysa yararı olur tabi ancak spam konusuna girecek olan yani içewriğinizle alakasız olan sayfa yapar ve kelimeler eklenirse ters teper hatta google adsesnseniz varsa ban bile yersin. Aslında bunun için tag clouth isimli bir bileşen var sanırım tıpkı wordpress benzeri kelime bulutu oluşturuyordu yanlış hatırlamıyorsam
2yNeT
16-04-2007, 15:35:00
İçeriğinizle doğru orantılıysa yararı olur tabi ancak spam konusuna girecek olan yani içewriğinizle alakasız olan sayfa yapar ve kelimeler eklenirse ters teper hatta google adsesnseniz varsa ban bile yersin. Aslında bunun için tag clouth isimli bir bileşen var sanırım tıpkı wordpress benzeri kelime bulutu oluşturuyordu yanlış hatırlamıyorsam
evet öle bişi var bende gördüm ama ne tam bilmiyorum aslında güzel bişi zaten web 2.0 standartlarında ve google gibi arama motorlarınında sevdiği bişi + 1 konu ile bi kaç sayfa oluşturabilirsiniz..
Modüller bence google için pek yeterli değil. Modüllerin iş yapması için sitenizin zaten belli bir seviyede taranıyor ve listeleniyor olması lazım.
Ancak dediğiniz gibi bir html sayfa hazırlamış olmanız ve hiç bir yerde yoksa da bu modül üzerinden o sayfanın yolunu googlea göstermiş olmanız fayda sağlayabilir.
Kısa zaman öncesine kadar spider yöntemi kullanan aramamotorları için spider-crowler sayfaları hazırlar, aynı zamanda bu sayfaya anasayfamızdan işaret ederek aramamotorlarının o sayfayı ziyaret etmesini sağlardık. Böylece anahtar kelimelerimizin ve sitedeki diğer sayfaların (kullandığımız url.lerin) tek sayfa taraması ile aramamotoru tarafından kolayca görülmesini sağlardık.
Bu mantığı düşündüğümüzde sitemizde şimdiki sitemapın aynı hizmeti gördüğünü ve aramamotorlarının artık sitemap tanıtılması halinde açıkça bu işi yapacağını ialn ettiğini, dolayısıyla sunum şeklinin matığa uygun olduğunu görebiliriz.
Bence bir nebze olsun faydası olacaktır.
M.Enes AYDÜZ
16-04-2007, 16:45:04
Sonuçta modülde yayınlayan kodlar yada yazılar sitenizin index'inde görüntülenir. (not:sitenizin kaynak kodlarını görüntüleyin)
Dolayısı ile gogle bunları okur..
memoc@n
16-04-2007, 22:18:10
Yani anlayacağımız şu ki aslında güzel bir site adı, güzel anahtar kelimeler (yani site ile alakalı öyle fazla değil 5-6 kelime, güzel bir tanım site adıyla anahtar kelimeyle ve içerikle doğru orantıda....ve içerikte kendi çapında zengin veya özgün ise sizi kimse tutamaz. İnanın bu en kral seo yapılmış ama dediklerimi uygulamamış siteler karşısında hiç seo yapmamış ama bu dediklerime uygun yapıda bir site 5 basar.
cemil
17-04-2007, 12:48:29
Memec@n hoca dediklerin beni umutlandırdı...Çünkü asıl hedef sitenin amasına ulaşması için zaman harcamak yoksa googledeymiş başka arama motorlarındaymış ön plana çıkmak değil
memoc@n
17-04-2007, 16:57:38
Eğer bu kriterlere uyuyorsanız zaten sorun kalmaz google da gelir alır indexlerini hepsi de ayrıca şu kriteri çok önemli sitene gelenlerin sonradan tekrar dönüyor olmaları yani tekrar giriyor olmaları çok önemli bunu google analytic ile zaten görebilirsin google bunu çok önemsiyor, eğer sitene girenler tekrar geri gelip siteye giriyor olması sitenin içeriğinin iyi olduğuna dalalet ediyor google açısından ve gerçekten topluma yararlı bir iş yapılıyorsa sitende sen gerisini düşünme
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.