Orijinalini görmek için tıklayınız : modülleri içerikte yayınlamak.
gunemerhaba
27-03-2007, 01:37:10
modülleri içerikte (bir başka deyişle haberde) yayınlamanın bir yolu vardı sanırım. ama unutmuşum. Bilgisi olan varsa sevinirim. Bi içeriğin altına modül eklemek istiyorum nasıl yapacağım?
gunemerhaba
27-03-2007, 02:28:42
Uzun araştırmalarım sonucunda nihayet buldum. Yönetim Panelinden Mambots / Site Mambots kısmına giriyoruz. Burada "Load Module Positions" botunu aktif ediyoruz.
Sonra sayfamızda görünmeyen modul pozisyonlarına (user7, user8, user9 vb.) içerik içinde yayınlayacağımız modülü atıyoruz. daha sonra içerin neresinde modülümüzü yayınlamak istiyorsak oraya
{mosloadposition user7} (user7 kısmını kendimize göre değiştiriyoruz)
yazıyoruz ve modülümüz içeriğimizin içinde yayınlanıyor.
16 harf için kaç saat harcadım yahu:)
ersen
27-03-2007, 02:47:13
konu sabitlendi teşekkür ederiz. Katılıma en güzel örnek peşini bırakmadığınız gibi öğrendiğinizi de bizimle paylaştınız için ayrıca teşekkür ederiz.
gunemerhaba
27-03-2007, 11:34:42
konu sabitlendi teşekkür ederiz. Katılıma en güzel örnek peşini bırakmadığınız gibi öğrendiğinizi de bizimle paylaştınız için ayrıca teşekkür ederiz.
Rica ederim. ben teşekkür ederim:)
ezoryak, bir iki saat aramama rağmen bulamadım forumda. belki de silinmiştir.
Eğer bir içerikte birden fazla modül yayınlayacaksanız, düzgün bir görüntü elde etmek için, modül olarak yayınlayacağınız içeriklerin boyutlarına göre temanızın index.php dosyasından o modülün pozisyonlarını yapılandırın. Yani şunu demek istedim: içerikte yayınlayacağınız bir modül 100*100 piksel ise, o modülün atanacağı modül pozisyonunun boyutunu (mesela user7 olsun) temanızın index.php dosyasından 100*100 yapın.
Ama bir kaç tane değil de tek bir modül yayınlayacaksanız içerikte bu işleme gerek yok.
Acemiler için şu "sayfada görünmeyen modül pozisyonu" tanımlamasını açalım.
Aktive ettiğiniz modül pozisyonu yükleme botunu göstereceğiniz zaman, normalde temanızda hiç tanımlaması olmayan bir yerleşim seçmenizde yarar var.
Örneğin benim kendi sitemde içerik içinde sürekli olarak kullandığım birkaç aynı modül var. Bu modülleri oluşturduğumda, modül pozisyonunu seçerken özellike kullandığım ve kullanacağım temelarda tanımlı olmayan yerleşimleri tesbit ettim.
özellikle bu işi için kullanacağım modülleri kaydederken, olası yerleşimlerden temamda hiç biş sayfada bulunmayan (görünmeyen değil) yerleşimleri seçtim.
Artık {mosloadposition pozisyonismi} şeklinde eklediğim kod yerinde çıkacak modülün, sitemin herhangi bir sayfasında kontrolüm dışında çıkmayacağını biliyorum.
böcek
14-08-2007, 09:45:10
Evet Akar'ın anlattığı eşleşmeyi engelleyecek çözüm en iyisi. Aynı mantığı html de css editlerkende yapmalısınız. Pozisyon isimlerini devamlı kontrol altında tutmak olası istenmeyen görünümleri ortadan kaldırıyor.
Selam13
14-08-2007, 10:32:22
{mosloadposition pozisyonismi} bu kodu yeni oluşturduğumuz modülün içerik eklediğimiz yerinemi yazıyoruz,ben içine yapıştırdım sayfanın yarısı çıkmadı,yanlış bir şeymi yaptım acaba?
ersen
14-08-2007, 14:03:52
Hatırladığım kadarı ile siz modülü mainde yayınlamak istiyordunuz. modülün pozisyonunu belirledikten sonra mesela user11 yeni içerik tıklayın içeriğin içine {mosloadposition user11}bu kodu yapıştırın ve içeriği anasayfada yayınlayın.
{mosloadposition pozisyonismi} bu kodu yeni oluşturduğumuz modülün içerik eklediğimiz yerinemi yazıyoruz,ben içine yapıştırdım sayfanın yarısı çıkmadı,yanlış bir şeymi yaptım acaba?
Selam13
14-08-2007, 16:05:03
ben bunların hiçbirini yapmadan,direk modülün içine içeriğimi ekledim ve ana sayfada göründü ama içeriğin arka planı siyah olarak çıkıyor bunu nereden ayarlarım?
ersen
14-08-2007, 17:36:33
temanın css den ayarlamalısın fakat örneği görsek daha iyi olur.
Selam13
14-08-2007, 19:41:55
diğer modüllerde böyle bir problem yok sadece footer pozisyonunda arka plan siyah çıkıyor
ersen
14-08-2007, 19:50:12
tamam işte footer pozisyonuna css atamışlardır arka planı siyahtır temanın css ayarlarından yapabilirisin.
Selam13
14-08-2007, 20:00:53
tamam Teşekkürler,bir inceliyeyim css yi
bugün docmanın css sini altını üstüne getirdim,kırmızı yazıları bir türlü siyah yapamadım,elinde düzenlenmiş docman css si olan varmı acaba?
ersen
14-08-2007, 20:07:52
konuya buradan devam etmeyelim.
lainn
24-08-2007, 20:10:55
bir modulu yukledigimiz zaman ki, ornek vereyim; bir menu modulu olsun, bunu yukleyip adını degistirerek yayımladıktan sonra, aynı modulu yukleyip baska bi alanda farklı bir isimlede yayımlaya bilirmiyiz? yani bir modulu iki sefer yukleyip farklı yerlerde kullana bilirmiyiz?
bir modulu yukledigimiz zaman ki, ornek vereyim; bir menu modulu olsun, bunu yukleyip adını degistirerek yayımladıktan sonra, aynı modulu yukleyip baska bi alanda farklı bir isimlede yayımlaya bilirmiyiz? yani bir modulu iki sefer yukleyip farklı yerlerde kullana bilirmiyiz?
Modüller yapıları itibariyle buna genellikle izin veriyorlar. Ancak bir bileşene bağlı ya da doğrudan veritabanını etkileyen yapıdaki modüllerde bu şans olmuyor. Kalanları genekl olarak kopyalanıp kullanılabiliyor.
Ancak tekrar tekrar yüklemek demek modülün kullandığı her klasörün ismini değiştirmek demektir aklınızda olsun. Yoksa yükleme hatası alırsınız.
hikko23
31-08-2007, 14:15:27
arkadaşlar ben yaptım ama olmadı main de göstermiyor bir türlü
vehbigonul
29-05-2008, 05:05:39
Arkadaşlar peki ön sayfada Bileşen Gösterebiliyormuyuz
Gök@Lp
29-05-2008, 05:09:30
Arkadaşlar peki ön sayfada Bileşen Gösterebiliyormuyuz
mainmenüde bileşen olarak bir menü öğesi oluşturun ve ilk sıraya çıkartın..
Hasan
29-05-2008, 05:19:36
mainmenüde bileşen olarak bir menü öğesi oluşturun ve ilk sıraya çıkartın..
Veya
components/com_frontpage/frontpage.php
// code handling has been shifted into content.php
require_once( $mosConfig_absolute_path .'/components/com_content/content.php' );
ekstra bir çözüm olarak kalabilir.
uzmanegitimci
13-09-2008, 16:50:19
bir içerikte birden fazla modül yayınlanabilir mi?
KISKANIR
07-11-2008, 16:40:44
merhabalar;
joomla 1.0.x lerde sorun olmuyor fakat 1.5.x de mosloadposition u kullandığım zaman yazdığım aynen olduğu gibi çıkıyor, {mosloadposition user7} gibi. bunun bir çözümünü bilen varmı, modülde yada yazılışda bir sorun yok. teşekkürler.
GökhanHT
10-12-2008, 23:37:24
merhabalar;
joomla 1.0.x lerde sorun olmuyor fakat 1.5.x de mosloadposition u kullandığım zaman yazdığım aynen olduğu gibi çıkıyor, {mosloadposition user7} gibi. bunun bir çözümünü bilen varmı, modülde yada yazılışda bir sorun yok. teşekkürler.
Kullanımı: {loadposition user1} user1 burada örnek olarak kullanılmıştır. Yüklemek istediğiniz yerleşim adını kendiniz yazmalısınız.
nogay_
03-02-2009, 23:13:34
cümleden S.A CMSTURK ailesi...
Arkadaşlar forumu sık sık takip etmekle beraber çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ederim.Bıkmadan usanmadan bizm gbi acemilerle :) uğraşmak kolay değildir.
Benim siz değerli üstadlara bir kaç sorum olucak,yardımlarınız bekliyorum ...
1-Bizler bir modülü içerik içerisnde yayınlayabiliyoruz bunu sizler bizlere aktardınız.Fakat mesela "mod_plugoo (online destek sistemi)" de bir modül bunu biz site ön yüznde istemiyoruz biz de bir sabit içerikte yayınladık diyelim.Bunu main menüde değilde kendi kurduğumuz bir "mod_kwick_menu" gibi menü modülünde bir resime nasıl atarız?
2. canlı destek sistemi olan hotmail msnde(mod_msn ya da mod_html) destek sitemini kurmştum daha öncesinde sournzu bir hafta çalıştı fakat dana sonra msnmi açmama rağmen sürekli çevrim dışı günüyorum bunu nasıl düzeltebilir. Kaldırıdm yeniden kurdum düzelmedi, yeni bir mail adresi ekledm onda da aynı problem devam etti.
Bu sorunlarıma yardımcı olacağınız umuyor şimdidden siz değerli camiaya tşklerimi sunuyorum..Saygılar
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.