Orijinalini görmek için tıklayınız : Virtuemart'ta kdv yi fatura da gostermek!
fandac
26-02-2009, 20:36:43
Merhaba arkadaslar virtuemart'ta urunlere uyguladigimiz kdv oranini urunu izlerken degil de,urunu sepete ekleyip odeme ye gectigimizde sadece fatura uzerinde kdv yi nasil gosterebiliriz?
Yani kdv en son asama da odeme seceneginde faturaya eklenecek boyle bir imkanimiz varmi acaba,admin panelinden vergiyi iptal edince ne urunlerde ne de faturada kesinlikle kdv gorunmuyor ben admin panelinde baska bir kdv ayari goremedim bilgisi olan varmi ?
alikuzu
06-06-2009, 16:36:43
NOT : LOKALDE DENEYİP ONDAN SONRA SİTENİZDE UYGULAMANIZ ÖNERİLİR.
Fiyat + KDV gösterimi için (1.1.2 sürümünde) :
1 - administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_product.php dosyasında "Get the tax rate" fonksiyonunu aşağıdaki ile değiştiriyoruz :
Kod:
/**
* Get the tax rate...
* @author soeren
* @return int The tax rate found
*/
function get_taxrate() {
global $page;
$ps_vendor_id = $_SESSION["ps_vendor_id"];
$auth = $_SESSION['auth'];
if( !defined('_PSHOP_ADMIN' ) || $page == 'product.product_list') {
$db = new ps_DB;
// if ($auth["show_price_including_tax"] == 0) {
require_once( CLASSPATH . 'ps_checkout.php' );
if (! ps_checkout::tax_based_on_vendor_address ()) {
if( $auth["user_id"] > 0 ) {
$q = "SELECT state, country FROM #__{vm}_user_info WHERE user_id='". $auth["user_id"] . "'";
$db->query($q);
$db->next_record();
$state = $db->f("state");
$country = $db->f("country");
$q = "SELECT tax_rate FROM #__{vm}_tax_rate WHERE tax_country='$country' ";
if( !empty($state)) {
$q .= "AND tax_state='$state'";
}
$db->query($q);
if ($db->next_record()) {
$_SESSION['taxrate'][$ps_vendor_id] = $db->f("tax_rate");
}
else {
$_SESSION['taxrate'][$ps_vendor_id] = 0;
}
}
else {
}
}
else {
if( empty( $_SESSION['taxrate'][$ps_vendor_id] )) {
// let's get the store's tax rate
$q = "SELECT `tax_rate` FROM #__{vm}_vendor, #__{vm}_tax_rate ";
$q .= "WHERE tax_country=vendor_country AND #__{vm}_vendor.vendor_id=1 ";
// !! Important !! take the highest available tax rate for the store's country
$q .= "ORDER BY `tax_rate` DESC";
$db->query($q);
if ($db->next_record()) {
$_SESSION['taxrate'][$ps_vendor_id] = $db->f("tax_rate");
}
else {
}
}
return $_SESSION['taxrate'][$ps_vendor_id];
}
// }
// else {
// $_SESSION['taxrate'][$ps_vendor_id] = 0;
// }
// return $_SESSION['taxrate'][$ps_vendor_id];
// }
// else {
//added
// $_SESSION['taxrate'][$ps_vendor_id] = 0
// return 0;
}
}
2 - components/com_virtuemart/themes/default/templates/common/price.tpl.php dosyasında aşağıdaki değişiklikleri yapıyoruz :
Kod:
<?php
// DISCOUNT: Show old price!
if(!empty($discount_info["amount"])) {
?>
<span class="product-Old-Price">
<?php echo $CURRENCY_DISPLAY->getFullValue($undiscounted_price).' +KDV'; ?></span>
<br/>
<?php
}
?>
<?php
if( !empty( $price_info["product_price_id"] )) { ?>
<span class="productPrice">
<?php echo $CURRENCY_DISPLAY->getFullValue($base_price).' +KDV' ?>
<?php echo $text_including_tax ?>
</span>
<?php
}
echo $price_table;
?>
Yalnız bunlar yetmeyecektir, admin panelimizde ürünleri listelerken de fiyat + KDV görmek istiyoruz
3 - administrator/components/com_virtuemart/html/store.store_form.php dosyasında aşağıdaki değişikliği yapıyoruz :
Kod:
$currency_style_positive = array('00Symb + KDV', '00 Symb +KDV', 'Symb00 +KDV', 'Symb 00 + KDV' );
ta ta ta taaaam, bitti!
Nasıl yaptık, ne işe yarar?
1 - Mağaza Sahibi > Müşteri grupları > default müşteri grubunda "Ücretleri vergi dahil göster?" seçeneğini boş bıraktığımızda sadece vergi dahil gösterimini değil, hesaplamada bu müşteri grubu için tüm vergiyi iptal ediyor. (bu bir bug olmalı diye düşünüyorum) 1. adımda "if" döngüsünde vergi hesaplamasını bu seçenek ile belirttiğimiz koşula bağlı olma durumundan kurtarmış oluyoruz.
Bundan sonraki adımlarda görüntülemeye direk el ile müdahele ediyoruz
Test edip sonuçlarını belirtirseniz sevinirim.
alikuzu
06-06-2009, 16:37:42
yukarıda yazılan yazının noktalama işaretleri bile bana ait değildir. bir siteden buldum ama daha kendim denemedim. Saygılarımla
Merhaba arkadaslar virtuemart'ta urunlere uyguladigimiz kdv oranini urunu izlerken degil de,urunu sepete ekleyip odeme ye gectigimizde sadece fatura uzerinde kdv yi nasil gosterebiliriz?
Yani kdv en son asama da odeme seceneginde faturaya eklenecek boyle bir imkanimiz varmi acaba,admin panelinden vergiyi iptal edince ne urunlerde ne de faturada kesinlikle kdv gorunmuyor ben admin panelinde baska bir kdv ayari goremedim bilgisi olan varmi ?
Virtuemart kontrol panelinde mağaza sahibinin altında müşteri grupları var burayı açıp defoult u seçersen (sende başka müşteri grupları avrsa onlardada aynı işlemi yapmalısın) açılan pencerede "ücretleri vergi dahil göster" seçeneğini pasif yap fiyatlar kdv hariç görünecektir.
bu şekilde sepeti göstere tıklandığında ara toplam da vergi hariç toplam görünür ondan sonra vergi toplamı görünür en alt ta toplam olarak vergi+fiyat olarak görülür
olcayto85
18-03-2010, 13:02:15
Virtuemart kontrol panelinde mağaza sahibinin altında müşteri grupları var burayı açıp defoult u seçersen (sende başka müşteri grupları avrsa onlardada aynı işlemi yapmalısın) açılan pencerede "ücretleri vergi dahil göster" seçeneğini pasif yap fiyatlar kdv hariç görünecektir.
bu şekilde sepeti göstere tıklandığında ara toplam da vergi hariç toplam görünür ondan sonra vergi toplamı görünür en alt ta toplam olarak vergi+fiyat olarak görülür
Bu yöntem kesinlikle işe yarıyor Allah razı olsun kardeş senden beni büyük bir sıkıntıdan kurtardın :alkis:
fandac
08-04-2010, 18:51:21
Tesekkurler cozumun icin en etkili ve profesyonel uygulama tekrar tesekkurler.
Saygilar.
hadaba
27-07-2010, 15:51:30
ANUH,
Çok işime yaradı, ben de ÇOK teşekkür ederim.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.