PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kunena Forum Veritabanı Sorunu

Turgut Aydın
28-02-2009, 22:23:30
Kunena Forumu kurdum. Türkçe Dil dosyasınıda ekleyip forum önyüzünü türkçeleştirdim. Ancak admin panelde Kunena Yapılandırması Temel ayarlar bölümünde Forum Başlığı kısmına yazdığım Türkçe Karakterleri kabul etmiyor.
Bende phpmyadmin den Kunena Forum tablolarına baktım. Veritabanı karşılaştırması latin1_swedish_ci olanları tek tek utf8_general_ci olarak değiştirdim. Ancak jos_fb_config ve jos_fb_config_backup tablolarının değiştirlmesine izin verilmiyor. Bu yüzden yukarda yazdığım sorunu çözemiyorum. jos_fb_config ve jos_fb_config_backup tablolarının karşılaştırmasını değiştirmenin bir yolu varmıdır ?

Akar
28-02-2009, 22:32:25
Karşılaştırmayı işlemlerden değiştirebilirsiniz...ya d abir sorgu ile. Ancak bu işlem tablo içeriğinde değişiklik sağlamaz.

Turgut Aydın
28-02-2009, 23:16:10
karşılaştırmayı yapıyorum latin1_swedish_ci olanları tek tek utf8_general_ci olarak yapıyorum yapıldı gözüküyor. ancak aynı tabloyu tekrar açtığımda herşey eski haline dönmüş görünüyor. ve bu sadece jos_fb_config ve jos_fb_config_backup tablolarında böyle diğer tablolar sorunsuz düzeliyor.

memoc@n
28-02-2009, 23:51:05
Bunun açıklamasını fireboard için yapmıştım bu forumda da olacak kanuni, her şey veritabanında forum tablolarının karşısında latin1 yazmasından kaynaklı bunları utf8'e dönüştürmelisin nasıl yapacağın bu forum ve pek çok yerde anlattım

Turgut Aydın
28-02-2009, 23:53:47
abi yaptım fakat mesajda açıkca yazdığım gibi jos_fb_config ve jos_fb_config_backup tabloları değişimi kabul etmiyor. bu ikisinin dışındaki bütün tabloları değiştirdim.

memoc@n
01-03-2009, 00:02:07
kabul ederler sen nasıl değiştiriyorsun

Turgut Aydın
01-03-2009, 00:09:16
phpmyadmin--->jos_fb_config--->hepsini seç--->seçilileri değiştir--->karşılaştırma bölümünde latin1_swedish_ci olanları tek tek utf8_general_ci olarak değiştirip kaydet e basıyorum. değişti gözüküyor. ancak joomla admin panel--->kunena forum--->Temel ayarlar bölümünde Forum Başlığı kısmına yazdığım Türkçe Karakterleri kabul etmiyor. aynı tabloyu tekrar açtığımda tekrar başa dönüyor. yani değişiklik yapılmamış gibi oluyor sadece bahsettiğim 2 tabloda.. (bunları yazarken tekrar denedim sonuç aynı)

memoc@n
01-03-2009, 00:13:44
olmaz öyle abicim öyle değişmez bak burada da var http://www.mmcn.org/joomla-cms/fireboard-turkce-karakter-sorunu.html

Turgut Aydın
01-03-2009, 00:19:43
dediğiniz gibi yaptım. sorgu başarı ile çalıştırıldı dedi. tablolara baktım. hepsi utf8_general_ci olarak değişti. ancak bi üst mesajda bahsettiğim gibi yine başa döndü. yani şimdi sadece 2 tablonun karşısında yine atin1_swedish_ci var.

memoc@n
01-03-2009, 00:32:06
abi bu replacement yöntemi ki değiştirmesi lazım bu konuda hostuna bir danışırmısın