PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Administrator ismini Değişmek

sener61
24-01-2009, 10:42:57
Arkadaşlar Admin Panelime Ulaşmamı Sağlayan Administrator Klasörümün İsmini Değiştirebilirmiyim Veya Şöyle Açıklayayım Örneğin siteismi.com (www.siteismi.com/administrator) burdan admin panelime değilde siteismi.com (www.siteismi.com/yonetim) kısmından girebilirmiyim dosya ismini değiştim hata verdi:)yardımcı olabilirseniz çok sevinirim herkese iyi çalışmalar diliyorum.

Akar
24-01-2009, 11:14:33
Bine yakın dosyada değişiklik yaparak mümkün olur. Ancak bundan sonra kuracağınız hewr eklentiyi de kurmadan evvel açıp benzer düzenlemer yapıp tekrar paketlemeli ve ondan sonra kurmalısınız.

Administrator dizinin ismini değiştirmek size bir güvenlik sağlamaz. Ancak bu girişi şifrelerseniz daha güvenli bir admin girişine sahip olursunuz. Ayrıca varsayılan admin kullanıcısı yerine yeni bir tane oluşturduktan sonra bu kullanıyı normal üye konumuna alabilirsiniz.

Bunlar sizi klasik yöntemdeki saldırılara karşı daha güvende kılar. Ancak administrator dizininin adını değiştirmek daha güvende kılmaz.

sener61
24-01-2009, 11:33:53
cevabın için çok teşekkür ederim abi yanlız şifreleme derken nasıl şifrelicem kurulumdaki bana verdiği şifre olayımı yoksa ayrı bir şifreleme olayımı var.

Akar
24-01-2009, 12:04:13
cevabın için çok teşekkür ederim abi yanlız şifreleme derken nasıl şifrelicem kurulumdaki bana verdiği şifre olayımı yoksa ayrı bir şifreleme olayımı var.Klasör şifreleme yöntemleri var. Doğrudan klasör şifreleyerek yapılabilr. Örneğin cPanel kullanıcısı iseniz cPanel üzerinde Şifre Korumalı Dizinler (Password Protect Directories) kullanılabilir.

sener61
24-01-2009, 12:37:30
abi dediğin yerden yaptım şifreleme. ama nerde soracak bu şifreyi bana hangi işlemde

pastorizesut
24-01-2009, 12:47:38
Cpanel'den şifrelemen gerekiyor: Cpanel Klasör Şifreleme (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:tr:official&hs=gIg&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=cpanelden+%C5%9Fifreleme&spell=1)

ya da

Plesk Panel (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:tr:official&hs=yJg&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=plesk+klasör+şifreleme&spell=1)kullanıyorsan buradan şifre koymalısın.

sener61
24-01-2009, 12:48:04
abi bi sorumdaha olacak kusura bakmazsan dediğin yerden şifreleme yaptım şimdide administratore girdiğim zaman içerik öğesi ekle diyorum sayfa açılıyo sonra hiç bir tuş çalışmıyo birde bilgi yazcak olduğum mesaj kutusuda kapalı görünyo ne yapmam lazım ne olur acil yardım

pastorizesut
24-01-2009, 13:00:36
Ne gibi işlemler yaptınız da sorun yaşadınız. Yazarsanız fikir verebiliriz. Bunun dışında yaptığın işlemleri geri alırsanız sorun çözülür.

sener61
24-01-2009, 13:11:49
abi dediğin yerden şifreleme yaptım administratore şifre koydum cpanel'den. sonra administratöre girdim yeni içeik ekle diyorum giriyor ama mesaj kutusuna hiç bişey yazamıyoum pasif görünüyo kaydet,uygula diğer tuşlarda çalışmıyo pasif görünüyo genel ayarlara girdiğimdede configuration.php dosyası yazılamaz gösteriyor ordada herhangi bir işlem değiştirip kaydet dediğimde sayfadan çıkıyorum ama işlemi gerçekleştirmiyor abi yadımcı olabilirsen çok sevinirim

pastorizesut
24-01-2009, 13:37:30
Eğer şifreleme işleminiz doğruysa yani administrator klasörünü şifrelediyseniz siteniz.com/administrator yazdığınızda sizden önce bu şifreyi istemesi gerekir. Bunun ardından ise Joomla!'nın Admin Şifresi girmeniz gerekir. Tüm bunlar sağlıklı çalıştı mı?

Eğer tüm bunlar sağlıklı çalışıyorsa çerezleri temizleyip tarayıcınızı açıp kapatın ve tekrar giriş yapmayı deneyin.

sener61
24-01-2009, 13:44:50
abi şifreleme yaptığımda benden ilk koyduğum şifreyi istemedi normal administratörün kendi şifesini istiyo yanlız abi problem şimdilik bu değil problem administratöre giriyorum ama içerik ekle dediğim zaman içerik eklemiyor sayfa açılıyo mesaj kutusu kaydet vs tuşlar kulanım dışı görünüyor sorun configuration.php dosyasında olurmu acaba diye düşünüyorum

pastorizesut
24-01-2009, 14:18:24
Yaptığınız şifreleme işlemini geri alıp bir de öyle deneyin.

mamupa
24-01-2009, 18:37:44
ben de anlamadım bu işi plesk panel kullanıyrum dizinlerden yeni dizin oluşturdum şifre verdim ama admin panele girerken bendede değişmedi eksik neyaptık acaba.

http://img237.imageshack.us/img237/8619/asdminbp4.jpg (http://imageshack.us)

burdan ayarlamıyormuyuz bi bunu oluşturdum o kısımlara farklı bişeymi yazacazki yenide kullanıcı oluşturdum ama olmadı

Akar
24-01-2009, 21:15:41
siteadresi.com/administrator dndiği anda tarayıcının kullanıcıadı-parola sorgu kutusu gelmesi lazım.

mamupa
24-01-2009, 22:01:18
tamm akarhocam sorun çözülmüştür siteyi klasore taşımıştım.
siteadi/klasor/administrator dediğim zaman paralo soran yer geldi teşekkürler

mamupa
24-01-2009, 22:12:12
şimdide oluşturduğum şifreyle girdiğimde kabul etmiyor bu seferde bunu neden olabilir

Akar
25-01-2009, 00:04:27
şimdide oluşturduğum şifreyle girdiğimde kabul etmiyor bu seferde bunu neden olabilirİptal edip işlemi yenilemelisin bence. Zira bu parolanın kaydedildiği dizin ile bağlantı koptuysa doğrulanamıyor olabilir.

mamupa
25-01-2009, 19:17:10
evet şimdi sorun düzeldi çalışıyorrr