Orijinalini görmek için tıklayınız : Birden fazla üyelik açanları tespit eden bir eklenti varmı?
asmodeus
22-05-2009, 02:33:10
Başlıktada sorduğum gibi birden fazla üyelik açanları tespit eden bir eklenti var mı? Kendi yöntemlerimle tespit etmek çok yoruyor... bu işi kolaylaştıracak bir eklenti mevcut mu? IP tabanlı otomatik kayıt yapan ve gösteren bir eklenti olabilir. Joomla Watch yeterince ideal değil. Denedim tam bir denetim yapmıyor. Sadece istatistik yönden iyi ama bbclone daha iyi. Ama bana tek ipden kaç kez üye olunduğuna dair bir eklenti lazım, üye isimleriyle... Önerilerinizi bekliyorum...
intra
22-05-2009, 09:59:01
Belirttiğiniz eklenti varmı bilmiyorum ama çalıştığım kurumda 300 civarında bilgisayar var ve sabit ip bağlantısı ile sitelere bağlanmaktadır. Buradan sitenize üye olanlar tek kişi olarak görünebilir.
asmodeus
22-05-2009, 12:04:15
Onun gibi durumlar için mail atın şeklinde uyarı yaptım... o tip durumları incelemeye alıyoruz sitede ve onay veriyoruz o ipye... ama bariz ev kullnıcıları kendini ipsinden belli ediyor. şirket ipler zaten farklı görünür
intra
22-05-2009, 12:17:12
Bu konu ilgimi çekti ve hiç bilgim yok. Şirket ipleri nasıl farklı görünüyor. Ayrıca değişken ve proxy iplerden bağlanan kişiler belli oluyormu?
asmodeus
22-05-2009, 14:06:01
Genellikle şirket iplerinin başı 200 lü veya 3 haneli olmakta adsl kullanıcıları 80li ve 70li ip almakta. Ayrıca whois sorgulamasında telekom adsl çıkışını anında öğrenebilirsiniz. Tek çıkışlı bir şirket ipsinin çıkışı adsl iplerinden bariz bir şekilde ayrılmatadır. Şirketten bakıp deneyin ipnize istiyorsanız :D Neyse konumuza dönelim var mıdır böyle bir bileşen?
asmodeus
23-05-2009, 21:56:42
farkettim ki cb databasede üyelerin iplerini tutuyormuş.. Bununla ilgili bir bileşen yazmaya çalışacağız. Site içindeki community builder uyumlu bir üye referans modülü ve çift ip kullanımını tespid eden bir bileşeni yakında sizlerle paylaşacağım...
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.