PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsimtescil Gerçekten Bu İşi Bilerek mi Yapıyor?

Ümit
10-04-2007, 22:01:50
Turkticaret ten kurtulduk derken başımıza birde isimtescil çıktı.Olay şu eskiden adamın kendine ait server'ı vardı.1 ay önce bırakmak zorunda kaldı.Bizde ona reseller verdik.Tabi ns yönlendirmesi yapıldı ama adam kendi server ını kullandığı için birde Alt Name Server tanımlamış şimdi bunlar kalkmadan bizim hesapta aktif olmuyor.İsimtescil'e 4-5 sefer mail atılmasına rağmen son mesaja cevap geldi.

İsimtescil(Bayan Adı İle):Siz gerçekten Alt Name Server larınızı kaldırmamızı istiyormusunuz.
Biz:Vallahi billahi istiyoruz.

İsimtescil(Bay):Bunlara bağlı alan adı var değiştiremeyiz.
Biz:(Cevap bile yazmaya gerek duymadık.Hesabı kapattık.)

Türkiye'de adam gibi ben bu işi yaparım diyen bir çok kişi olduğuna eminim ama parasızlıktan yapamıyorlar.Bunlar gibi parası olan insanlarda milleti deneme yanılma gibi kullanarak kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar.

Yokmu adam gibi yapacak.

Akar
11-04-2007, 12:41:14
Panelimiz nasipse yarından sonra yeni yüzü ile iysturk.com adresinden yayınına devam edevek arkadaşlar.

Ucuz etin yahnisi yavan olur. Burada "o", "bu" diye doğrudan isim vermeden şunu söyleyebilirim ki bütün büyüklerle ve kişisel değil büyük çalışmalar esnasında dahi bazı problemler yaşadık. Malumdur, bu işin ticaretini yapmamız vesilesi ile zaten ancak büyüklerle çalışma şansımız var.

Yapılan ticaret, kurulan ilişkiler neticesinde Türkiye'de hem samimi hem hizmetkar anlayışla ticareti birleştirebilenler e bir türlü denk gelemediğimizi gördük.

Verdiğimiz karar şu oldu : O zaman aradığımız nitelikteki yer biz olacağız.

İYSTüRK bu şekilde 4 ay evvel kuruldu. Henüz 5. ayımızda olmamıza rağmen belirlenmiş prensipler doğrultusunda iki taraflı hakların korunduğu bir ticareti başarıyla yapabildiğimizi görüyoruz.

Barındırma (hosting) hizmetlerinde bağlantı hızı, hizmette kalma zamanı (uptime), müşteriye bağlı sorunlar için hizmet dönüş ve çözüm süresi, donanım ve yazılım işlevselleri, Alanadı hizmetlerinde panel tanımlama ve yetkileri alanadı özellikleri konularının, müşterinin kendi maliyetini arttırdığını hatırlatmak isterim.

İYSTüRK olarak müşterilerimizin maliyetini arttırmayacak tedbirleri alırken, fiyatlarımızı da kabul edilebilir düzeyde tutmaya gayret ediyoruz.

Rahmetli Sabancı'nın "Ucuz giyecek kadar zengin değilim" sözleri aklıma geldi.

Turkishstyle
12-04-2007, 19:30:47
Ben bir domain aldım isimtescilden şimdiye kadar bir problem yaşamadım. Bundan sonraki domainleri isimtescilden almayı düşünüyorum. Herhangi bir problem çıkarsa yabancı şirketlerle muhatab olmak zor olur.

M.Enes AYDÜZ
12-04-2007, 19:50:44
Ben bir domain aldım isimtescilden şimdiye kadar bir problem yaşamadım. Bundan sonraki domainleri isimtescilden almayı düşünüyorum. Herhangi bir problem çıkarsa yabancı şirketlerle muhatab olmak zor olur.

Zaten 1-2 domaini olanlar sorun yaşamıyor. Benim en az 50 tane domainim var. Çoğunda sorun yaşamadım. Ama 3 tanesinde yaşamış olduğum sorun beni isimtescil'den soğutmaya yetti..

Tahsin ALTAY
12-04-2007, 20:13:09
Zaten 1-2 domaini olanlar sorun yaşamıyor. Benim en az 50 tane domainim var. Çoğunda sorun yaşamadım. Ama 3 tanesinde yaşamış olduğum sorun beni isimtescil'den soğutmaya yetti..

Enes ona sorun demiyelim hayatımın en felaket 15 günüydü o günler. 3 Domain yüzünden 100 milyona yakın telefon parası verdim. Ama genel olarak hizmetleri güzel

eNerGy
13-04-2007, 00:10:16
sende tel faturasını isimtesile postalasaydın tahsin :P :D

DooMSDaY
13-04-2007, 00:45:07
arkadaşlar isim tescil ucuz kayıt yapıyo diye millet atlıyo benim 3 tane domainim var gerçi bi kaç sorun oldu ordaki bayanlardan biri sağolsun bayaca bi yardımcı oldu ama benim tek tercihim www.kobiline.com fiyatlar pahalı olsada destek full 15 ytl ye domain aldım bi sorunu yapamadım beni cepten tam 45 dakka aradılar sorunu halletmek için serverimde ordan domainlerimde tavsiye ederim en azından koçnet adı var

baymemo
16-06-2007, 18:37:58
Hayırlı Olur İnş. Lakin İsintescil'de 10'a yakın domainim var şuana kadar sorun çıkmadı destek konusunda anında destek aldım. hatta bi seferinde host'u ordan aldım. kendileri bizzat beni arayarak ftp şifresinin ulaşıp ulaşmadığını sordular.

HaritSu
16-06-2007, 19:19:17
57 tane midir nedir alan adı var. Tam anlamıyla rezillik yaşadım. Altı üstü bir NameServer açacağım dedim 1 hafta süründürdüler peşlerinde :) ...

Onur
16-06-2007, 22:20:19
Bende hiç sorun yaşamadım domainle ilgili hertürlü işlemi yaptım :) name serverler anında aktiflenmişti ama bi reseller müşterimin 4 gündür nsleri aktifleşmedi :(

gungorahsap
16-06-2007, 23:04:20
Benimde 50 kadar domainim var isimtescilden, Yönetim Panelinden Hiç Sorunsuz Anında işlem Yapıyorum Enazından bugüne Kadar Sorun Yaşamadım

$irine
16-06-2007, 23:11:12
bende sorun yaşamadım... ama nameserver konusunda ücret alıyor olsa bile (9 YTL) turkticaret.net en iyisi yani ne bilim ns başvurusu yaptım iki günde aktif oldu hemde hiç sorunsuz.

Pentacle
16-06-2007, 23:31:16
turkticaret.net ile hic calısmadım ama okudugum her 10 yorumdan 9u olumsuz olunca insan hicbir ticari ise girismek istemiyor o firmayla. :)

$irine
17-06-2007, 00:26:29
ercan tabi adamlar kazıkçı. 10.000 dolar sermaye ile bu işe girdiler ama geçen yılı 2.5. milyon dolar kâr ile kapattılar :))) ayrıca hem domaini hem hostu ordan alıyorsan bi sürü bedava kampanyası da var :))

HaritSu
17-06-2007, 00:41:42
ercan tabi adamlar kazıkçı. 10.000 dolar sermaye ile bu işe girdiler ama geçen yılı 2.5. milyon dolar kâr ile kapattılar :))) ayrıca hem domaini hem hostu ordan alıyorsan bi sürü bedava kampanyası da var :))

TürkTicaret.Net'ten benim kadar çeken yoktur sanırım...

Windows sunucularında windows 2000 kullanıyorlar. Tonca açık var. Hackerlar cirit atıyor sunucularda. toplam 2-3 tane bileşen yüklü sunucularda. Asp.net'in 1.1 desteği bile daha yeni geldi.
unix sunucu(freebsd) kullanıyorlar. iyi konfigure edilmemis. mysql ve php sürümü fil tarihinden kalma. mysql serverları ayrı makinalarda. bi makinada yüzlerce müşterinin sitesi barınıyor. bi forum & portal filan kurduğun zaman tonca debug satırı oluşuyor.

domain alıyosun kredi kartı haricinde olduğu zaman 2-3 güne ancak aktifleşiyo. nameserver için bile para alıyorlar. dns sunucularında oluşan gecikmeler yüzünden bazen haftalarca sorunlar olusabiliyor.

hatta bi ara hatırlıyorum okulun sitesi için aldığımız hostta 400 mb mysql oluşmuştu. bi baktım hata dolu. hataları silince 15 mb'a kadar inmişti db boyutu :)

destekleri çok kötü. arıyosun adamlar pat açıyo ne bir hitap ne bir adab... vs vs

işin kısası türkticaret bu işte bitiyor artık ;)

ersen
17-06-2007, 02:58:47
Tecrübe başka bir şey :)

TürkTicaret.Net'ten benim kadar çeken yoktur sanırım...

Windows sunucularında windows 2000 kullanıyorlar. Tonca açık var. Hackerlar cirit atıyor sunucularda. toplam 2-3 tane bileşen yüklü sunucularda. Asp.net'in 1.1 desteği bile daha yeni geldi.
unix sunucu(freebsd) kullanıyorlar. iyi konfigure edilmemis. mysql ve php sürümü fil tarihinden kalma. mysql serverları ayrı makinalarda. bi makinada yüzlerce müşterinin sitesi barınıyor. bi forum & portal filan kurduğun zaman tonca debug satırı oluşuyor.

domain alıyosun kredi kartı haricinde olduğu zaman 2-3 güne ancak aktifleşiyo. nameserver için bile para alıyorlar. dns sunucularında oluşan gecikmeler yüzünden bazen haftalarca sorunlar olusabiliyor.

hatta bi ara hatırlıyorum okulun sitesi için aldığımız hostta 400 mb mysql oluşmuştu. bi baktım hata dolu. hataları silince 15 mb'a kadar inmişti db boyutu :)

destekleri çok kötü. arıyosun adamlar pat açıyo ne bir hitap ne bir adab... vs vs

işin kısası türkticaret bu işte bitiyor artık ;)

$irine
20-06-2007, 14:30:17
ersen de haklı halid de :) turkticaretin sonu yakın. bi de domain transferi çok acaip zorlu uğraşıyorsun olmuyor adamlar domaini bırakmıyo tabi cnm kendi kotaları ya da nasıl desem referansları azalmasın diye :)) ama yine de bazı iyi yönleri de var tek sorun unutulan şifre oldu mu kimlik fotokopini fakslaman lazım bu da insanın canını sıkıyor. domain tescil hariç başka ürün almadım dier ürünlerini bilemem ama herkes kötülüyorsa vardır bişeyi zaten hiç kanım kaynamamıştı onlara......