PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Paralı Temalar Yasakmı Yasakmı Yasakmı??

PaylasKanka
21-03-2007, 22:10:40
Arkadaşlar bakıyom şimdi beleş temalar çok dandik geliyo.. 2-3 modül pozeyşınları var. Ama paralılara bakıyom JA ve RT temalarına cillop gibi bal dök yala.. yala yala bitmez pekmez icabı... böle üstte yanyana manyak modül pozeyşınlar en altta okadar. renk uyumları vs vs vs. vs. vs. saymakla bitmez yala yala pekmez..

İcraat-i muallekatüyne gelek; ; ; ;

şimdi siteme bu temalardan kursam... misal RocketThemes ten bir themes kurcam...

Kurarsam tema çalışırmı sorunsuz?? ilerde sorun verirmi parasız kurdum diye.. yada yasakmı? yasaklar çiğnenmek içinde.. sorun olurmu??

Yani özet olarak paralı tema kurunca, lisanssız vb gibi site kapanırmı???

Onur
21-03-2007, 22:32:46
Tema yüzünden siteyi kapatamazlar ama herhangi bir hak talep edeceklerini zannetmiyorum..
Tabi ücretini verip almak daha güzel olur..Son karar sizin

Pentacle
21-03-2007, 22:40:42
etik acıdan mı cevap veriyim yasal acıdan mı?

PaylasKanka
21-03-2007, 23:12:35
pentacle iki açıdanda ver.. bu benim için çok önemli? siteyi ona göre düzenlicem.. açtım şimdi daha modül fln hiçbişey kurmadım tema kurmam lazım ilk

Pentacle
21-03-2007, 23:18:56
yasal acıdan takip uygulayacaklarını yada uygulayacak baglayıcılıkta bir lisansları oldugunu dusunmuyorum.

etik acıdan ise karsılıgında ucret talep edilen bir isin haksız yere kullanılmasını onaylamam ben.

ama ucretli temalara erisimin varsa mutlaka indir, kodlarını incele. onları baz alarak yeni temalar yap kendine. cunku gercekten mukemmele yakın temalar var.

ADviSER
22-03-2007, 10:46:08
başkasının paylaşım yapmadığı ve üzerinde hak taleb ettiği işler bize göre değil kardeş, fakat illa istiyorum diyorsan ve farklı bir site vermişse kullan bence (iki laf var ikisinide söledim)

M.Enes AYDÜZ
22-03-2007, 13:07:46
Normal şartlarda yasal değil.
Fakat interneti şöyle bir gezdiğimizde karşımıza çıkan sitelerin yarısı joomla sitesi. Bu çıkan joomla sitelerinin yarısında orjinal tema aynen duruyor. Geri kalan yarısının yarısındada ücretli temalar var. Diğer geri kalanlarda ise el emeği, göz nuru temalar var...

gunemerhaba
24-03-2007, 10:50:37
Çal çal nereye kadar arkadaşlar. İşi öğrenin. Temaları inceleyin. neticede nasıl yapılacağını anlatan bir dolu döküman var. Düşünün farklı şeyler üretin. standardın dışına çıkın. Sonra burda paylaşın. istifade etsin üyeler :)