Orijinalini görmek için tıklayınız : Ürün altına öge (alt ürün) eklemek
Virtuemartı kurarken gelen örnek verilerde bir ürünün altında alt ürünler var ve bu ürünü düzenlemek için açtığımda sol taraftaki menüde ürünlerin altında öğe ekle seçeneğide ekleniyor.
ama yeni oluşturduğum ürünlere bu alt öğeyi nereden ekleyebileceğimi bulamadım. sol menüdeki ürünlerin altındaki öge ekle seçenğide çıkmıyor
VM 1.1.2 kullanıyorum
syg.
delikanli
04-06-2009, 13:10:05
Yani bir ürünün altina diger ürünleri eklemek istiyorsunuz. Bi bakalim, nasil oluyormus : )
Yani bir ürünün altina diger ürünleri eklemek istiyorsunuz. Bi bakalim, nasil oluyormus : )
bir ürünün altına diğer ürünleri ekleme değil.
bir ürünün değişik modellerini alt öge olarak kaydediyoruz , ve o ürünü açtığımızda sepete at butonunun yanında ürünün seçenekleri seçilebiliyor, müşteri bu seçeneklerden birini seçerse fiyat o seçeneğin fiyatı ile değişiyor ürün adıda seçenekteki ile aynı oluyor.
bu virtuemart kurulumunda örnek verileri yükle dediğimizde otomatikman kurulan aple ıpod da var bende bunda gördüm zaten. eğer virtuemart admin panelinde aple ıpod u açarsam sol menüye alt öge ekle düğmesi geliyor ama alt ögesi olmayan ürünlerde bu düğme yok.
ben geçici bir çözüm buldum bu ürünü klonlayıp klonlayıp kullanmaya başladım ama bu seferde bu üründe renk seçenekelri nitelik olarak kaydedilmiş bunu silemedim niteliğin uygulandığı tüm ürünler silinmeden niteliği silmedi
ürünü silsem bu sefer elimde klonlanacak ürün kalmayacaktı
en son bulduğum çözüm aple ıpod u açınca gelen alt öge ekle butonuna sağ tıklayıp adresini aldım bu adresteki ürün ID sini başka bir ürünle değiştirdim değiştirdiğim ürüne alt öge ekledi eklenen alt ürüne girdiğimde başka alt öge ekle butonunu kullandım bu şekilde çözdüm ama bunun standart bir uygulaması olmalı diye düşünüyorum ben bulamadım heralde
cheki
21-10-2009, 17:12:19
önce ana ürünü açın. sağ üstten nitelik ekleyin. bu nitelik renk, boyut, model, beden vs. olabilir. nitelik ekledikten sonra virtuemart menüdeki ürünler kısmında mevcut ürün alt menüsü çıyıyor ve orda öğe ekle çıkıyor. oradan ekleyebiliyorsunuz. önce bir nitelik eklemeden ana ürüne alt ürün giremiyorsunuz.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.