PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : virtuemart 1.1.2 türkçe yaptığımda hatalar

cagdas
15-03-2009, 12:14:13
selam arkadaşlar, joomla 1.5.9- virtuemart 1.1.2 versiyonu kullanıyorum. virtuemartı türkçe yapmak için uğraşmaktayım fakat bir sorunla karşılaşıyorum. türkçe paketindeki dosyaları administator/components/com.virtuemart/languages içine atıyorum düzeliyor fakat bir sorun ile karşılaşıyorum. sağ kolondaki modüller kayıyor ve sepete ekle butonları kayboluyor. sepete ekle butonları üzerine mauesu götürdüğümde orda oldukları anlaşılıyor ve çalışıyor. ama görünmüyorlar. özellikle tek tek denedim common klasörü içindeki english.php dosyasını değiştirdiğimde oluyor diğerlerinde sorun yok. eğer ekleyebilirsem hatadan önceki ve sonraki site görüntüsünü iletmeye çalışcağım. bu konuda daha önce sıkıntı yaşayan birileri varmı acaba?

arif44
16-03-2009, 20:30:34
virtuemart 1.1.3 güncellemesini yaparak 1.1.3 türkçe dosyalarını yükleyerek denemenizi tavsiye ederim...

Kusursuz VirtueMart 1.1.3 Türkçe:
İNDİR (http://rapidshare.com/files/156536933/LanguagePack_turkish_20080520.tar.gz.html)

Bileşenler/VirtueMart/Yönetim/Güncellemeleri Denetle/Upload a Patch Package diyerek linkten bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyayı tanıtarak güncelleme yapip 1.1.3 sürümüne hızlı geçiş yapabilirsiniz. İNDİR (https://dev.virtuemart.net/cb/displayDocument/Patch-VirtueMart-1.1.2-1.1.3.j15.zip?doc_id=2868)

Umarım çözüm olur:)

comez
22-03-2009, 13:28:03
dil dosyası nasıl yükleniyor onu anlamadım :(

memoc@n
22-03-2009, 13:31:17
ftp den component klasöründe yer alan virtuemarta ait klasöre girip language klasörüne indirilen zipteki dosyayı aç ve language klasöründekileri üzerine yazdırmak suretiyle at ftp den

cagdas
23-03-2009, 11:07:17
malesef virtuemart 1.1.3 e geçtiğim halde bile aynı hatalar devam ediyor. Hepsini denedim ama nafile başka bir öneriniz varmı acaba? birde başka bir sorun daha ben zipli modül veya bileşenleri install etmek istediğimde hep şu mesaj çıkıyor (Unable to write entry ). Dizindeki bütün klasör ve dosya izinlerini 777 yaptığım halde. bu konuda bir fikriniz varmı acaba?

ilker_61
05-06-2009, 23:50:14
:Smiley (116):dance

Arkadaşlar bu dil sorunu bendede vardı. Buldum sonunda. Allah razı olsun emeği geçen herkesten!

Ekteki dosyayı pc ye indirin. Yanlız sürümün 1.1.3 olması gerekiyor. Zip içindeki languages klasörünü administrator/components/com_virtuemart/ içindeki languages klasörü üzerine yazdırın sorun tamamen ortadan kalkıyor.

ANUH
14-06-2009, 17:36:11
diğer sorunları anlamadım ama sepete ekle butonlarının kaybolması sorunu bendede olmuştu ve başka bir forumda aynı sorunu yaşayan başka bir arkadaşla çalışarak bir çözüm bulduk.

birden fazla duruma göre birden fazla çözüm var baştan yazmaktansa oradaki diyaloğu olduğu gibi kopyalıyorum umarım forum kuralları açısından sorun değildir...

bende sorun virtuemart yükseltme yapıldığında veya dil dosyası değişikliğinde değil local-host taşıması esnasında virtuemart.cfg.php dosyasındaki kaynak dosya bilgilerini değiştirdikten sorna ortaya çıktı

Alıntı:
xxxxx Nickli Üyeden Alıntı
Cozumu virtuemart forumunda buldum. bu sorunu yasayan arkadaslar

components/com_virtuemart/themes/default/templates/common/productsnapshot.tpl.php

dosyasini acip "addtocart_button_module" yazan yeri "browseAddToCartContainer" seklinde degistirecek. bende sorun halloldu

ANUH Nickli Üyeden Alıntı
çözüm için teşekkürler.
Bende farklı bir sorun daha ortaya çıktı aynı durumla karşılaşabilecekler için kendi çözümümü yazayım dedim.

ben temadaki sepete ekle butonu temamda ingilizce olduğu için

templates/tema adı/images altındaki
button-addtocart.gif dosyasını

kendi oluşturduğum farklı bir resimle değiştirmiştim ve resmimde sepete ekle değilde koliye at yazmıştım. senin verdiğin çözümü uygulayınca ana sayfaya sepete ekle butonu geldi anladığım kadarı ile standart bir buton kutusunun içersine
administrator/companents/com_virtuemart/languages/common içinde bulunan türkçe dil dosyasının 48. satırında bulunan

'PHPSHOP_CART_ADD_TO' => 'sepete ekle',
yazısını yazıyor içine sepete ekle yazısından başka birşey yazmasını isteyenler buradan değiştirebilirler.

ben tema içindeki resmi kullanmak için senin yazdığın yere "addtocart_button_module" değilde sadece

"addtocard"

yazdım bu sefer yukarıdaki yoldan değil direk tema/images içindeki button-addtocart.gif resmini kullandı

ama imleci kendi hazırladığım koliye ekle butonunun üzerine getirdiğimde yada tıkladığımda türkçe dil dosyasındaki sepete ekle yazısı da gelmeye baladı yukarıda yazdığım adresteki "sepete ekle" yazısını tamamen silip " " hale getirdiğimde sorunum problemsiz çözülmüş oldu

sorunun çözümünü bulduktan sonra paylaştığın için tekrar teşekkür. sayende baya uğraşıp pes ettiğim sorunlardan birini basitçe çözmüş oldum

turkral
17-08-2009, 17:02:50
arif 44 paylaşmış olduğun dosyalardan ötürü teşekkür ediyorum.. VirtueMart 1.1.3 bileşeninde TR dil sorunu yaşayan arkadaşlarda arif 44 arkadaşımızın paylaştığı dil paketini ftp/administrator/computent/com_virtuemart/languages/ klasörünün üzeine yazdırırlarsa sorun çözülecektir. iyi çalışmalar tekrar teşekkürler