PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VirtueMart "Fiyatları Bize Sorunu" "Kayıt Olun" diye değiştirmek

ilyask
28-06-2009, 01:14:46
Fiyat ayarlarından kayıtlıyı işaretlediğimizde fiyatları sadece üyeler görebiliyor. Üye olmayanlarada şöyle bir yazı çıkıyor.

"Fiyatları Bize Sorun"

Her gelen üye olunduğunda fiyatları görebileceğini bilmiyor.

Peki bunu nasıl üye olunabilecek şekilde ayarlayabiliriz?

İşte iki küçük adımda (ben bu küçüçük adımları atabilmek için 3 saat uğraştım :)) bunu yapabilirsiniz.

İlk olarak dil dosyasından "Fiyatları Bize Sorun" u değiştireceğiz.

Bunun için şu klasörün
administrator/components/com_virtuemart/languages/common

turkish.php sayfasındaki 241 nolu satırı
'PHPSHOP_PRODUCT_CALL' => 'Fiyatlar İçin Üye Olun.',

olarak değiştirelim.(Siz istediğinizi yazın)

İkinci olarakta (farklı tema kullanıyorsanız o temayı seçin)
components/com_virtuemart/themes/default/templates/common
klasörün

price.tpl.php sayfasının 7. satırını
$link = 'index.php?option=com_virtuemart&page=shop.registration&Itemid=2';

Olarak değiştirin eğer sizin kayıt sayfanız farklı ise index.php?option=com_virtuemart&page=shop.registration&Itemid=2 bu kısmı size uygun olanını yapın.

Ben seo sebebiyle siparis/kayitol diye değiştirdim.

Artık gelen kişilerin geçerken uğrayanlardanmı yoksa bu ürüne ihtiyacı olup pazar araştırması yapanlardanmı olduğunu anlayabileceğim.

Son olarakta bir teşekkür etmeniz yeterli.

Saygılarımla...

Örnek çalışmayı Buradan (http://www.ballikovan.com)görebilirsiniz.

Not: Bu değişiklik J 1.5.11 ve VM 1.1.3 sürümünde yapılmıştır. Diğer sürümlerde aynı satırlarda olabileceğinin garantisi yoktur.

Akar
28-06-2009, 02:03:02
Ellerinize sağlık dostum. Sabitledim.

ilyask
28-06-2009, 10:24:00
Sabitliyelimki kaçmasın dimi? :D

Saygı ile selamlıyorum. Bir çok kişinin işe yarayacağına eminim.

irembagi
01-01-2010, 15:39:13
işime yarayacak teşekkür ederim hemen yapacağım

irembagi
01-01-2010, 15:54:46
ben dendim ama beceremedim farklı bir tema kullanıyorum ancak ben link vermek istemiyorum sadece "fiyatlar için giriş yapınız" yazısı yazacağım ama link olmasını istemiyorum ne soru sor sayfası nede giriş sayfası açılmasın
price.tpl.php dosyamın ilk satırları şu şekilde 7.satırı nasıl değiştirmem gerekir?
<?php if( !defined( '_VALID_MOS' ) && !defined( '_JEXEC' ) ) die( 'Direct Access to '.basename(__FILE__).' is not allowed.' ); ?>

<?php
// User is not allowed to see a price or there is no price
if( !$auth['show_prices'] || !isset($price_info["product_price_id"] )) {

$link = $sess->url( $_SERVER['PHP_SELF'].'?page=shop.ask&amp;product_id='.$product_id.'&amp;subjec t='. urlencode( $VM_LANG->_('PHPSHOP_PRODUCT_CALL').": $product_name") );
echo vmCommonHTML::hyperLink( $link, $VM_LANG->_('PHPSHOP_PRODUCT_CALL') );
}
?>

<?php
// DISCOUNT: Show old price!
if(!empty($discount_info["amount"])) {
?>
<span class="product-Old-Price">
<?php echo $CURRENCY_DISPLAY->getFullValue($undiscounted_price); ?></span>

<br/>
<?php

motiforum
16-04-2010, 03:09:58
kardeş bilgi için teşekkür ederim fakat olmuyor... dediğini yaptım sayfa tamamen kayboldu... biraz daha açıklayıcı olur musun???

gurkanlokman
16-04-2010, 10:03:04
Not: Bu değişiklik J 1.5.11 ve VM 1.1.3 sürümünde yapılmıştır. Diğer sürümlerde aynı satırlarda olabileceğinin garantisi yoktur. bu notu beğendim ençok :D

jet100
21-01-2011, 22:01:36
Faydalı Bir Çalışma . Uzun süredir teşekkür etmek istiyordum. Kısmet bu güneymiş.Bİrde Merak ettiğim var seo sebebiyle siparis/kayitol yazısını neyle hangi dosyada değiştirdin? Saygılar..:alkis:

m3rve
21-01-2011, 22:29:12
Teşekkürler, buraya bi çentik atalım :)

garali
27-07-2011, 13:52:22
teşekkür paylaşım için. Bilgin olsun sitende sepete ekle çalışmıyor öylesine girdim bi bakayım siten nasıl olmuş diye ama sepete ekle diyorum eklemiyor.