PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başarılı Community Builder Kurulumu..(işe yarar belki)

devililik
28-01-2009, 15:06:30
Arkadaşlar Merhaba..

belki yeni bir konu olarak görünmeyebilir ama forumda toplu halde karşılaştığım sorunlar ve çözümleriyle cb kurulumunu göremedim..

uzun zamandır cb kurmayı deniodum amam bir türlü başaramamşıtım taaki dün akşama kadar..şimdi yaptığım işlemi ve karşılaştığım hatayı anlatacağım..
(joomla 1.5.9 da denendi ve yüklendi sorunsuz)

1)Joomlapolis - The home of Community Builder - Home (http://www.joomlapolis.com/) adresinden jomla 1.5.x için CB 1.2 Stable versionu indiriyoruz..

2)masaüstünde bi klasöre unzip dedikten sonra com_comprofiler.zip dosyasını kuruyoruz..ardından sık karşılaştığımız 2.aşama problemi olan pluginsfiles.tgz hatası gelecek..continue deyip ikinci adıma devam edin demeden önce (link: please click here to continue next and last installation step)

3)com_comprofiler.zip içerisindeki pluginsfiles.tgz yi masaüstünde bi yeni klasöre açın..

4)FTP den administrator/components/com_profiler i açıp pluginsfiles.tgz dosyasını silin.

5)pluginsfiles.tgz yi açtığınız yeni klasöre gelip içinde yer alan"language,templates,user ve index.html" yi FTPden administrator/components/com_profiler kopyalayın..

6)Şimdi bileşen sayfasına geldiğinizde tüm yazılar
_UE_USERNAME
_UE_Address
_UE_City
_UE_State biçiminde olcak bu son sorunu da halletmek için

7)cb_expert_files_only_j_1.5.tar.gz dosyasını unzip edin ve
a=> cb_expert_files_only_j_1.5\administrator\component s içindeki com_comprofiler klasörünü ftpden /administrator/components/ yolunu açıp buraya atın.
b=> cb_expert_files_only_j_1.5\components içindeki comprofiler klasörünü ftpden /components/ yolunu açıp buraya atın.
c=> cb_expert_files_only_j_1.5\modules içindeki üç klasörü /modules/ dizinine atın..

8)artık "_UE_" hatası da gittiğine göre mod_cblogin.zip, mod_comprofilerModerator.zip ve mod_comprofilerOnline.zip dosyaları da kurulabilir rahatlıkla..

umarım yanlış yere açmamışımdır konuyu..moderatörler hoş görsünler..belki arama yaptığımızda yüzlerce cb başlığı çıkabilir ama tek bi başlıkta karşılaştığım hatalar ve çözümleriyle birlikte anlatmak istedim..

eflatunkelebek
08-02-2009, 21:59:14
Şahsen benim merak konumu giderdi gelen klasördekiler ne işe yarar diğe tşk ederim eline sağlık...

sewox
20-05-2009, 11:24:58
hoacm bende kurulumu hiç yapmıyo zaman aşımına uğruyo işlemi kesiyo nasıl kurulum yapabilirim

pastorizesut
20-05-2009, 11:31:51
hoacm bende kurulumu hiç yapmıyo zaman aşımına uğruyo işlemi kesiyo nasıl kurulum yapabilirim

Dosyaları FTP ile tmp dizinie atıp kurulumu buradan çalıştırın.

sewox
20-05-2009, 11:49:20
Dosyaları FTP ile tmp dizinie atıp kurulumu buradan çalıştırın.

onuda denedim ozamanda Lütfen paket dizinini giriniz. diye neden olabilir????

pastorizesut
20-05-2009, 12:30:16
Dizine çıkarılmış olarak atacaksınız. tmp klasörüne com_comprofiler dosyalarını FTP ile kaydedin. (Alt klasör açmayın. Direkt tmp klasöründe dosyalar olsun.) Kurulumda Dizinden Kur - Kurulum Dizini: bölümüne bir şey yazmadan Kur deyin.

mimicom
28-08-2009, 21:21:48
community builder ile neler yapılabileceği noktasında çok anlatım yapılmamış. Bu nedenle burdaki üyelerin bir çoğu bu bileşen ile hiç ilgilenmiyorlar bile belkide.
Bu konuda üstadların bir açıklama yapması çok iyi olurdu. faydası dokunacağına inanıyorum.
memocanın kendi sitesindeki süper bir anlatım. Bu anlatımı biraz daha detaylandırırsa üstadım daha da verimli olacak diye düşünüyorum. yine de kendisine teşekkür ederim. Bu ülke insanının duası inşallah yerine ulaşır diye ümit ediyorum. Hepimizin üzerinde emeği büyük.
Benim bilgi ve becerilerim bunun için yeterli değil. Özür dilerim.

ilkerguzeller
09-09-2009, 22:15:42
Dostum ben bunu kurdum uyelere aktıvasyon maili gitmiyor acaba bir ayarlaması falanmı var yardımcı olurmsunuz

kornbizkit
29-09-2009, 11:54:00
aynı sorun bende de vardı, sayende çözdüm

teşekkürler

yalnızefe
29-09-2009, 15:09:09
teşekkürler bilgiler için..

dontone
31-10-2009, 20:09:55
Cidden süper kaç zamandır uğraştığım şey sonunda oldu cidden eline sağlık çok harika bi paylaşım!

devililik
13-02-2010, 13:11:26
arkadaşlar uzun süredir bilgisayardan uzaktım..cvplarınızı yeni gördüm..faydalı olduysa yazdıklarım ne ala :) paylaşılmayan bilgi hiç bir işe yaramaz kanaatindeyim.. ;)

ilkerguzeller arkadaşım aktivasyon maili bir hayli problem çıkartabiliyor haklısın..benim kullandığım sistemde gerek olmadığından ben kapamıştım..zira mail dosyalarına girip kurcalamak gözümü korkutmultu o zmanlar:)