PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Paneldeki Bu 2 Hatayı Nasıl Düzeltcem??

PaylasKanka
20-03-2007, 22:22:52
Uyari!: 3. parti eklenti yüklemesi sunucu güvenliginizi tehlikeye atabilir. Site güvenliginizi korumak üzere daha fazla bilgi almak için, Joomla! Security Forumlarina Bakin.

---------------------------------------------

Asağıdaki Ayarlar Joomla Sitenizin Güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Onları değiştirmeniz önerilmektedir:

PHP register_globals ayarı `KAPALI` olması gerekirken `AÇIK`
Joomla! RG_EMULATION ayarı `KAPALI` olması gerekirken `AÇIK`
Ayar Düzenleme Yeri: globals.php
Uyumluluk nedeniyle varsayılan olarak `AÇIK`

yukardaki iki hatayı nasıl düzeltcem?? lütfen yardım edin beyler

Onur
20-03-2007, 22:35:27
globals.php açın ve bul;
define( ‘RG_EMULATION’, 1 );
Yukarıdaki 1 rakamını 0 yap ve kaydet.
Daha sonra php.ini dosyası oluştur ve içine :
register_globals = off
Yaz kaydet ve administrator klasörüne yükle :)

PaylasKanka
20-03-2007, 23:42:54
yaa anlamadım tamam dosyayı açtım onu yaptım kaydettim. sonra napcam anlamadım ne dosyası oluşturcm?? adı ne olcak fln

ersen
21-03-2007, 10:32:05
ektedi dosyayı indir içinde 3 adet dosya var php.ini dosyasını joomlanın kurulu olduğu ana dizine at. daha sonra aynı işlemi copy.php dosyası için uygula sitenin ana sayfasına dön www.siteadi.com/copy.php tıkla php.ini dosyası bütün klasörlere kopyalanmış olacaktır. tekrar ftp ile copy php dosyasını silmeyi unutma. Eğer bir problem ile karşılaşırsan indirdiğin dosya içinde delete.php dosyası var onu joomla ana dizinine at ve www.siteadi.com/delete.php tıkla php.ini dosyaları silinecektir.

Akar
21-03-2007, 10:42:50
Arkadaşlar bu hatayı yapmayalım. Öncelikle işin olması gerekenini verelim. Çözüm bulamayanlara alternatif çözümler sunalım. Bilgili olmayan arkadaşları yeni hatalara sürüklemeyelim.

*Register Global ayarı için web barındırma (hosting) hizmeti aldığınız firmadan yardım isteyin. Register Global'in kapatılmasını isteyin. Eğer başarılı olamazsanız alternatif olarak burada verilen php.ini uygulamasını kullanabilirsiniz.

*Reg Emulation için ise, globals.php dosyası içinde
define( ‘RG_EMULATION’, 1 ); satırını
define( ‘RG_EMULATION’, 0 ); ile değiştirin.
Yaptığınız işlem bu satırda "1" değerini "0" ile değiştirmek olmalı.

PaylasKanka
21-03-2007, 18:51:12
tamam arkadaşlar o hataları düzettim ama bunu düzeltemedim

Uyari!: 3. parti eklenti yüklemesi sunucu güvenliginizi tehlikeye atabilir. Site güvenliginizi korumak üzere daha fazla bilgi almak için, Joomla! Security Forumlarina Bakin.

bu hata nasıl düzelcek?? 3. parti fln diyo

Akar
21-03-2007, 18:55:53
tamam arkadaşlar o hataları düzettim ama bunu düzeltemedim

bu hata nasıl düzelcek?? 3. parti fln diyoBu bir hata değil uyarıdır. 3.parti eklentilerde Joomla geliştirici takımın uyumluluk ve güvenlik konusunda desteği (garantisi) olmadığının açık anlatımı ve kullanıcıyı koruma amaçlı uyarı metnidir.

2yNeT
21-03-2007, 20:11:30
Bu bir hata değil uyarıdır. 3.parti eklentilerde Joomla geliştirici takımın uyumluluk ve güvenlik konusunda desteği (garantisi) olmadığının açık anlatımı ve kullanıcıyı koruma amaçlı uyarı metnidir.

ona bakarsan aslında hiç bi eklentiye gvenmeemiz lsm yani kontrol etmeden...

PaylasKanka
21-03-2007, 22:11:16
nası uyarı metni?? önceki kurduğumda öle bi metin yoktu?????? nası kaldırcam peki metni

ADviSER
22-03-2007, 19:46:57
nası uyarı metni?? önceki kurduğumda öle bi metin yoktu?????? nası kaldırcam peki metni

en baştan itibaren bütün yorumları okumalısın bu güvenlik işlemleri 1.0.12 ile gelmiştir.

PaylasKanka
22-03-2007, 21:38:19
ok saol dostum ;)

gölgemax
24-08-2007, 14:14:42
ektedi dosyayı indir içinde 3 adet dosya var php.ini dosyasını joomlanın kurulu olduğu ana dizine at. daha sonra aynı işlemi copy.php dosyası için uygula sitenin ana sayfasına dön www.siteadi.com/copy.php tıkla php.ini dosyası bütün klasörlere kopyalanmış olacaktır. tekrar ftp ile copy php dosyasını silmeyi unutma. Eğer bir problem ile karşılaşırsan indirdiğin dosya içinde delete.php dosyası var onu joomla ana dizinine at ve www.siteadi.com/delete.php tıkla php.ini dosyaları silinecektir.

dediğini yağtım cunku host fırmam guvenlık nedenı ıle yapamam dedı ve www.siteadı.com/copy.php dedıgım zaman "Error - no source php.ini file" bu hata ıle karsılastım nedendir.... Sİteadı yazmadım sıtemın ısmı cıkmasın dıye yaptım onu yanlıs anlasılmasın :D:D

Ciwana
04-10-2007, 16:33:10
bende eror verdi Error - no source php.ini file localhosta yapiyorum

ersen
04-10-2007, 16:40:08
localhost için neden yaptın anlamadım. 1.0.13 sürümü kullananlar için bu uygulamaya gerek yok.