PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sef advence Ayarları ?

2yNeT
23-03-2007, 14:39:28
arkdaşlar sef advence bileşenini kurdum ama bi türlü tr karekterleri halledemedim
replace kısmı var ama onu da yapınca bu sefer hiç bişeye girmio neye tıklarsam tıkliim anasayfaya geri dönüyor...

çözümü olan varsa paylaşabilir mi?

gunemerhaba
10-04-2007, 08:38:22
o bileşeni bilmiyorum ama artio joomsef, ya da opensef kullanabilirsin bu iş için. joomsef'in kullanımı da gayet basit.

Akar
10-04-2007, 08:53:15
Hiç bir bileşen kullanmasanız da Joomla!'nın kendi yapısından faydalanarak adresleri kısalttırabilirsiniz.

Bir sef bileşeni kullanmak, çok kabarık sitelerde çeşitli yöntemlerle tanımlamalr yapmak için uygun olabilir.

Bence mevcut sitelerin çoğunda sef için bileşen kullanmaya gerek yok...halihazırdaki yapı ile Genel Ayarlardan, Arama Motoru Uyumlu Bağlantıları aktive edip, kök dizinde "htaccess.txt" dosyanızın ismini ".htaccess" yaparsanız olay çözülür.

Bileşensiz basit örnek uygulama için http://lazer.li adresini inceleyebilirsiniz.

gunemerhaba
10-04-2007, 09:02:21
Hiç bir bileşen kullanmasanız da Joomla!'nın kendi yapısından faydalanarak adresleri kısalttırabilirsiniz.

Bir sef bileşeni kullanmak, çok kabarık sitelerde çeşitli yöntemlerle tanımlamalr yapmak için uygun olabilir.

Bence mevcut sitelerin çoğunda sef için bileşen kullanmaya gerek yok...halihazırdaki yapı ile Genel Ayarlardan, Arama Motoru Uyumlu Bağlantıları aktive edip, kök dizinde "htaccess.txt" dosyanızın ismini ".htaccess" yaparsanız olay çözülür.

Bileşensiz basit örnek uygulama için http://lazer.li adresini inceleyebilirsiniz.

Hemen bir şey sorayım. sef bileşeni kullanmadan önce linkler "www.siteadi.com/content/view/23/27/" şeklinde görünüyor. ama kurduktan sonra "www.siteadi.com/haberler/spor/puan-durumu.html" haline geliyor. Linklerin html olması arama motorlarında daha iyi bulunmamızı sağlar gibi bir şey duyduğumu hatırlıyorum. Bu doğrumu? linkler .html olunca ne olur?

Bir de bu sef bileşenleri kullandığımızda ziyaretçi sayımız, aynı anda online olan kullanıcı sayımız yüksek olursa sitemizi yavaşlatırmı? sanırım linkleri html e dönüştürmek için sorgu çalıştırılıyor.

2yNeT
10-04-2007, 10:34:20
dostum html tam olarak değilde daha çok dosya ve klasör ismi olunca etkili oluyor..

gunemerhaba
10-04-2007, 10:43:20
dostum html tam olarak değilde daha çok dosya ve klasör ismi olunca etkili oluyor..

Anlayamadım valla.

2yNeT
10-04-2007, 10:49:15
yani senin >haberler>ekonomik Haberler>dolar Patladı diye bi içeriğin var mesela burda önemli olan bu oluşturduğun sayfanın sonu html olması deil yani önemli ama o kadar da deil

asıl önemli olan
site.com/haberler/ekonomik-haberler/dolar-patladi şu şekilde olmuş
olması önemli

gunemerhaba
10-04-2007, 10:55:40
Anladım teşekkürler.

http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=3260

yukarıdaki linkte artio joomsef bileşeni var. kurulumu da kısaca anlattım. bu bileşen linkleri bahsettiğin şekilde yapıyor. sonuna da .html ekliyor:)

2yNeT
10-04-2007, 18:18:31
ben onu kullanıyorum ama pek de faydaLI olduğunu sanmıom sanırım sef advence daha iyi ama maeesef tr karekter hatası hala var

gunemerhaba
10-04-2007, 21:07:18
pek faydalı değil derken ne kasdediyorsun? ne yapması gerekirken yapmıyor? sef advence'in artı özellikleri neler? bahsedersen biz de öğrenmiş oluruz.

operator
24-11-2007, 19:57:43
arkdaşlar sef advence bileşenini kurdum ama bi türlü tr karekterleri halledemedim
replace kısmı var ama onu da yapınca bu sefer hiç bişeye girmio neye tıklarsam tıkliim anasayfaya geri dönüyor...

çözümü olan varsa paylaşabilir mi?

evet sef advance en iyi joomla seo sef bileşeni kusursuz, hızlı ve otmatik seo eklemesi ve bir çok bileşeni bünyesinde barındırmakla harika bir bileşen.

Bende o bileşeni kurdum her türlü denemeleri yapmama rağmen malesef türkçe karakterleri desteklemiyor replaceme de yaptım bazılarını çeviriyor bazı karakterleri çevirmiyor ve çevirmediği karakterlerde linke tıklayınca ana sayfaya dönüş yapıyor..

Umarım sef advance en kısa zamanda türkçe karaktere uygun bir şekilde yeni versionu çıkar. Sef advance sahibi Sakic mail atsamda bi cevap alamadım.

Ama önereceğim başka bir seo bileşeni jprometer 2.8 seo tool bu da çok kaliteli ve en iyilerinden diyebilirim, her linki kendin editleyebildiğin gibi her linke ve her sayfaya meta tag editorunu elinle yazabiliyorsun mesela joomla bileşenlerinden arama bileşenine bile meta tag title yi elinle yazıyorsun böylece joomlanın kendi sistemini yıkarak büyük avantaj sağlayabiliyorsun..

Normalde joomlada sabit ilk title eğer title uzunsa titleden sonra meta etiketi geliyor ki o baya kötü bir şey uzun meta etikeltleri için her sayfada sabit titleyi koyuyor çünkü joomla