Orijinalini görmek için tıklayınız : DB function failed with error number 1016
vito andolini
20-03-2007, 02:50:41
Merhaba arkadaşlar. Siteme ve admin panelime girdiğimde;
DB function failed with error number 1016
Can't open file: 'jos_session.MYI'. (errno: 145) SQL=INSERT INTO jos_session SET time = '1174352001', session_id = '6307983f01068bed2482e4e3f85d3d17', userid = 62, usertype = 'Super Administrator', username = 'admin'DB function failed with error number 1016
Can't open file: 'jos_session.MYI'. (errno: 145) SQL=DELETE FROM jos_session WHERE userid = 62 AND username = 'admin' AND usertype = 'Super Administrator' AND session_id != '6307983f01068bed2482e4e3f85d3d17' AND guest = 1 AND gid = 0 document.location.href='index2.php';
şeklinde bir hata alıyorum. Bu problemi nasıl halledebilirim ve sizce problemin kaynağı ne olabilir ?
vito andolini
20-03-2007, 02:55:21
Veri tabanımdaki tabloda problem varmış düzeltince nasıl yaptığımı yazarım ama hala nedenini anlamış değilim...
Pentacle
20-03-2007, 10:34:21
-phpmyadmin varsa gir.
-joomla'nın olduğu veritabanını sec.
-jos_sessions tablosunu bul.
-yanındaki onay kutusunu isaretle.
-asagıdaki acılır menuden repair opsiyonunu sec.
yine olmazsa asagıdaki kodu calıstır phpmyadminden. jos_session tablosunu silip yeniden yaratır bu kod.
DROP TABLE `jos_session`;
CREATE TABLE `jos_session` (
`username` varchar(50) default '',
`time` varchar(14) default '',
`session_id` varchar(200) NOT NULL default '0',
`guest` tinyint(4) default '1',
`userid` int(11) default '0',
`usertype` varchar(50) default '',
`gid` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`session_id`),
KEY `whosonline` (`guest`,`usertype`)
) TYPE=MyISAM;
Pentacle
20-03-2007, 10:35:05
bi sorum var. siteyi tasıdıktan sonra mı ortaya cıktı problem?
vito andolini
20-03-2007, 18:48:26
Problem sizin dediğiniz gibi çözülüyor ama ben, bana hosting sağlayan şirkete söyledim halletiler problemi :).
Problemin ne zaman başladığına gelince... Ben joomlaya entegre smf forum kullanıyorum. Smf forumun temp.index'ine ekleme yapıyordum ki siteyi açtığım zaman bu hatayla karşılaştım. O esnada çerezler kayıtlıydı ve açıkçası veri tabanındaki problemin oluşmasına sebep şey benim eklediğim kod mu yoksa olay tamamen bir tesadüften mi ibaret bilmiyorum. Çünkü sitenin anasayfasını açmamıştım o kodları ekleyene kadar...
Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.
Jetaime
18-07-2007, 16:57:13
teşekkürler hocam bu bilgi benimde cok işime yaradı :) Allah razı olsun ;)
DB function failed with error number 1
Can't create/write to file 'c:\windows\temp\#sql_630_2.MYD' (Errcode: 17) SQL=SELECT c.*, c.checked_out as checked_out_contact_category, g.name AS groupname, u.name AS editor,COUNT( DISTINCT s2.checked_out ) AS checked_out , z.title AS section_name FROM jos_categories AS c LEFT JOIN jos_users AS u ON u.id = c.checked_out LEFT JOIN jos_groups AS g ON g.id = c.access LEFT JOIN jos_content AS s2 ON s2.catid = c.id AND s2.checked_out > 0 LEFT JOIN jos_sections AS z ON z.id = c.section WHERE c.section NOT LIKE '%com_%' AND c.published != -2 GROUP BY c.id ORDER BY c.section, c.ordering, c.name LIMIT 0, 30
Bende de bu hatayı veriyor çözemedim bir türlü hangi tabloyu onarmam gerekiyor phpmyadmin den bi yardımcı olurmusunuz
bende kategori bölümüne girdiğimde çıkıyor bu hata
barbar_16
04-09-2007, 20:56:54
Slm arkadaşlar bu burdaki ilk mesajım oyuzden herkeze saygılarımı sunarım burdaki çou arkadaşlar gibi benimde bir sorunum var joomlada birkaç bileşeni kurdum smf,Jom comment,seyret,ut chat gibi ve bugün durup dururken ana sayfa çalışiyo olmasına rağmen smf forum ve bazı bileşenlerin çalışmadığını gördüm ayni ayarda 2 ad site olduğu için diğer sitedede ayni sorun olduğunu farkedince olayın hosttan kaynaklaniyo olabileceğini düşünüyorum.Denetim masasından modlara girmeye çalışınca aldığım hata mesajı şu:
DB function failed with error number 1
Can't create/write to file 'c:\windows\temp\#sql_60c_0.MYD' (Errcode: 17) SQL=SELECT m.*, u.name AS editor, g.name AS groupname, MIN(mm.menuid) AS pages FROM jos_modules AS m LEFT JOIN jos_users AS u ON u.id = m.checked_out LEFT JOIN jos_groups AS g ON g.id = m.access LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm ON mm.moduleid = m.id WHERE m.client_id = 0 GROUP BY m.id ORDER BY position ASC, ordering ASC LIMIT 30
şimdi acaba hata hosttan kaynaklaniyorsa hostumdan ne talep etmem gerekiyor veya bu hatayı kendim düzeltebilirmiyim
ilginize şimdiden teşekkür ederim...sevgiler
sanırım sorunumuz sens arkadaşı ile ayni
barbar_16
04-09-2007, 22:17:35
Sanırım yukardaki soru çok uzun olduğundan cevap almam da uzun sürecek affınıza sığınarak daha kısa bişi sormak istiyorum joomlamın smf forum bileşeni ile sorunsuz çalışması için hangi dosya uzantısına izin vermeliyim?
ersen
05-09-2007, 00:29:31
izin vermenize gerek yok. İşin aslı soruyuda anlamadım.
barbar_16
05-09-2007, 01:16:38
Arkadaşlar benim problemin aynısını yaşayanlara çözümü buldum dosya izinleri felanla ilgisi yokmuş
Can't create/write to file 'c:\windows\temp\#sql_60c_0.MYD' (Errcode: 17) tampon belleği boşaltılması gerekiyor buda eğer hostunuz windows ise hostunuzu arayıp veya mail atıp tampon bellek dosyayı boşaltmalarını söylemelisiniz yada FTP üzerinden /tmp dizini içeriğini sileceksiniz (windows hostlarda böyle bi imkan yok)
sakkaya
05-09-2007, 10:12:45
bir şey daha öğrenmiş olduk. :)
geçmiş olsun. ;)
ersen
05-09-2007, 13:52:26
evet ilk defa gördüğüm bir hata idi iyi oldu öğrendiğimiz.
M.Enes AYDÜZ
06-09-2007, 13:04:02
Arkadaşlar birde arada bir bilgisayarlarınıza restart atın. geçmişi falan silin. Dün gece bir arkadaş sitesinde problem var diye geldi msn'e. 1-2 şey denettirdim. Gerçektende problem var gibi gözüküyordu. Sonra şifreleri aldım ben denedim. Problem yok. Meğerse arkadaş 3-5 gündür bilgisayarına restart bile atmamış. Cookie'ler dolmuş falan filan.. Dolayısı ile durup dururken problem çıkıyorsa cookieleri temizleyin.
erol_1982
17-04-2008, 00:13:30
Arkadaşlar benim problemin aynısını yaşayanlara çözümü buldum dosya izinleri felanla ilgisi yokmuş
Can't create/write to file 'c:\windows\temp\#sql_60c_0.MYD' (Errcode: 17) tampon belleği boşaltılması gerekiyor buda eğer hostunuz windows ise hostunuzu arayıp veya mail atıp tampon bellek dosyayı boşaltmalarını söylemelisiniz yada FTP üzerinden /tmp dizini içeriğini sileceksiniz (windows hostlarda böyle bi imkan yok)
iyi o zaman sölicem, inş çözülür pek farkeden bişi yok zaten aynı sorunlar gibi:redface:
joomturk
24-04-2008, 16:21:36
arkadaşlar bende de bir database hatası var...
databasede seyret_items gibi bir dizin mi acmamı istiyor anlamadım :o
bu sorunu oldugu gibi gonderiyorum...
http://img254.imageshack.us/img254/5272/1erih5.jpg
joomturk
24-04-2008, 16:34:14
arkadaşlar bende de bir database hatası var...
databasede seyret_items gibi bir dizin mi acmamı istiyor anlamadım :o
bu sorunu oldugu gibi gonderiyorum...
http://img254.imageshack.us/img254/5272/1erih5.jpg
bu arada ilgili hatayı verdiren bileşen seyret video bileşeni.:blush:
joomturk
24-04-2008, 17:29:15
evet sorun bilesenin kurulumunu bitirmeyisimdenmis.
bilesen kurulumu daha sonra ilk kez kullanım için bir yukseltme istiyormus.
vBulletin v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.