Orijinalini görmek için tıklayınız : joomla da domain değiştirmek
2yNeT
20-03-2007, 19:37:42
arkadaşlar joomla da domain değiştirmek istiyorum nsl yapcam bilgisi olup da paylaşılırsa çok makbula geçer
Joomla olunca pek birşey degişecegini sanmıyorum..
Yedeklerini alır yeni hostuna yükler configuration.php dosyasını düzenlersin..
Domain değiştirmekten kastınız nedir ? Normalde sürümleri farklı olmayan iki veritabanı sunucusu arasında geçiş sorunsuz olur. Bunun dışında sql çıktısı alırken dikkat etmeniz gereken noktalar olabilir.
Ya da sadece alanadı değişikliği için sadececonfiguration dosyasını düzenlemeniz yeterli olur.
2yNeT
20-03-2007, 21:38:48
ya ben bu gun yaptım da sadece dediğiniz gibi configuration dosyasını düzenlemeye çalıştım ama resimleri fln görünmedi :D:D
Link verebilirsen bi bakalım :)
Pentacle
20-03-2007, 22:07:49
eger icerigine ekledigin resimler kesin yol belirtiyorsa www.xyz.com/blabla seklinde tek tek degistirmen gerekcek sanırım yeni alan adına gore. :)
GökhanHT
21-03-2007, 15:31:33
localhostdan siteyi servere taşıma ile benzer olur.taşıyacağın siteye ilk önce bir joomla kur. sonra sonra diğer sitenin yedeklerini yeni serverine at ama sakın yeni servere kurduğun joomlanın configuration.php sini silme yerinde kalsın.kuracağın serverdeki dbyi sil (yedek al her ihtimale karşı)taşımak istediğin sitenin db sini phpmyadminden at.böyle yaparsan düzgün çıkması gerek ayrıca iki sitenin karakter setlerinin uyumluluğuna bak.
2yNeT
21-03-2007, 16:05:48
Joomla olunca pek birşey degişecegini sanmıyorum..
Yedeklerini alır yeni hostuna yükler configuration.php dosyasını düzenlersin..
aradığım cvp buydu cvp veren herkese twşekkür ederim
gKAANs
21-03-2007, 17:04:34
Benim hatırladığım önce panelden yeni geçeceğin yerin ayarlarını yapıp onaylıyordun. Sonra dosya'ların ve sql'in yedeğini alıp taşıyordun..
Doğru mu hatırlıyorum.?
(bilgilendirme - buda güzel bir yol )
host u değiştirmeden domain i değiştirebilirmiyiz peki?
ersen
01-04-2007, 02:04:33
tabi ki yeni aldığın domainin dnslerini yönlendirdiğin taktirde yapabilirsin.
pazarliyim
17-08-2007, 20:40:21
sitenin ismini değişmek yeni bir domaine çevirmek memküm yani siteyi anladığım kadarıyla. Dns leri yönlendirmek yetiyor mu.. eski domain e ait dns yi silmek mi gerekiyor.
erol_1982
07-04-2008, 22:47:32
Ben yukarıda yazılanlardan açıkcası pek birşey anlamadım.Açıkcası
Şimdi elimde bir host ve domain var.Joomla Sistemi kurulu şuanda kaba taslak ,Ben yeni domain aldım diyelim yapmam gereken nedir. config dosyasını düzenlemek dns yönlendir deniliyor bu dns host panelinden yapılabiliyor mu Plesk panel bendeki.
erol_1982
09-04-2008, 00:15:36
Hallettim teşekkürler
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.