PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : joomfish - ikinci dilde istenmeyen menu öğesinin silinmesi

zorz
07-01-2009, 07:27:57
Arkadaşlar, joomfish ile ikinci bir dil ekledim siteme. Sitemin menulerinden birisinde olan bir menu ogesinin, 2. dilde olmasini istemiyorum. Böyle bişeyi nasil yapabilirim?

zorz
20-01-2009, 15:02:41
baya bir arastirmanin sonunda buldum arkadaslar.

Şİmdi; iki dilden olusan bir site hazirladik joomfish yardimi ile. iki ayrı sitede iki ayrı menu yapısı olmasını istiyoruz diyelim. ingilizce sitemizde olan menulerden bir tanesinin veya bir menu iteminin ikinci dilimizde olmasini istemiyoruz. O zaman bu yontemi kullanabiliriz.

Template index.php dosyasini aciyoruz ve menumuz hangi module pozisyonunda ise, o pozisyona ait bölümü buluyoruz.

<jdoc:include type="modules" name="user3" />

Bu satır, user3 modul pozisyonunu belirtiyor. Benim üstünde işlem yapmak istediğim pozisyon bu. Siz de istediğiniz pozisyon üzerinde uygulayabilirsiniz.

bu satırı şu şekilde değiştiriyorum:
<?php if ($this->language=="en-gb") { ?>
<jdoc:include type="modules" name="user3" />
<?php } ?>
<?php if ($this->language=="it-it") {
?>
<jdoc:include type="modules" name="user3it" />
<?php } ?>

Bu sayede, iki dil seçeneğim için, aynı bölgede iki ayrı modül posizyonu ekledim. Sitede hngi dil seçeneği etkin olursa, o dil için belirlediğim modul pozisyonu etkin olacak artık. Değişikliği kaydedip, servere gonderiyoruz.

Sitemde, italyanca dil desteğinde, menulerimdeki bir öğenin görünmemesini istiyordum. Bunu sağlamak için, söz konusu menuyu kopyaladım. Asıl menu modülüm user3 pozisyonunda sabit. kopya menumde, italyanca da olmasını istemediğim öğeleri siliyorum. Modul ayarlarından da pozisyon olarak "user3it" seciyorum.

Frontend'de ingilizce secenegi secildigi zaman, user3 görüntüleniyor. italyanca secildigi zaman ise, sadece "user3it" pozisyonu goruntuleniyor.

Bu yontemle, sadece menulerde değil, diğer modulleri de dil seneklerine göre özellştirebilirsiniz.