PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Virtuemart Sayfası Açılmıyor

nevşehirli
04-03-2009, 23:14:48
Merhaba;

Virtuemart'ın son sürümünü kurdum fakat virtuemart sayfasını açınca Internet Explorer Bu sayfayı açamıyor gibi bir hata verip sunucu bulunamıyor sayfası geliyor.

Daha önce bu sorunla karşılaşan oldu mu,çözümü nedir cevaplarsanız sevinirim.

YagmuR
04-03-2009, 23:19:27
firefox da denedinizmi? sadece sorun ie demi...

nevşehirli
05-03-2009, 13:20:06
Firefox'ta sorun çıkmıyor.Sorun IE'de sadece.

btoruntr
05-03-2009, 18:45:13
Sanırım ie joomlanın pluginleri ile pek dost canlısı değil. Pluginlerin kullanmadıklarını kapat ve sıralamalarına ayarla. Ben şunu düşünüyorum ie alerjik bir hastalığı olan microsoftun yüzkarası.Joomla gibi cms leri kaldıramıyor bünyesi. Bu durumda da off oluveriyor...

Sizler gibi inşallah microsoftun geliştiricileride okurlar bu forumlarıda yedikleri haltın ne durumda olduğunu görürler.

Firefox şiddetle öneririm...

atesledans
13-03-2009, 13:31:55
Sanırım ie joomlanın pluginleri ile pek dost canlısı değil. Pluginlerin kullanmadıklarını kapat ve sıralamalarına ayarla. Ben şunu düşünüyorum ie alerjik bir hastalığı olan microsoftun yüzkarası.Joomla gibi cms leri kaldıramıyor bünyesi. Bu durumda da off oluveriyor...

Sizler gibi inşallah microsoftun geliştiricileride okurlar bu forumlarıda yedikleri haltın ne durumda olduğunu görürler.

Firefox şiddetle öneririm...

hocam konuyu biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin mesala pluginler nasıl iptal ediliyor:wub:
bende aynı sorunu yaşıyorum ve deli olacagım:mad:

btoruntr
14-03-2009, 00:05:29
Arkadaşlar,

Joomla temel olarak modül,bileşen ve botlardan (plugin) oluşuyor. Bu işe pek hakim olmayan arkadaşlarımız, genellikle botları (pluginleri) pek önemsemezler. Çünkü onlar joomlanın ortalıkta görünmeyen çözümleyicileridir. Aynı zamanda pluginler işlevleri ile joomlanın (beygirgücü) nü oluştururlar ve çok etkilidirler.

Bu sıkıcı bilgiden sonra gelelim sorunumuza, virtuemart bir pakettir. İçinde birçok modül ve pluginler var. Hatta üraticisi kendi sitesinde 1.5.9 ile entegre bir versiyonunuda vermiş. İçerdiği tema ile ilintili birçok ilave modül ve pluginde var içinde.

Yaptığımız tasarımlarda bazen dikkat etmeden tüm paketin her noktasını kullanmasak bile ful sürümü yükleriz.

DERS_1: Kaynaklarımızı hep optimal kullanmalıyız.Gereksiz olanlar hayatımızı zorlaştırır.Bu felsefe ile sitemizinde gereksiz eklentilerle zorlanacağını düşünmeliyiz.

Admin panelimizdeki modül yöneticisini açtığımızda dikkat edin, eminimki yayınlanmadığı halde kırmızı çarpılı olarak orada duranın sayısının , yeşil onaylı olandan daha fazla olarak duruyordur.

DERS_2: Gerekli temizliği sitemize zamanında yapmıyoruz.(sanmayın ki ben temizliyorum aynı hataya bende düşüyorum)

Admin panelimizin birde uygulama eki yöneticisi var.İşte pandorranın kutusu orası, sorunumuz orada.

Bir örnek ile açıklık getireceğim. Birçok arkadaşımızın sitesinde mp3 çalan, resim gösteren modüller var. Birde editör içinde {kod}...{/kod} kodlarla yazdığımız mp3,video,resim gösterici pluginler var. Bunları modül yöneticisinde yeni modül ekleyip (html) editör alanına çaktığımızda, bir bakıyoruz o kod modül oluvermiş.

DERS_3: İnsanoğlu doyumsuz oluyor bazen, ben bir LCD ekranın üzerine bir tane daha koyup iki kanalı aynı anda seyredemiyorum malesef. Dikkatim dağılıyor...

Pandorra'nın kutusu iyi idare edilmesi gereken bir kutu, bazen benzer pluginler, sistem kaynaklarını kullanırken birbirlerinin sıralarına tecavüz ediyorlar. "Kuyrukta araya kaynayanı döverdik biz üniversitede",karmaşa çıktığında çoğunlukla çözümü kendi içimizde sağlayabiliyoruz. Ancak bu sorun bizim dışımızda da gelişebiliyor.

Büyük ihtimalle sorunun kaynağı İnternet Explorer tarayıcısının kronik alerjik yapısından, biraz etkileyici bir kod gördümü kaşınmaya başlıyor hemen.

Tarayıcı üreticileri her geçen gün daha güvenli ve hızlı olanı yapmak için yarış içinde. Ancak bazıları hala olan bitenin ısrarla farkında değil. Bir önceki yazımda bunu anlatmak istedim. Mikrosoft ticari bir kuruluş, kendi dünyası içinde ve etrafında bir yaşam hayal edip bunun için çalışıyorlar. Allah çarşılarına pazar versin, ama atı alan Üsküdar'ı geçti.

DERS_4: Tam uyumluluk için doğru argümanları kullanalım ve kullandıralım.

Önemli Not: Uygulama Eki Yöneticisindeki pluginleri kapatırken sitenizin çalışmasını da etkileyebilirsiniz. Emin olduğunuz işlemi yapın.

atesledans
18-03-2009, 12:19:12
Firefox'ta sorun çıkmıyor.Sorun IE'de sadece.
firefox'da da sorun çıkıyor mesala bir ürünle ilgili bir kaç resim yuklemişsen firefox resimlerli göstermiyor ie'de ise sayfa açılamıyor hatası veriyor...

yalnız bu sorunu aldığınız sayfayı yenileyince sayfa goruntuleniyor bu sorunu halleedebilen yokmu :confused: